Schemă de minimis pentru industria prelucrătoare

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 28 iulie 2022

Schemă de minimis pentru industria prelucrătoare

Industria prelucrătoarea va fi finanţată cu 300 milioane euro prin intermediului unei scheme de ajutor de stat aprobată, ieri, de Guvern. "Prin acest proiect, ne dorim ca aceste companii să-şi dezvolte noi linii de producţie, să se retehnologizeze, să achiziţioneze echipamente care să se încadreze în trendul de reducere a emisiilor de carbon. Este prima schemă de ajutor de stat gestionată de Ministerul Economiei, dedicată acestui sector industrial. Ne dorim ca prin acest sprijin să transmitem un semnal către companiile care vor să-şi dezvolte şi capabilităţi noi în România, sau care vor să-şi extindă investiţia deja existentă în ţara noastră", a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Schema multianuală de granturi de la bugetul de stat pentru investiţii iniţiale ale companiilor din industria prelucrătoare, va fi gestionată de Ministerul Economiei şi se va aplica în baza acordurilor de finanţare emise până la data de 31 decembrie 2023. Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027, în baza acordurilor pentru finanţare emise. Ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiţii iniţiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investiţiile în active corporale şi necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două.

Beneficiarii trebuie să asigure o contribuţie financiară de cel puţin 25% din costurile eligibile, fie din resurse proprii, fie din finanţare externă, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public. Pentru companiile mari, costurile activelor necorporale sunt eligibile numai până la un plafon de 50% din costurile totale eligibile ale investiţiei iniţiale.

După publicarea hotărârii de guvern în Monitorul Oficial, Ministerul Economie va elabora, aproba şi publica în maximum 30 de zile Ghidul solicitantului, document în care vor fi detaliate toate aspectele tehnice legate de modalitatea prin care firmele interesate pot aplica pentru această schemă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb