ÎN PRIMUL SEMESTRU THR-Marea Neagră raportează o pierdere de 11 milioane de lei

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 31 august 2021

THR-Marea Neagră raportează o pierdere de 11 milioane de lei

Turism, Hoteluri, Restaurante - Marea Neagră (EFO), companie ce dispune de spaţii de cazare şi alimentaţie în Eforie Nord, Venus şi Saturn, a raportat o pierdere netă de aproape 11 milioane de lei, în primul semestru al anului, faţă de un profit net de aproape 3,27 milioane de lei, în primul semestru al anului 2020, se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Profitul de anul trecut a fost efectul înstrăinării unor active din portofoliu, în condiţiile în care activitatea de bază a societăţii turistice a fost puternic afectată de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Practic, în primul semestru din 2020, THR-Marea Neagră a încheiat contracte de vânzare - cumpărare pentru: Complex Atena din Saturn (clădire şi teren aferent), teren în suprafaţă de 1.016 mp. aferent Bufetului Luna Park din Saturn, restaurant Dunărea (clădire şi teren) şi autoturism Honda. Astfel, veniturile din vânzări de active prinse în situaţiile financiare ale primelor şase luni ale anului 2020 s-au ridicat la 18,26 milioane de de lei, cu 143% peste cele de la jumătatea lui 2019.

În primele şase luni din acest an, compania a înregistrat o revenire a veniturilor din activitatea de bază, veniturile din exploatare fiind în sumă de totală 6,32 milioane de lei faţă de sub 1 milion de lei în primele şase luni din 2020, după excluderea veniturilor din vânzarea de active. Veniturile din cazare din primul semestru au fost de 2,12 milioane de lei, cu 1009% peste cele din primele şase luni ale lui 2020 (0,21 milioane de lei), în timp ce veniturile din alimentaţie publică au fost de 1,32 milioane lei, cu 1024% mai mari decât cele din primul semestru al anului trecut.

Veniturile din închiriere s-au ridicat la 1,78 milioane de lei, cu 154% peste cele din prima jumătate a anului trecut. THR-Marea Neagră nu a mai obţinut venituri din subvenţii în acest an după ce a primit 0,089 milioane de lei reprezentând sume acordate de Guvern ca măsuri de protecţie socială pentru perioada stării de urgenţă determinate de pandemia Covid-19.

Pe de altă parte, cheltuielile totale ale companiei turistice au crescut şi s-au cifrat la 17,36 milioane de lei

faţă de cele 15,4 milioane de lei din primele şase luni ale lui 2020, cea mai mare pondere fiind avută de cele privind beneficiile angajaţilor, care s-au ridicat la 6,63 milioane de lei, peste totalul veniturilor din exploatare şi cu mult peste cele 4,55 milioane de lei din semestrul întâi 2020. Cheltuielile cu prestaţiile externe au crescut şi ele puternic de la 0,91 milioane de lei la 2,68 milioane de lei, cheltuielile cu stocurile au crescut pe fondul reluării activităţii de la 0,58 milioane de lei la 2,23 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu imobilizările cedate şi active deţinute pentru vânzare au scăzut la 0,43 milioane de lei de la 4,72 milioane de lei.

Astfel, THR-Marea Neagră a raportat pentru primele şase luni ale anului o pierdere din exploatare de 11,03 milioane de lei, faţă de un profit de 4,53 milioane de lei după vânzarea activelor din 2020. Amintim că în prima jumătate a lui 2019, compania a înregistrat o pierdere de 4,2 milioane de lei.

În luna octombrie a anului trecut, THR-Marea Neagră, controlată de SIF Transilvania cu o deţinere de 78%, a distribuit dividende de 10,37 milioane de lei. Compania este condusă de Constantin Frăţilă.

Capitalizarea societăţii turistice la BVB se ridică la 97,92 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum a reusit Ftatila asta sa faca pierdere cand litotalul duduie de turisti? Il critica pe Fercala dar e mai nociv decat ala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb