ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI IOR Bucureşti şi-a diminuat pierderea cu 26%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 august 2021

Lunetă LPS Tip 2 fabricată de IOR

Lunetă LPS Tip 2 fabricată de IOR

Actualizare - Ministerul Economiei a aprobat, ieri, toate punctele aflate pe ordinea de zi a adunării acţionarilor IOR Bucureşti

Ministerul Economiei a aprobat, ieri, toate punctele aflate pe ordinea de zi a adunării acţionarilor IOR Bucureşti, conform raportului companiei de astăzi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, administratorii Ciprian Mîţu şi Maria Magdalena au fost revocaţi din funcţie, ca urmare a demisiilor înaintate de aceştia, în locul lor fiind numiţi Nicoleta Pantea şi Mihai Enuica, cu mandate provizorii. Indemnizaţia fixă brută lunară a noilor administatori va fi de 5.203 lei.

De asemenea, s-a dat undă verde vânzării prin licitaţie cu strigare a unor active (terenuri, construcţii, etc) ale companiei, pentru care acţionarii aprobaseră de principiu vânzarea, în luna aprilie a anului trecut.

(A.I.)

---

Producătorul de instrumente optice IOR Bucureşti (IORB), companie controlată de Ministerul Economiei, a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, o pierdere de 2,11 milioane de lei, cu 26% sub cea de la jumătatea lui 2020, se arată în raportul emitentului publicat, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 9,83 milioane de lei, cu 15% peste cele din intervalul ianuarie-iunie 2020, producţia vândută fiind în valoare de 8,32 milioane de lei, în creştere cu 30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cheltuielile din exploatare au fost de 11,73 milioane de lei, cu 5,4% peste cele de la finele trimestrului al doilea al anului trecut, cele cu personalul fiind de 7,86 milioane de lei, în creştere cu 10,9%. Cheltuielile cu materiile prime şi materialele s-au ridicat la 0,79 milioane de lei, în scădere cu 5,5%, în timp ce alte cheltuieli din exploatare au fost de 1,21 milioane de lei, în scădere cu 12,4% faţă de cele raportare în primele şase luni ale anului trecut.

În aceste condiţii, IOR Bucureşti a raportat pentru primele şase luni ale anului curent, o pierdere din exploatare de 1,9 milionane de lei, cu 26% sub cea din primul semestru al anului trecut, rezultat ce a fost erodat de o pierdere din activităţi financiare de 0,21 milioane de lei, mai mică decât cea din primul semestru al anului trecut.

Alaltăieri, statul a lipsit de la adunarea acţionarilor producătorului de instrumente optice, ce avea pe ordinea de zi revocarea administratorilor Ciprian Mîţu şi Maria Magdalena Cănescu, ca urmare a demisiilor acestora, şi alegerea a doi membri provizorii ai Consiliului de Administraţie. De asemenea, pe oridinea de zi se găsea aprobarea vânzării prin licitaţie cu strigare a unor active (terenuri, construcţii, etc) ale companiei, pentru care acţionarii aprobaseră de principiu vânzarea, în luna aprilie a anului trecut.

Acţiunile IORB se tranzacţionează sporadic în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar la ultima cotaţie de ieri de la ora 14:00, de 0,17 lei, valoarea de piaţă a producătorului de instrumente optice se ridica la aproape 54 milioane de lei.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 95,76% din IOR Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb