ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI  Producţia şi vânzările de hidrocarburi ale OMV Petrom au scăzut

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 8 aprilie 2022

Producţia şi vânzările de hidrocarburi ale OMV Petrom au scăzut

Producţia şi vânzările de hidrocarburi ale OMV Petrom (SNP) au scăzut în primul trimestru al anului, comparativ cu cele din primele trei luni ale lui 2021, conform raportului cu date preliminare publicat de companie, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada ianuarie-martie a anului curent, producţia de ţiţei şi condensat a OMV Petrom s-a ridicat la 58,3 mii barili echivalent petrol pe zi (bep/zi), cu 13% sub cea din acelaşi interval al anului anterior, în timp ce producţia de gaze naturale a fost de 63 mii bep/zi, în scădere cu 12%, comparativ cu primul trimestru din 2021. În total, producţia de hidrocarburi a OMV Petrom în primele trei luni ale anului a fost de 121,3 mii bep/zi, cu 12,7% mai mică decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul total al vânzărilor de hidrocarburi s-a ridicat 116,5 mii bep/zi, cu 11% sub cel din ianuarie-martie 2021, din care vânzările de ţiţei şi condensat au fost de 61,5 mii bep/zi (-11,6%), iar vânzările de gaze naturale s-au ridicat la 55 mii bep/zi (-10,6%).

În schimb, într-un context de creştere a cotaţiilor petrolului, preţul mediu realizat la ţiţei de OMV Petrom în primul trimestru al anului a fost de 80,34 dolari pe baril, faţă de 50,92 dolari pe baril în aceeaşi perioadă din 2021.

Pe partea de Downstream Oil, vânzările totale de produse rafinate ale companiei s-au ridicat la 1,21 milioane de tone, cu 5% mai mari decât cele din primul trimestru a anului anterior. Indicatorul marjei de rafinare, de 18,3 dolari pe baril, a fost cu mult peste cel din ianuarie-martie 2021, de 2,8 dolari pe baril, şi peste cel din trimestrul al patrulea al anului trecut, de 7,52 de dolari pe baril.

"Indicatorul marja de rafinare a crescut semnificativ pe fondul contextului geopolitic excepţional, care a condus la diferenţe Brent-Ural fără precedent de mari şi la cotaţii internaţionale ridicate ale produselor. Cu toate acestea, marjele noastre la vânzările cu amănuntul şi la vânzările vrac au fost semnificativ mai mici, ca efect al politicii noastre moderate de preţuri", se arată în raportul OMV Petrom.

În zona de Downstream Gas, vânzările de gaze către terţi din primele trei luni ale anului au fost de 10,66 TWh, cu 8,5% sub cele din primul trimestru al lui 2021. Producţia netă de energie electrică a avut o dinamică negativă, de la 1,18 TWh în primele trei luni din ale anului trecut, la 0,99 TWh în perioada ianuarie-martie 2022.

OMV Petrom îşi va publica raportul complet cu rezultatele obţinute în primul trimestru al anului în data de 29 aprilie.

Austriecii de la OMV deţin 51% din OMV Petrom, în timp ce Statul Român, prin Ministerul Energiei, are 20,64% din producătorul de petrol şi gaze.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Nu stiu cum de le cresc astora de la OMV costul cu producerea motorinei ca a ajuns mai scumpa ca benzina. Vreti sa puneti agricultura in cap, stat mafiot, esuat condus de mafioti tradatori si hoti: PSD, PNL si UDMR.

    1. Salariile managementului( vezi Radu Caprau Verchere..), importul de motorine și benzine prin intermediari repetat, intermediari fiind secții ale omv pe tari diferite, Consiliu de supraveghere slab pregătit și ușor de manipulat, ANPC fără coloana, Cons. Concurenta aservit.

      pretul motorinei creste in toata Europa,nu doar la noi,pentru ca o buna parte se importa din rusia

      e un trend abia la inceput 

      la noi s-a accentuat si cu explozia si apoi revizia petromidia care are o pondere mai mare a motorinei in productie 

      daca petromidia nu era asa orientata pe motorina ,acum diferenta de pret era minim 1 leu pe litru 

      dieselgate a scazut orientarea rafinariilor pentru producrea de motorine in timp ce masinile tot preponderent pe motorina sunt,e drept ca procentul scade ca vanzarile noi pentru diesel au scazut masiv 

      rafinariile s-au adaptat la trend,nu se pot suci de la an la an 

      e normal ca pe termen de cativa ani sa fie deficit de motorina in raport cu cererea(in scadere) 

      la asta s-a adaugat si rusia

      Preturile sunt aliniate la vest, avem preturi ca in Germania si Austria si salarii ca in est. Cand vorbim de petrol ne gandim ca noi mai avem ceva prin subsol, dar numai este al nostru, doar preturile impuse care ne cocoseaza. In Romania nu exista concurenta la pompa, OMV Petrom detine peste 50%, normal Consiliul Concurentei doarme cu vesnicul conducator Chiritoiu. Barilul a scazut preturile la pompa nu s-au miscat.

      Daa, ce sa mai, pun agricultura in cap.. Da nu ziceti ca se tranzactioneaza graul cu 1,5 lei si floarea cu 3,4 lei

      Producția de motorina se poate adapta intr-o săptămâna, functie de ce vrei, din distilare primara și cracare catalitica

    A scăzut producția dar uitați cum au crescut preturile la produsele petroliere și gaze! Bine că a venit căldură că am scos bici Leta și adio benzinărie!

    Cat timp si bani am pierdut si cu OMV......am tot sperat si le ziceam si la cunoscuti,ca OMV va raporta un T1 cu Venituri si Profituri Record.in 2022....cred marchez pierderea pe OMV......

    1. Eeeiii....abia începe pierderea, prin împărțirea societății în doua sectoare: unul aferent rafinare și vânzare + petrochimie

      , al doilea pe extracție. 

      Primul listat la bursa, al doilea , nu. 

      De ce? Ghici ghicitoarea mea. 

      La primul, care petrochimie? A fost tăiată la fier vechi. Cine aduce produse finite? Ghici ghicitoarea mea! 

      Și câte și mai câte! 

      ( societate colaboratoare...Cristoff, Borealis, Prista 

      Etc)

      Deci 19 milioane de burți sunt mai importante. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb