ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI, Grupul Electrica a înregistrat un profit net în creştere cu 12%

Laura Boico
Companii / 16 mai 2016

Grupul ELECTRICA, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a înregistrat în trimestrul I din 2016 (ianuarie-martie) un profit net consolidat de 142 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 15 milioane lei, respectiv cu 12%, faţă de primul trimestru al anului trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Profitul operaţional pe Trimestrul I 2016 a fost de 170 milioane lei, cu 19% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2015.

În primele trei luni din 2016, Grupul Electrica a înregistrat o creştere de 12% a EBITDA, atingând nivelul de 258 milioane lei.

Veniturile operaţionale au totalizat, în primul trimestru din acest an, 1.518 milioane lei, în creştere cu 92 milioane lei, respectiv 6%, faţă de perioada similară din 2015.

Pe segmentul de furnizare s-a înregistrat o creştere cu 3% a veniturilor, generată de o cantitate furnizată cu 8% mai mare decât în primul trimestru din 2015.

În ciuda unei creşteri de 3% a cantităţilor distribuite, veniturile înregistrate de segmentul de distribuţie au scăzut cu 10%, principala cauză fiind reducerea tarifelor.

În intervalul menţionat, cheltuielile operaţionale au crescut cu 5%, în principal prin achiziţionarea unei cantităţi mai mari de energie, corelată cu creşterea cantităţilor distribuite şi furnizate, raportat la Trimestrul I al anului trecut.

"În ciuda schimbărilor importante din piaţa de energie, inclusiv în ceea ce priveşte cadrul de reglementare, rezultatele financiare înregistrate de Electrica în primele trei luni ale acestui an sunt foarte bune. Măsurile implementate de managementul companiei în vederea eficientizării activităţilor de bază, diminuării costurilor şi optimizării investiţiilor au dus la obţinerea acestor rezultate financiare, continuând practic evoluţia constantă a profitabilităţii", a declarat Iuliana Andronache, Director General Electrica SA, conform comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb