ÎN PRIMUL TRIMESTRU, Eurobank a înregistrat un profit net de 4,3 milioane de euro în România

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 iunie 2013

Grupul bancar elen Eurobank, proprietarul Bancpost, a înregistat în primul trimestru un profit net de 4,3 milioane de euro în România, faţă de o pierdere de 10,3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatul pozitiv vine în contextul reducerii semnificative a cheltuielilor operaţionale şi al încetinirii acumulării de credite neperformante, cu o întârziere la plată mai mare de 90 de zile, se arată într-un raport al grupului elen.

Anul trecut, Eurobank a raportat pentru România pierderi de peste 35 milioane de euro, după un rezultat negativ de 25,1 milioane de euro în 2011.

Activele totale ale Eurobank în România au scăzut la 4,04 miliarde de euro la sfârşitul primului trimes-tru, de la 4,09 miliarde de euro în decembrie şi 4,25 miliarde de euro în martie anul trecut.

Soldul creditelor a coborât uşor în intervalul analizat, la 2,9 miliarde de euro, de la 2,95 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut. În martie 2012, soldul creditelor totaliza 3,15 miliarde de euro în România.

Depozitele au crescut de la 1,74 miliarde de euro în decembrie la 1,82 miliarde de euro, nivel foarte apropiat de cel înregistrat la finele primului trimestru al anului trecut.

Cheltuielile operaţionale au coborât cu aprope 15% în primul trimestru, de la 37,5 milioane de euro în primele trei luni ale anului trecut la 32 milioane de euro. Reţeaua de unităţi de retail în România a fost redusă în această perioadă de la 264 unităţi la 239 unităţi.

Ponderea creditelor neperformante a ajuns la 23,6%, faţă de 23,3% în decembrie şi 20,4% în martie anul trecut. Eurobank a înregistrat în România în primul trimestru noi credite neperformante, cu durată de plată depăşită de peste 90 de zile, în valoare de 15 milioane de euro, mai puţin de jumătate faţă de 32 milioane de euro în primele trei luni din 2012 şi 47 milioane de euro în trimestrul al patrulea al anului trecut, se arată în raport.

La nivel de grup, Eurobank a raportat un profit net de 375 milioane de euro, faţă de o pierdere de 236 milioane de euro în aceeaşi perioadă din anul trecut. La nivelul Europei de Est, provizioanele constituite de subsidiarele băncii au scăzut la cel mai redus nivel de la declanşarea crizei, se arată în raport. Divizia internaţională a Eurobank a raportat profit de 12 milioane de euro, cel mai mare din ultimele şase trimestre.

Eurobank a anunţat, în aprilie, că a renunţat să mai încerce să atragă 10% din suma necesară pentru recapitalizare de la investitori privaţi, alegând să apeleze, pentru obţinerea sa, la Fondul Elen de Stabilitate Financiară (FESF). Consiliul de Administraţie al instituţiei de credit a decis să propună strângerea întregii sume de la FESF, la Adunarea Generală a Acţionarilor planificată pentru data de 30 aprilie, ceea ce urmează să o plaseze sub controlul guvernului de la Atena.

Creditorii internaţionali ai Greciei şi reprezentanţii Oficiului de Concurenţă al Comisiei Europene au cerut instituţiilor de credit elene să îşi vândă activităţile non-bancare din Grecia, precum şi subsidiarele din străinătate. Cele mai mari patru bănci greceşti, National Bank of Greece (NBG), Eurobank, Alpha Bank şi Piraeus Bank, controlează aproape 14% din activele din sistemul bancar autohton.

Eurobank controlează pe piaţa locală Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb