ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI RE/MAX România a intermediat tranzacţii de aproximativ 130 milioane euro

G.U.
Companii #Imobiliare / 5 mai 2022

Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România

Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România

RE/MAX România a intermediat un număr de 2295 de tranzacţii în primul trimestru din acest an, în valoare de aproximativ 130 milioane euro, conform unui comunicat de presă. În acest interval, volumul tranzacţiilor pe segmentul rezidenţial a crescut cu 25%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Dinamica pieţei, factorii de influenţă, respectiv principalele tendinţe şi perspective sunt reunite sunt forma Barometrului imobiliar RE/MAX România - o analiză de status a pieţei de profil, pe baza datelor înregistrate de companie, la intervale regulate de timp.

Comparativ cu T1 2021, intermedierile RE/MAX România au crescut în primele trei luni ale acestui an cu 20% ca volum şi 23% ca valoare, iar comisioanele înregistrate de companie au cunoscut o creştere de aproximativ 43%, până la cca. 2,9 mil. EUR. Marii poli economici ai ţării au rămas în topul pieţei imobiliare şi în acest interval, dintre care Braşovul a înregistrat creşteri procentuale mai mari decât celelalte capitale regionale, raportat la preţuri.

Potrivit sursei citate, cele mai mari tranzacţii intermediate de birourile RE/MAX România în T1 2022 au fost: o vilă de peste 1,6 mil. EUR din Cluj, un teren de construcţie/dezvoltare de peste 1,55 mil. EUR în Bucureşti, respectiv o proprietate industrială din Bucureşti, în valoare de 1,3 mil. EUR. Totuşi, segmentul rezidenţial s-a remarcat în această perioadă, cu o creştere de 25% a numărului de tranzacţii în cadrul reţelei.

"Inflaţia şi războiul din Ucraina sunt, evident, factorii care influenţează major această perioadă. Faţă de primul trimestru al anului trecut, preţurile au crescut semnificativ, chiar cu peste 20% pe unele segmente de piaţă şi în anumite oraşe. Pentru al doilea trimestru din 2022 preconizăm creşteri semnificative de preţuri la construcţiile noi, generate de inflaţie şi întreruperile din lanţurile de aprovizionare, în unele pieţe ajungând la peste 20% comparativ cu T2 2021", a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

Principalele tendinţe pe piaţa imobiliară

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX, se observă o preferinţă tot mai mare pentru locuinţe mai spaţioase, ca urmare a celor doi ani de pandemie. Astfel, a crescut considerabil numărul de tranzacţii cu apartamente de două şi trei camere, precum şi segmentul case, care a avut cea mai mare creştere procentuală.

De asemenea, o altă tendinţă remarcată în ultima perioadă constă în orientarea spre zonele adiacente oraşelor, zonele metropolitane, însă există nuanţe puternice de la un centru urban la altul, în funcţie de dinamica populaţiei, infrastructură, economie locală etc..

"Un factor major în comportamentul de achiziţie este reprezentat de volumul unităţilor livrate în piaţă, influenţate de ritmul de autorizare al proiectelor. Acest ritm este deseori îngreunat de autorităţi, cazuri în care dezvoltatorii întârzie demararea proiectelor şi implicit livrarea, generând astfel o presiune mare pe cerere, din lipsa de stocuri. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care Clujul are încă cea mai scumpă piaţă imobiliară din ţară", a adăugat Răzvan Cuc.

Reprezentaţii RE/MAX menţionează, de asemenea, că zonele centrale rămân cele mai bune şi sigure investiţii pe termen lung, precum şi ariile cu proiecte mari de infrastructură pe rol în dezvoltare (mall-uri, parcuri, artere noi, centre comerciale, centre de birouri etc.), unde preţurile pot cunoaşte creşteri semnificative după lansarea acestor noi proiecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb