ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2007, "Prutul" a vândut cu 81% mai mult ulei

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 8 mai 2007

"Prutul" a vândut cu 81% mai mult ulei

"Prutul" SA, companie producătoare de ulei, anunţă creşterea cu 81% a vânzărilor de ulei îmbuteliat marcă proprie în primul trimestru din 2007, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mărcile de ulei care au determinat această creştere sunt: Picasol, Spornic şi Prutul.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 75%, de la 28 milioane de EURO în 2005 la aproximativ 49 milioane de EURO anul trecut.

În 2006, Prutul S.A. a înregistrat o producţie de 25 000 de tone de ulei rafinat iar până la sfârşitul acestui an intenţionează să depăşească 34 000 de tone, ajungând la o cotă de piaţă de 14%.

"Compania noastră a crescut şi s-a dezvoltat în mod semnificativ în 2006 în condiţiile în care piaţa de ulei de floarea-soarelui din România a înregistrat creşteri foarte mici în ultimii 7-8 ani. Vom continua să investim în modernizarea echipamentelor de producţie pentru a asigura calitatea produselor noastre", declară Marian Andreev, Director General al Prutul S.A.

Recent au fost finalizate planurile de investiţii pentru următorii trei ani, în valoare de 25 milioane de euro. Banii vor fi necesari atât pentru modernizarea capacităţilor de producţie existente în Galaţi cât şi pentru construirea unei noi fabrici de ulei şi biodiesel. Locaţia pentru această inves­tiţie nu a fost stabilită încă, compania luând în considerare oraşele Galaţi şi Călăraşi.

"Noua fabrică ne va ajuta să ne întărim poziţia pe piaţa de ulei rafinat şi să abordăm în acelaşi timp piaţa de biodiesel, care până acum nu a fost o prioritate pentru noi. Conform aşteptărilor noas­tre această nouă industrie va cunoaşte o creştere importantă în următoarea perioadă," spune Marian Andreev, Director General al Prutul S.A.

În prezent compania deţine, pe lângă fabrica de ulei de la Galaţi, opt capacităţi de depozitare a materiei prime în localităţile: Urleasca, Lacu Sărat, Lehliu, Călăraşi, Filiaşi, Mirceşti, Jijia şi Sarca.

"Prutul" SA produce şi comercializează ulei de floarea-soarelui ambalat în PET de 1L, 2L şi 5L, ulei vrac, srot şi acizi graşi. Srotul este un subprodus ce conţine în majoritate grăsimi, proteine şi fibre şi este folosit în furajarea animalelor. Acizii graşi sunt utilizaţi în industria cosmetică şi a materialelor de construcţii. În afara acestor produse de fabrică, Prutul S.A. comercializează prin intermediul Departamentului Silozuri, tot ceea ce înseamnă seminţe, pesticide şi îngrăşăminte. De asemenea, compania este foarte implicată în finanţarea producătorilor agricoli din zonele unde acesta activează (judeţele Galaţi, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Dolj).

Piaţa uleiului îmbuteliat şi rafinat este de 250 de tone anual, din care aproximativ 95% o reprezintă uleiul de floarea-soarelui.

Prutul S.A. este cea mai veche fabrică de ulei din România, fiind înfiinţată în anul 1893. Compania are 100% capital românesc. În acest moment portofoliul companiei include mărcile de ulei Picasol, Spornic şi Prutul. Prutul S.A. este una din primele cinci firme producatoare de ulei vegetal de pe piaţa românească.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb