Actualizare - Ministerul Economiei a aprobat, ieri, toate punctele aflate pe ordinea de zi a adunării acţionarilor IOR Bucureşti
Ministerul Economiei a aprobat, ieri, toate punctele aflate pe ordinea de zi a adunării acţionarilor IOR Bucureşti, conform raportului companiei de astăzi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Astfel, administratorii Ciprian Mîţu şi Maria Magdalena au fost revocaţi din funcţie, ca urmare a demisiilor înaintate de aceştia, în locul lor fiind numiţi Nicoleta Pantea şi Mihai Enuica, cu mandate provizorii. Indemnizaţia fixă brută lunară a noilor administatori va fi de 5.203 lei.
De asemenea, s-a dat undă verde vânzării prin licitaţie cu strigare a unor active (terenuri, construcţii, etc) ale companiei, pentru care acţionarii aprobaseră de principiu vânzarea, în luna aprilie a anului trecut.
(A.I.)
---
Producătorul de instrumente optice IOR Bucureşti (IORB), companie controlată de Ministerul Economiei, a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, o pierdere de 2,11 milioane de lei, cu 26% sub cea de la jumătatea lui 2020, se arată în raportul emitentului publicat, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Veniturile din exploatare s-au ridicat la 9,83 milioane de lei, cu 15% peste cele din intervalul ianuarie-iunie 2020, producţia vândută fiind în valoare de 8,32 milioane de lei, în creştere cu 30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cheltuielile din exploatare au fost de 11,73 milioane de lei, cu 5,4% peste cele de la finele trimestrului al doilea al anului trecut, cele cu personalul fiind de 7,86 milioane de lei, în creştere cu 10,9%. Cheltuielile cu materiile prime şi materialele s-au ridicat la 0,79 milioane de lei, în scădere cu 5,5%, în timp ce alte cheltuieli din exploatare au fost de 1,21 milioane de lei, în scădere cu 12,4% faţă de cele raportare în primele şase luni ale anului trecut.
În aceste condiţii, IOR Bucureşti a raportat pentru primele şase luni ale anului curent, o pierdere din exploatare de 1,9 milionane de lei, cu 26% sub cea din primul semestru al anului trecut, rezultat ce a fost erodat de o pierdere din activităţi financiare de 0,21 milioane de lei, mai mică decât cea din primul semestru al anului trecut.
Alaltăieri, statul a lipsit de la adunarea acţionarilor producătorului de instrumente optice, ce avea pe ordinea de zi revocarea administratorilor Ciprian Mîţu şi Maria Magdalena Cănescu, ca urmare a demisiilor acestora, şi alegerea a doi membri provizorii ai Consiliului de Administraţie. De asemenea, pe oridinea de zi se găsea aprobarea vânzării prin licitaţie cu strigare a unor active (terenuri, construcţii, etc) ale companiei, pentru care acţionarii aprobaseră de principiu vânzarea, în luna aprilie a anului trecut.
Acţiunile IORB se tranzacţionează sporadic în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar la ultima cotaţie de ieri de la ora 14:00, de 0,17 lei, valoarea de piaţă a producătorului de instrumente optice se ridica la aproape 54 milioane de lei.
Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 95,76% din IOR Bucureşti.