ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ANUL 2022:  Softbinator Technologies raportează venituri consolidate de 16,8 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 2 septembrie 2022

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii de dezvoltare software axate în principal pe blockchain, inteligenţă artificială şi DevOps, raportează la nivel consolidat, pentru primul semestru al anului 2022, venituri totale de 16,8 milioane de lei, un profit brut de 4,6 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanţele înregistrate de companiile Softbinator Technologies, Wise-Up, Ixperi,[e-spres-oh] şi Digital Tailors.

"Veniturile şi profitul net generate de grup la nivel consolidat în primul semestru din 2022 sunt duble comparativ cu performanţa înregistrată la nivel individual doar de către Softbinator Technologies. Rezultatul consolidat generat de Grupul nostru în primele şase luni ale anului 2022 este egal cu rezultatul individual înregistrat de Softbinator pentru tot anul 2021. Acest lucru a fost posibil datorită unei strategii diversificate la nivelul tuturor companiilor din grupul nostru, prin care am reuşit să creştem fiecare business în parte. Însă, cel mai mult mă bucură faptul că la nivel de grup avem echipe care lucrează pentru acelaşi obiectiv: creşterea tuturor companiilor care îl alcătuiesc prin generarea de business acolo unde execuţia este cea mai potrivită. În prezent, datorită acestor echipe, avem capacitatea de a livra mai mult şi mai eficient pentru toţi clienţii noştri," a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

La nivel individual, în prima jumătate a anului 2022, Softbinator Technologies a generat venituri totale de 9,2 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de primul semestru al anului 2021, în timp ce cifra de afaceri netă a fost de 8 milioane de lei, o majorare cu 19% comparativ cu primul semestru din 2021. Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată de şapte noi contracte câştigate în primele şase luni ale anului 2022, majoritatea pentru clienţii din SUA. Trei dintre aceste proiecte au activitate în zona de blockchain, iar restul în segmentul medical, social media şi instrumente de editare video. Astfel, performanţa excelentă şi controlul continuu al costurilor au generat, la nivel individual, un rezultat brut de 2,2 milioane lei, o creştere de 34%, şi un profit net de 1,9 milioane lei, o creştere de 35% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte dezvoltarea grupului în primul semestru din 2022, un prim pas efectuat în această direcţie a fost deschiderea unui punct de lucru în Silicon Valley, SUA. Piaţa americană este principalul generator de clienţi pentru Softbinator.De asemenea, în lunile mai şi iunie compania a demarat procedurile de preluare integrală a companiilor Digital Tailors şi [e-spres-oh].Prin preluarea Digital Tailors, grupul şi-a consolidat zona de servicii prin adăugarea unei noi categorii - product marketing, în timp ce prin preluarea [e-spres-oh], Softbinator s-a extins la nivel regional şi îşi consolidează capacitateade livrare pentru clienţii internaţionali.

În zona de blockchain, în primele şase luni ale anului, departamentul dedicat acestui domeniu a realizat progrese semnificative, chiar şi în condiţiile în care domeniul crypto trece printr-o recesiune. Compania a început un parteneriat cu un studio de dezvoltare de jocuri din SUA pentru dezvoltarea unei soluţii de blockchain pentru jocurile realizate de acest studio. De asemenea, în primul semestru din 2022, Softbinator a continuat dezvoltarea propriului produs Softbinator Magic Stack (SMS), un ecosistem ce conţine cele mai des utilizate componente în dezvoltarea de produse software.Prin SMS se reduce foarte mult timpul până când un produs este lansat în piaţa şi se menţine cu un standard înalt de calitate, securitate şi scalabilitate. Acest tip de produs mai poate fi regăsit doar la marii furnizori globali de soluţii software, precum IBM şi Accenture.

Având în vedere evoluţia accelerată înregistrată în prima jumătate a anului, perspectivele pozitive pentru restul anului, precum şi achiziţiile de companii noi în T2 2022 (Digital Tailors şi [e-spres-oh]), conducerea Softbinator a publicat o actualizare a bugetului pentru întregul an 2022. Prin urmare, în 2022, compania vizează venituri din exploatare consolidate de 32,2 milioane de lei, o creştere cu 23% faţă de bugetul aprobat în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 13 aprilie 2022, profit brut de 6,9 milioane de lei, o majorare cu17% şi profit net de 6,2 milioane de lei, o creştere cu 25%.

Pentru restul anului, Softbinator se va concentra pe consolidarea prezenţei pe piaţa din SUA, având drept obiectiv ca până la finalul lui 2022, 70% dintre clienţii noi să provină de pe piaţa americană. De asemenea, compania are în vedere continuarea identificării de noi companii pentru achiziţii.

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piaţă de 73 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. O ia pe urmele Bittnet? Totuși un lucru bun,doar se laudă cu rezultatele dar nu critică acționarii .Până când?

    1. Exact paralela cu BNET voiam sa o fac!Aceeasi scoala a prezentarii alambicate a rezultatelor,ca sa nu spun inselatoare.

      Mai intai scriu ca nu pot consolida dar prezinta rezultate consolidate ca sa nu se vada extrem de slaba performeanta CODE in raport cu ce prognozau prin memorandum.Profitul operational e deja in scadere dar o sa fie si mai tare ca urmare a cresterii costurilor salariale si a scaderii comenzilor. 

      Apoi vin cu incredibila vrajeala cu bugetul reviziut cu profit in crestere de la 5 la 6 milioane de lei,dar asta datorita societatilor achizitionate.Numai ca nu spun cu aceeasi emfaza si ce sume imense au de plata ca datorie la actionarii societatilor achizitionate. 

      Totul e o schema piramidala ca sa creasca in piata cotatia,oricum enorma,astfel incat sa le deconteze alora cat mai putine actiuni!Or fi aia fraieri dar parca greu de gasit chiar asa. 

      Apoi nu se spune si cat va fi numarul de actiuni dupa ce majoreaza capitalul cu ridicarea dreptului de preemtiune.Ca asa e usor si sa scrii ca profitul se dubleaza dar sa nu spui ca EPS poate se injumatateste . 

      Alta smecherie e contabilizare dubla a unor dividende de la firme achizitionate,care s-au dat dpoar o data cand au vrut aia sa iasa si sa vanda fara cashul din firma!Si intra la venituri financiare=corect,dar se pun si cum ar veni in continuare. 

      Salariile sunt presupuse constante dar cheltuielile cu colaboratorii cresc foarte mult.Haha cine crede asta?Ca toata lumea stie ca in soft acum se bate din picior de catre angajati cu tarie si astia nu-s lucratori la banda,pleaca urgent. 

      Venituri din exploatare crestere 9% fata de anul trecut,profit operational -20% verifica ce scriam mai sus. 

      Asta e firma care promitea CAGR 70% timp de 5 ani LOL 

      Pentru anul asta promiteau 26 mil afaceri si 5,4 mil profit.La semestru au 8 cu 1,8!La anul 48 m cu 10.Stai ca in 2024 ziceau 86 m cu 18!!!!Si ei nu mai cresc nici cu inflatia afacerile si din operatiuni profitul scade iar numersrul generat e cateva sute mii lei. 

      In rest pun din burta consolidari exact cum s-au facut de ras la AGA cand au schimbat bilantul cu cateva zile inainte cand li s-a atras atentia ca nu pot consolida legal. 

      Ca ei consolideaza din gura pentru fraieri ce nu au platit si nu se stie cate actiuni trebuie sa emita,ce majorare sa faca sa aiba bani de plata cash. 

      Mai smecherilor,voi in rezultate puteti prinde doar ce dividende luati de la firmele alea.Doar ca nu o sa aveti ce lua,ca firmele alea nu mai dau dividende ca raman fara bani de salarii cand e gol in incasari,ca asa e in soft. 

      Pitis administor sef la CODE si mare membru in consiliul sfatuitorilor BNET.Se vede firul care le uneste in vrajelile astea de perdea de fum cu venituri din M&A contabilizate inaintea majorarii puternice a numarului de actiuni? 

      La BNET s-a prins toata lumea ca EPS si cand e cu plus tot scade pentru ca numarul de actiune creste mai mult decat profiturile alea din pix. 

      Mare grija la ce au patit actionarii BNET si ce deranj urmeaza ca in 3 luni trebuie platite obligatiun scadente si angajamente din cumpararile de societati de 20-25 milioane lei.Asa va fi si aici traiectoria.L=au luat si pe Cionca in grup ca le are cu insolventele. 

      Ce prosteala incredibila!Se fac plasamente cu bugete fantasmagorice ,se toaca banii pe firmele ale amicilorbanii se muta.Si nu spune unul de la inceput cate actiuni estimeaza ca se vor emite fata de momentul plasamentului.Oamenii subscriu ca iese fantastic cu bugetul multianual versus pretul la care cumpara in plasament. 

      De aia scade AERO de se prabuseste de multe luni ca s-a prins lumea de golaniile astea.Cresteri pe hartie dupa ce se baga bani in prostie in runde repetate si se emit actiuni fara numar. 

      A cam venit scadenta si doar 3-4 firme o sa ramana sa confirme,alea care-si vad lungul nasului si nu au venit la prosteala sa salte banii naivilor,ca-s ieftini.Uite ca nu mai sunt ieftini,ba se si topesc.  

      Nota 10 pentru analiza profesionistă! Răzbate și o anumită furie îndreptățită!

      suntem prea mici sa intelegem geniile financiare

      ei nu raporteaza nici GAAP, nici non-GAAP 

      ei pun non/yes-yes/non-non/non-GAAP 

      sau invers trimestrul viitor

      ca bnet care curand raporteaza TTM cu cate un 4-5 luni din anii bisecti 

      Foarte bun comentariul și binevenit, sa le deschidă ochii noilor investitori care trebuie sa se ferească de asemenea scheme piramidale menite sa ii îmbogățească pe anumiți șmecherași

      Acești șmecherași au realizat ca nu reușesc sa se îmbogățească rapid din afacerea lor așa ca încearcă , și reușesc , sa se capatuiasca pe banii micilor investitori

      Mizerie marca Bnet  

      Se lauda cu x2 , dublu la ce ?

      Dubla prosteală , dublu numărul de actiuni care vor fi emise și EPS la jumătate un cazul fericit  

      Când schema cu bnetul începuse sa scârțâie au făcut unele noi -Code și CHRD

    unde sunt profiturile promise la listare?!?

    vad ca nu ies nici cu nspe firme adunate ca Pristanda 

    la anul ce mai adunati profitu de la SNP? 

    sanatate bitnet si gasca ca au umflat o sa mai iasa cu profit si publicul spectator la manevre

    1. Buna asta cu adunatul SNP...una alta dupa o scanare sumara vad doar AST ca tanara speranta, restul daco geti veniti la praduiala...

      Chiar ca AST se remarca desi nu e ieftina deloc. Probabil ca nu e ieftina pentru ca investitorii au vazut ca macar sunt tratati ca parteneri si asa au in cine sa-si puna speranta. In fond despre asta e bursa.

    Cine le scrie astora rapoartele si comunicatele? Consolideaza la un paragraf, in altul nu au cum pe OMF xyz, in urmatorul au inceput in mai integrarea a doua firme, in altul le-au preluat in T2, in altul au mari beneficii de pe urma lor, in altul au semnat 7 contracte in primele sase luni care ce sa vezi ca au adus venituri in aceleasi sase luni. :))

    Pana la urma astia ce legatura au cu ceea ce se numeste Raportare Financiara pe bursa? Ca e o varza totala.  

    Sa nu uitați de “eroarea” de 1 milion lei ( 25% din profit) de la sfârșitul anului trecut

    RON 2021P 2022P 2023P 2024P

    Venituri 16.200.000 26.730.000 48.114.000 86.605.200 

    Profitul net 3.469.200 5.434.800 10.184.160 18.408.768 

    Sursa" pag 67 document prezentare BVB 

    Nu copiez totul,sunt descrise acolo ipotezele Bugetelor si momentul intocmirii Septembrie 2021 

    Pe scurt se vorbeste despre avalanse de contracte ca urmare a atragerii de talente prin firma unde au si ei actiuni,doua linii noi de servicii,un produs propriu nimit SMS care incepe rapid sa genereze venituri. 

    Nu e un rand despre faptul ca se bazeaza de fapt pe alte companii,ca ele vor costa bani,actiuni,majorari nu se stie cate,de ce valoare. 

    Totul era intocmit pe cresterea organica a firmei cu banii din plasament.Adica omul pricepea ca banii aia se produc daca el consimte sa aduca niste capital impreuna cu altii. 

    Si de la rate de crestere de 65-75% an/an cum vedem in bugetul ala avem  

    CONT DE PROFIT ȘI PIERDERE (LEI) S1 2021 S1 2022 % 

    Venituri din exploatare 7.626.200 8.276.908 9% 

    Ar putea zice unii ca sa avem rabdare ca nu s-a terminat anul.Dar bugetul ala revizuit care a aparut odata cu raportul semestrial ne da indicii ca anul se termina nu foarte diferit de semestru dar la distanta imensa de ce spuneau la listare. 

    Si plafonarea asta la sub 10% ne zice si cum vor arata anii urmatori ca vedem cum taie bugetele si dau oamenii afara clientii pentru care presteaza ei bucati de soft.

    Prea ne-au luat de fraieri astia listati pe aero cu aere de mari antreprenori.Isi trimiteau catelusii sa latre de grupuri de FB,pe aici sau aiurea la toti care incercau sa mai tempereze pretentiile de cucerire a pietelor de pretutindeni. 

    Salariile celor din consiliul de administrație reprezintă mare parte din profit , pentru acționari nu mai rămâne nimic

    300.000 președintele consiliului e enorm la nivelul lor 

    Suveica marca BNET

    Raportare de toată jena și se lauda cu rezultate umflate artificial din pix

    La bvb pe lângă gruparea Sif a apărut și un grup mai nou de tineri combinatori unși cu toate alifiile

    BNet+ Ivylon management ( firma Logo brothers), CODE= Combinator, CHRD ( alta petarda) , Agista , ROC1

    Când auziți de astea fugiți și lăsați-i pe ei sa sa își vândă acțiunile intragrup . Ei încerca sa mai prindă fraieri sa aibă cui Descarca mizeria creată de schemele lor  

    1. mai pregatesc 2 mine antipersonal FORT si DENDRIO.Ultima e cea mai mare parte din BNET .FORT e tot parte din BNET.

      adica vor sa bage cat de multe suveici se poate 

      o sa listeze si cabina de la poarta BNET  

      sunt terminati,nu mai au bani si au datorii enorme scadente in cateva luni

      le trebuie capital dar nu mai vrea nimeni si asa spera ca daca le fac separat intra populatia in plasamente 

      Poate își listează și parcul auto , sa vedeți acolo bijuterii de sute de mii denominate in euro :))

    Credeam că eu sunt cel mai mare Combinator pe grupurile de Facebook dar observ ca cei de la Softbinator sunt din altă ligă

    Mă înclin, mai am multe de învățat !!! 

    Ei au crezut ca Raportul este pt OLX nu pentru actionari/presa.

    1. Mai degrabă LA JUMATE.ro :)

    Cum e firma asta cu 75.000.k capitalizare?

    -are active circulante nete 6000 k la inceput de an si dupa sase luni trece 9000k dincolo si termina cu datorii curente nete de 3000k 

    -din ce acopera deficitul daca in jumatate de an au cashflow operational 282k si cashflow general 688k?

    Ce te poti astepta de la una ca asta decat sa imprastie vorbe aiurea?Ca in afara de cerut bani de dat se vede ca nu au de unde.Dividende?Pai alea si le-au dat exact la listare,dupa aia ridica din umeri si spun ca=s 'growth'.Se vede ca-s groh,nu growth. 

    Circul lumii pe 23.06 anunta semnarea achizitiei Espressotech srl si pe 30.06 e deja consolidata in financiarele Softbinator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb