ÎN SCANDALUL DUBLULUI STANDARD AL ALIMENTELOR, Premierul slovac ameninţă cu boicotarea unor produse

Cristina Radu
Internaţional / 19 iulie 2017

Robert Fico (Sursa foto: Wikipedia)

Robert Fico (Sursa foto: Wikipedia)

Premierul Robert Fico al Slovaciei a declarat că este timpul ca slovacii să obţină dreptul la aceeaşi calitate a alimentelor ca ceilalţi europeni, potrivit BBC. El a întrebat de ce aceeaşi firmă care furniza fish fingers avea mai mult peşte în Austria . Produsele vizate sunt fish fingers, balsam de rufe şi cafea.

Fico a afirmat: "Trebuie să ne apăram, nu putem accepta acest lucru", descriind problema ca pe un scandal. El a spus că este o problemă serioasă pe care o va ridica miercuri în faţa liderilor cehi, polonezi şi maghiari. El va lua în considerare o posibilă iniţiativă cetăţenească de un milion de semnături.

Fico a ameninţat cu restricţii de import din alte ţări ale UE, dacă Comisia Europeană nu acţionează. Orice boicotare a produselor din alt stat membru al UE ar încălca regulile de concurenţă, însă liderul slovac a declarat că va fi obligat să acţioneze dacă Comisia Europeană nu a făcut-o, conform sursei.

Declaraţiile lui Fico despre calitatea alimentelor au fost auzite în cele patru state din Visegrad din Europa Centrală. Chiar dacă companiile sunt libere să vândă alimente cu ingrediente diferite dacă sunt etichetate corect, ele trebuie să fie corecte faţă de consumatori conform normelor Uniunii Europene.

Un oficial de rang înalt al Uniunii Europene a afirmat săptămâna aceasta că va face tot ce poate pentru a lupta împotriva unei "pieţe dublu-standard".

Ministrul ceh al agriculturii, Marian Jurecka, a declarat pentru BBC că o marcă de ceai vândut în Germania a avut cu 40% mai mult extract de ceai decât cel vândut pe piaţa cehă. El a făcut o plângere similară în legătură cu carnea.

Autoritatea de siguranţă alimentară Nebih din Ungaria a constatat că ciocolata şi napolitanele aveau o calitate diferită faţă de cele vândute în Austria. Site-ul Gazeta Prawna a întrebat dacă acesta este un caz de "rasism alimentar".

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a afirmat că dovezile de până acum au sugerat că producătorii şi comercianţii cu amănuntul nu au încercat sistematic să modifice calitatea alimentelor în diferite state. Acesta a declarat pentru BBC că problema s-a limitat doar la anumite produse.

Comisarul UE pentru justiţie, Vera Jourova, a declarat luni că va începe un dialog cu producătorii şi comercianţii cu amănuntul, deoarece mulţi oameni au considerat că sunt trataţi ca consumatori de clasa a doua. Aceasta a afirmat: "Trebuie să ne unim forţele pentru a aborda această problemă care pare să fie prezentă doar în unele ţări ale Uniunii Europene".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb