ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2021 Schimburile comerciale româno - tunisiene au atins valoarea de 94 milioane de dolari

G.U.
Miscellanea / 24 mai 2021

Schimburile comerciale româno - tunisiene au atins valoarea de 94 milioane de dolari

Schimburile comerciale româno - tunisiene, au atins, în primul trimestru al anului 2021 (date disponible), valoarea de 94 milioane USD, în creştere cu 60% comparativ cu perioada similară din 2020, Tunisia fiind al doilea partener comercial al României din Africa (după Maroc), conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Exportul s-a cifrat la 45,2 milioane USD (+1,9%), locul 4 între statele africane ca destinaţie a produselor româneşti (după Maroc, Libia şi Africa de Sud). La import s-au înregistrat 48,8 milioane USD (+240%), locul 2 ca ţara de origine pentru mărfurile aduse de pe continental african (după Maroc).

În cadrul unei noi vizite la Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Excelenţa Sa Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Tunisiene în România, s-a întâlnit cu noul preşedinte al Camerei bucureştene, ing. Iuliu Stocklosa.

Întrevederea, la care a participat, de asemenea, prof. dr. Ion Hohan, preşedintele Secţiunii Servicii, vicepreşedinte al CCIB, a prilejuit doamnei ambasador ocazia de a transmite felicitări şi urări de succes domnului Iuliu Stocklosa în noua sa calitate de preşedinte al unei importante şi istorice instituţii camerale, exprimându-şi convingerea că buna colaborare anterioară, demonstrată şi prin succesul webinarului dedicat investiţiilor bilaterale româno-tunisiene, organizat la începutul lunii februarie a.c. în parteneriat cu CCIB, va continua. Astfel, în perioada următoare, webinarul amintit va fi urmat de alte evenimente promoţionale în domenii de interes pentru firmele din cele ţări cum ar fi energia, turismul şi agricultura.

"Faptul că dintre cele peste 100 acorduri de cooperare semnate cu instituţii similare din întreaga lume, în 5 avem ca parteneri camere de comerţ şi industrie regionale din Tunisia, reflectă locul prioritar pe care îl deţine acestă ţară în strategia CCIB de relaţii economice internaţionale. În acelaşi timp plasarea Republicii Tunisiene, în anul 2020, pe locul 2 între partenerii comerciali din Africa, fiind a doua ţară, atât ca destinaţie a produselor româneşti, cât şi ca piaţă de origine în cadrul schimburilor comerciale ale României cu ţările africane, reflectă potenţialul oferit de cele două economii, a declarat preşedintele Camerei bucureştene.

În vederea identificării intereselor concrete de cooperare ale firmelor din cele două ţări s-a convenit ca în luna iunie a.c. să fie organizate contacte în mediul virtual între CCIB şi camerele de comerţ partenere din Tunisia, începând cu CCI Tunis, iar ulterior webinarii sectoriale.

Mulţumind pentru vizită, preşedintele Stocklosa a invitat pe Excelenţa Sa Raja Jhinaoui Ben Ali să revină în Camera bucureşteană, atât pentru participarea la evenimente promoţionale având ca scop dezvoltarea relaţiilor comercial-economice bilaterale, cât şi pentru organizarea de evenimente proprii cu caracter economic, cultural, expoziţional în spaţiile generoase oferite de Palatul CCIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb