ÎN PRIMUL SEMESTRU Producţia de energie electrică a Romgaz a crescut cu 168,2%

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2022

Producţia de energie electrică a Romgaz a crescut cu 168,2%

Producţia de hidrocarburi a scăzut uşor Compania îşi va publica rezultatele obţinute în prima jumătate a anului în data de 12 august

Producţia totală de hidrocarburi a Romgaz (SNG) a scăzut în primul semestru al anului cu 0,25%, la 16,26 milioane barili echivalent petrol (bep), conform raportului producătorului de gaze publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În trimestrul al doilea producţia s-a diminuat cu 0,09% faţă de trimestrul al doilea din 2020, la 7,81 milioane bep.

Vânzările de gaze din producţie internă, atât din producţie proprie, cât şi achiziţionate de la terţi, au scăzut cu 8,85%, în primul semestru, la 2.481,8 milioane de metri cubi. În schimb, producţia de energie electrică s-a majorat cu 168,2%, de la 203,1 GWh în prima jumătate a anului trecut, la 544,7 GWh în primele şase luni din acest an.

Injecţiile de gaze în depozite s-au ridicat la 781 milioane metri cubi, cu 39,7% peste cele din primele şase luni ale anului trecut, în timp ce extracţiile au scăzut cu 23,3%, până la 1.090 de metri cubi, în prima jumătate a anului.

Datele prezentate ieri sunt preliminare şi este posibil să difere faţă de cele ce vor fi publicate în raportul semestrial al producătorului de gaze, din data de 12 august, se mai arată în raportul companiei.

În urmă cu câteva săptămâni, OMV Petrom raporta pentru ce de-al doilea trimestru al anului o producţie de gaze naturale în scădere cu 9,1%, comparativ cu cea din perioada aprilie-iunie 2021.

În această săptămână, Statele membre ale Uniunii Europene s-au angajat să reducă consumul de gaze cu 15% în perioada 1 august 2022-31 martie 2023, pentru a stoca mai mult gaz în capacităţile de depozitare subterane din Europa, în vederea contracarării eventualelor întreruperi pe care Federaţia Rusă le-ar decide cu privire la livările sale către spaţiul comunitar european.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Romgaz daca nu era capusata și condusă de politicul corupt ar fi avut acum gaze și pentru vecini nu doar pentru România! PSD a avut grijă discret să întârzie tot ce însemna exploatarea noilor zăcăminte de gaze!!! De de? Pai in avantajul gazelor din Rusia unde se face intermediere ptr gazul importat!

    1. Bine punctat!

      N-ai noțiuni de bază de macroeconomie însă o arzi cu PSD.

      România n-are rezerve uriașe de gaz ca Rusia ca să-și permită să exporte gaz (materie primă) vecinilor! 

      Obiectivul României e să valorifice gazul extras intern exclusiv în activitățile de producție (cu valoare adăugată) din România. Doar cretinii (din care facem parte, din păcate) exportă gaz spre Ungaria și importă, mai scump, îngrășăminte. 

      Problema nu e exploatarea accelerată a noilor zăcăminte de gaz, trebuie să ne gândim și la generațiile viitoare, ci reconstruirea industriei care procesează acel gaz și-l transformă în marfă cu valoare adăugată! 

      Macroeconomistule, până să ai valoare adăugată pe materia primă trebuie sa ai aceasta materie prima dar și industria care s.o "transforme! Și ghici cine a pus industrii întregi pe butuci și au împiedicat dezvoltarea producerii de materie prima, in cazul discuției gazul? Politicienii care au alte priorități! Pai tocmai am văzut cum au început să dreagă prostiile făcute cu legea offshore și asta actuala tot neconvingătoare pentru producători! Vezi declarațiile conducerii O. Petrom! Posibil sa nu .i mai intereseze Marea Neagra!!!!

    Romgaz va avea profit record anul asta! Poate chiar dublu față de anul trecut!

    1. Interesante mesaje de sustinere a pretului urias la care a ajuns actiunea ...

      Vezi PER și ROE la Romgaz! Posibil sa fie ieftin acum!

      Urias in comparatie cu ce?

      Te uiti cumva doar la P/BV? 

    Romgaz va fi impozitata la maxim pentru acoperirea subventiei pretului la gaze. Cred ca va incheia anul pe pierdere.

    1. Dividende speciale ;)

      esti praf cu bursa!

    Smecheri cei de la RomHaz...scad productia de hidrocarburi, scad extractia de gaz, sa creasca si mai mult pretul gazului, apoi din gazul extra scump iti fac energie electrica de 2 ori mai scumpa!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb