ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 Nordis Group a vândut 255 de unităţi în valoare de 123,7 milioane de

S.B.
Companii #Construcţii / 21 iulie 2022

Nordis Group a vândut 255 de unităţi în valoare de 123,7 milioane de

Nordis Group anunţă vânzări de 123,7 milioane de Ron în primele 6 luni ale anului 2022.

Această sumă reprezintă valoarea precontractelor de vânzare de apartamente în cadrul celor 4 proiecte pe care le are în dezvoltare Nordis Group. Semnarea contractelor de vânzare-cumpărare de la Nordis Mamaia, care a început pe 15 iulie şi se desfăşoară până la finalul anului, va majora considerabil totalul încasărilor anuale.

În piaţa imobiliară, anul 2022 a urmat trendul ascendent al anului trecut, o dată cu relaxarea situaţiei pandemice, dar mai ales cu mărirea pragului de TVA de 5% până la suma de aproximativ 140.000 de Euro. Acest aspect, coroborat cu tendinţa de creştere a inflaţiei, a reprezentat un imbold pentru investitorii care doresc un randament anual mai bun pentru economiile lor. Cumpărătorii pot beneficia de avantajul TVA-ului de 5% pentru unităţile de până la 140.000 de Euro doar până la finalul acestui an. Pentru 2023 au fost deja anunţate modificări în legislaţia fiscală.

Războiul din Ucraina a cauzat o perioadă de analiză cu privire la a achiziţii, însă acest moment a fost depăşit, paradoxal, tocmai pentru că inflaţia a crescut, de la 8,4% în ianuarie până la 15% în luna iunie. În acest context, oamenii au dorit să îşi protejeze economiile şi să facă investiţii sigure. Astfel, Nordis Group a semnat promisiuni de vânzare, în primele 6 luni ale anului, pentru 255 de unităţi din proiectele sale: Nordis Mamaia, Nordis Sinaia, Nordis Braşov şi Nordis View din Bucureşti.

Nordis Group dezvoltă, în cele mai atractive staţiuni din România, un concept complex, respectiv ansambluri hoteliere şi rezidenţiale de 5 stele, cu mix de facilităţi inclus: SPA de 3.200 mp, sală de fitness, piscine interioare şi exterioare, restaurante şi cafenele, sală polivalentă pentru evenimente, loc de joacă, Cinema VIP, clinică de recuperare medicală, plajă privată de 26.000 mp.

Cumpărătorii au optat pentru o investiţie într-un apartament rezidenţial - casă de vacanţă, în care vor experimenta calitatea vieţii prin prisma confortului şi serviciilor de 5 stele, într-un cadru natural de poveste, atât la munte (Braşov, Sinaia) cât şi la mare (Mamaia Nord).

Acest tip de produs imobiliar se apreciază în timp cu aproximativ 40% şi aduce un randament de 10% anual, cumpărătorii având posibilitatea de a alege servicii de property management din partea Nordis.

Investitorii interesaţi de o opţiune sigură, mai bună decât depozitele bancare, acţiunile la bursă sau criptomonede, au ales să investească în cel mai atractiv concept imobiliar: o cameră de hotel în cadrul ansamblurilor Nordis. Această variantă este un bun imobiliar ce are caracteristicile unui produs financiar.

Pe o perioadă de 30 de ani, fiecare investitor primeşte un venit pasiv lunar, cu un randament anual de 7% garantat contractual, dar şi o vacanţă gratuită de 7 zile pe an, estimată la 2.000 de Euro/an.

Bunul imobiliar beneficiază de apreciere în timp de 40% şi este uşor de înstrăinat în caz de nevoie, prin prisma venitului generat de închiriere, de care va beneficia următorul proprietar.

"Am început predarea apartamentelor finalizate din etapa I Nordis Mamaia, ceea ce devine cel mai important factor de credibilitate pentru publicul nostru. Faptul că mai avem disponibile numai 11% din volumul unităţilor gata de predare din Nordis Mamaia sporeşte interesul. Pentru partea a doua a anului 2022 ne aşteptăm la rezultate superioare comparativ cu prima parte a anului. Gradul de recomandare a clienţilor existenţi, pe care îl avem la nivelul tuturor proiectelor noastre se apropie de 40%, aspect ce validează nivelul de încredere şi satisfacţie a cumpărătorilor, dar şi faptul că investitorii vor, în comunităţile nou create, persoane similare lor", declară Florin Poştoacă, Sales Manager Nordis Group.

Din data de 15 iulie, Nordis Group a demarat procesul de predare a unităţilor finalizate de la Nordis Mamaia. Semnarea contractelor de vânzare-cumpărare va avea loc etapizat, până la finalul anului urmând să fie predate proprietarilor până la 1.000 de unităţi.

În primele 6 luni ale anului, în cadrul Nordis Mamaia au fost vândute 135 de unităţi din etapa II şi 57 unităţi din etapa I. Cele mai bine vândute unităţi au fost apartamentele rezidenţiale de tip studio din etapa a II-a de dezvoltare a Nordis Mamaia.

Astfel de unităţi aduc prin închiriere un randament anual de aproximativ 10%. Apartamentele oferă vedere spre Marea Neagră sau Lacul Siutghiol, având avantajul poziţionării în cea mai dorită arie a litoralului românesc.

La finalul anului este planificată inaugurarea Nordis Hotel Mamaia, moment în care întreg conceptul financiar devine nu doar activ, ci şi viabil pentru modelul de business administrat de Nordis Group.

Primii cumpărători din ansamblul Nordis Mamaia, care au rezervat o unitate încă din 2019, la lansarea proiectului, beneficiază în prezent de o apreciere a investiţiei de 125%, influenţată de dezvoltarea conceptului la standardul unui resort de 5 stele, etapa de maturitate a ansamblului, activitatea de marketing a produsului şi evoluţia pieţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb