ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2016, UniCredit Bank a obţinut un profit net consolidat de 108,7 milioane de lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 mai 2016

UniCredit Bank a obţinut un profit net consolidat de 108,7 milioane de lei

UniCredit Bank a realizat, în primul trimestru din 2016, un profit net consolidat înainte de interesul minoritar de 108,7 milioane de lei (24,3 milioane de euro), în creştere cu 106% faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, banca a raportat venituri operaţionale consolidate de 393,3 milioane de lei (88,1 milioane de euro), în creştere cu 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

Răsvan Radu, Country Chairman UniCredit în România şi CEO al UniCredit Bank, a declarat: "Rezultatele obţinute în primele trei luni din an demonstrează faptul că ne îndreptăm în direcţia corectă: faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în martie 2016 numărul de clienţi persoane fizice a fost mai mare cu circa 12% faţă de martie 2015.

Totodată, divizia corporate a păstrat direcţiile strategice din anul 2015, concentrarea fiind în continuare pe finanţarea economiei reale, îmbunătăţirea produselor şi creşterea satisfacţiei clienţilor. În contextul lichidităţii din piaţă, volumul de depozite aferent clienţilor companii a crescut cu 47% faţă de martie 2015, în timp ce în zona de credite corporate creşterea în acelaşi interval a fost de 11%".

Reprezentanţii instituţiei arată că această evoluţie a fost susţinută în principal de majorarea volumelor de credite şi depozite faţă de perioada similară din 2015.

În acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au atins nivelul de 198 milioane de lei (44,3 milioane de euro).

În consecinţă, UniCredit Bank a obţinut în primul trimestru al anului 2016 un profit operaţional consolidat de 195,3 milioane de lei (43,7 milioane de euro).

Cheltuiala cu provizioanele pentru credite a ajuns la 28,7 milioane de lei (6,4 milioane de euro) la 31 martie 2016. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilanţ a fost de 8,46%. Rata creditelor neperformante, inclusiv expunerile cu improbabilitate de achitare integrală a obligaţiilor din credite, s-a situat la 14,74%.

Portofoliul de credite brute, inclusiv finanţările acordate prin leasing, s-a plasat la 24,3 miliarde de lei (5,4 miliarde de euro), evoluţia pozitivă a acestuia fiind susţinută în principal de creşterea volumului finanţărilor acordate clienţilor din segmentul companii, a creditelor de consum pentru clienţii persoane fizice precum şi a finanţărilor prin leasing, potrivit reprezentanţilor băncii, care mai arată că depozitele clientelei se situează la un nivel de 17,9 miliarde de lei (4 miliarde de euro).

UniCredit Bank a înregistrat un nivel de solvabilitate de aproximativ 13,8% la 31 martie 2016, peste pragurile reglementate şi recomandate.

Recent, UniCredit Bank Austria le-a făcut micilor acţionari, care mai au aproximativ 4,5% din acţiunile UniCredit Bank, o ofertă de cumpărare.

Acţionarii minoritari spun că oferta de retragere pe care au primit-o, de 17,541 euro pentru o acţiune, este sub preţul la care au investit.

Banca Comercială Ţiriac a fost fondată în 1991 de omul de afaceri Ion Ţiriac. Ea a fuzionat în 2006 cu banca austriacă HVB, care a fost preluată pe plan extern de UniCredit Bank. În 2007, a avut loc fuziunea HVB Ţiriac cu UniCredit Bank, rezultând UniCredit Ţiriac Bank.

Banca a anunţat, în iunie 2015, că ia în considerare să le facă o ofertă minoritarilor, după ce i-a asigurat exit-ul lui Ion Ţiriac. UniCredit Bank Austria AG a achiziţionat acţiunile reprezentând 45% din UniCredit Ţiriac Bank SA deţinute de Ţiriac Holdings Ltd., majorându-şi astfel capitalul deţinut în cadrul UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,6%, la 95,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb