ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2009, "Tymbark Maspex" România a înregistrat o creştere cu 14% a cifrei de afaceri

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 16 iulie 2009

"Tymbark Maspex", unul dintre principalii jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, a inaugurat ieri, la Vălenii de Munte, cea de-a doua fabrică din România.

"Tymbark Maspex", unul dintre principalii jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, a inaugurat ieri, la Vălenii de Munte, cea de-a doua fabrică din România.

"Tymbark Maspex", unul dintre principalii jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, a inaugurat ieri, la Vălenii de Munte, cea de-a doua fabrică din România, în care a fost investită suma de 30 milioane de euro

Filiala locală a grupului polonez "Tymbark Maspex" a înregistrat, în primele şase luni ale acestui an, o cifră de afaceri de 121 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de perioada similară a anului 2008 şi menţine estimările făcute la începutul anului, de creştere cu 20% la nivelul anului 2009.

"A doua jumătate a anului a fost întotdeauna mai bună, de aceea sperăm să recuperăm diferenţa dintre creşterea pe primul semestru şi cea estimată la nivelul anului 2009, adică 20% faţă de anul precedent", a declarat, ieri, la inaugurarea celei de-a doua fabrici "Tymbark" din România, preşedintele companiei, Krzysztof Grabowski.

"Tymbark Maspex", unul dintre principalii jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, a inaugurat ieri, la Vălenii de Munte, cea de-a doua fabrică din România, în care a fost investită suma de 30 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor companiei, unitatea de producţie inaugurată este cea mai mare de la nivelul grupului "Maspex".

70 de milioane de euro - investiţia companiei de la intrarea pe piaţa din România

"De la intrarea pe piaţa din Româ­nia, compania noastră a investit 70 de milioane de euro şi a creat 700 de locuri de muncă", a precizat preşedintele grupului "Maspex", Krzysztof Pawinski.

Fabrica "Tymbark" de la Vălenii de Munte este construită pe un teren de 65.000 de metri pătraţi şi a cres­cut suprafaţa de producţie a companiei în România cu 110%, iar suprafaţa de depozitare, cu aproape 160%.

Potrivit brand managerului "Tymbark" România, Mihaela Burtoi, piaţa autohtonă de băuturi răcoritoare a crescut în primele şase luni ale anului cu aproximativ 10% faţă de perioada similară a anului precedent.

"Tymbark Maspex" este prezentă pe piaţa din România din anul 1996, atunci fiind cunoscută sub denumirea de "La Festa Internaţional", operaţiunea de rebranding având loc în 2006.

Principalii competitori ai companiei pe piaţa autohtonă sunt Pepsi Americas, Parmalat, United Rromanian Breweries Bereprod (URBB). Compania "Tymbark" conţine două divizii - cea de băuturi răcoritoare şi cea de produse instant. În prezent, compania produce în fabricile de la Vălenii de Munte toate mărcile de produse: "Tymbark", "Tedi", "Ciao" şi produsele din gama "La Festa".

În anul 2008, compania a înregis­trat o cifră de afaceri de 215 milioane lei, iar pentru acest an estima în ianuarie o creştere cu 20% a cifrei de afaceri. Grupul "Maspex", originar din Polonia, are o istorie de 18 ani şi filiale în opt ţări din centrul şi sud-estul Europei. Prima fabrică a companiei a fost deschisă la Popeşti Leordeni, lângă Bucureşti, iar din 2001 întreaga activitate a "Tymbark" România se desfăşoară la Vălenii de Munte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb