ZIARUL BURSA

28 iulie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Reducerea voluntară a consumului de gaze - fără efect la Bucureşti

DACĂ E VOLUNTARĂ, ATUNCI NU E Reducerea voluntară a consumului de gaze - fără efect la Bucureşti

George MarinescuPolitică / 28 iulie 2022

Decizia Consiliului UE, luată în urmă cu două zile la Bruxelles, privind reducerea voluntară cu 15% a consumului de gaze pare, la prima vedere, că nu are niciun impact asupra autorităţilor de la Bucureşti, ai căror reprezentanţi au declarat nonşalant, ieri, după şedinţa de guvern, că industria de stat nu va avea de suferit, consumatorii casnici pot să stea liniştiţi şi că industria privată este liberă să decidă dacă va reduce consumul sau nu.

Companiile energetice au imprimat o mişcare ascendentă indicilor

BVB Companiile energetice au imprimat o mişcare ascendentă indicilor

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 28 iulie 2022

Tranzacţii de 63 milioane lei, peste cele din sesiunea anterioară  

Creşterile consistente ale acţiunilor companiilor producătoare de energie au imprimat o mişcare ascendentă indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în şedinţa de ieri, într-un context general prielnic activelor riscante în pieţele internaţionale.

Forţa Dreptei propune alocarea a 3,5 miliarde euro pentru sistemele de irigaţii

Forţa Dreptei propune alocarea a 3,5 miliarde euro pentru sistemele de irigaţii

I.Ghe.Politică / 28 iulie 2022

Parlamentarii partidului Forţa Dreptei - formaţiune politică al cărei lider este fostul premier Ludovic Orban - vor depune la începutul săptămânii viitoare un proiect de lege referitor la agricultură, care prevede, între altele, majorarea bugetului programului naţional referitor la irigaţii la 3,5 miliarde de euro şi extinderea suprafeţei irigabile la 2,5 milioane de hectare.

Producţia de energie electrică a Romgaz a crescut cu 168,2%

ÎN PRIMUL SEMESTRU Producţia de energie electrică a Romgaz a crescut cu 168,2%

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 28 iulie 2022

Producţia de hidrocarburi a scăzut uşor Compania îşi va publica rezultatele obţinute în prima jumătate a anului în data de 12 august 

Producţia totală de hidrocarburi a Romgaz (SNG) a scăzut în primul semestru al anului cu 0,25%, la 16,26 milioane barili echivalent petrol (bep), conform raportului producătorului de gaze publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Schemă de minimis pentru industria prelucrătoare

Schemă de minimis pentru industria prelucrătoare

I.Ghe.Companii / 28 iulie 2022

Industria prelucrătoarea va fi finanţată cu 300 milioane euro prin intermediului unei scheme de ajutor de stat aprobată, ieri, de Guvern. "Prin acest proiect, ne dorim ca aceste companii să-şi dezvolte noi linii de producţie, să se retehnologizeze, să achiziţioneze echipamente care să se încadreze în trendul de reducere a emisiilor de carbon.

"Monitorizăm cu atenţie situaţia furnizării de gaze naturale şi vom reduce suplimentar producţia de amoniac"

DIRECTORUL CELEI MAI MARI COMPANII DE PETROCHIMIE DIN LUME: "Monitorizăm cu atenţie situaţia furnizării de gaze naturale şi vom reduce suplimentar producţia de amoniac"

M.G.Internaţional / 28 iulie 2022

Brudermueller, CEO BASF: "Am implementat şi vom continua să implementăm noi creşteri de preţuri pentru atenuarea efectelor negative de pe partea costurilor cu materiile prime" 

BASF, cea mai mare companie de petrochimie din lume, monitorizează cu atenţie situaţia furnizării de gaze naturale către Germania şi va opera o nouă reducere a producţiei de amoniac, a declarat, ieri, Martin Brudermueller, directorul general al companiei germane, în cadrul conferinţei în care a prezentat rezultatele financiare ale BASF aferente primului semestru din 2022. BASF a redus deja în luna septembrie 2021 producţia de amoniac din cauza creşterii preţului gazului natural din Europa.

CNBC: "Noua criză a gazelor provocată de Putin condamnă Europa la recesiune"

CNBC: "Noua criză a gazelor provocată de Putin condamnă Europa la recesiune"

Andrei IacomiMacroeconomie / 28 iulie 2022

Ministrul german al economiei: "Situaţia este gravă; este timpul ca toată lumea să înţeleagă asta" 

Intrarea Europei într-o recesiune economică pare să fi fost confirmată, după ce Rusia a redus livrările sale de gaze, iar pentru industrie urmează raţionalizări severe în următoarele luni, conform CNBC.

La doar câteva zile după ce europenii au răsuflat uşuraţi, odată cu anunţul că gigantul energetic Gazprom va relua livările prin conducta Nord Stream 1, luni Rusia a anunţat că debitele vor fi reduse din nou. Gazprom susţine că reducerea fluxurilor de gaze este cauzată de lucrări de mentenanţă ale unei turbine, dar Europa priveşte cu neîncredere şi condamnă poziţia Rusiei, mai scrie publicaţia americană.

Laurenţiu Lazăr

STUDIU COLLIERS PENTRU ROMÂNIA: "Cererea de pe piaţa de birouri din Bucureşti a revenit la nivelurile de dinaintea pandemiei"

V.R.Companii / 28 iulie 2022

"Sectorul imobiliar şi-a continuat redresarea accelerată în prima jumătate a anului, dar va fi greu să păstreze ritmul în perioada următoare" "Piaţa investiţiilor imobiliare, posibil să atingă cel mai ridicat nivel de tranzacţii din ultimii zece ani"  

Piaţa de birouri din Bucureşti a revenit la nivelurile de cerere de dinaintea pandemiei, spaţiile industriale şi logistice merg dintr-un record în altul, în timp ce piaţa de investiţii ar putea atinge cel mai ridicat nivel de tranzacţii din ultimii peste zece ani, potrivit Raportului Colliers pentru prima jumătate a anului 2022.

Un scenariu românesc pentru criza gazelor

OPINII Un scenariu românesc pentru criza gazelor

Cristian DogaruMacroeconomie / 28 iulie 2022

Plafonarea preţurilor în domeniul energiei electrice şi gazelor pentru consumatorii casnici a avut la bază ideea că ascensiunea preţurilor reprezenta un fenomen pe care pieţele îl vor regla cumva din mers. S-a sperat că, până în primăvara lui 2023, acestea se vor reaşeza astfel încât Guvernul să poată renunţa la politica fixării preţurilor. Faptul că strategia e nesustenabilă pe termen lung o arată şi marile întârzieri la plata datoriilor către furnizorii de energie electrică, unde statul acoperă diferenţa dintre preţul plafonat şi preţul de vânzare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 28 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER 28 iulie 2022

Macroeconomie / 28 iulie 2022

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală în iunie 2022, până la până la 6,2%, de la 6%, pe fondul unei creşteri anuale de 8,5% a creditului guvernamental, după un avans de 8,9% în luna anterioară, şi a unui...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo