ÎN SCANDALUL EMISIILOR, Directorul general şi preşedintele Volkswagen sunt investigaţi pentru manipularea bursei

Mina Irina
Companii / 17 mai 2017

Matthias Muller (Sursa foto: Wikipedia)

Matthias Muller (Sursa foto: Wikipedia)

Directorul general al grupului Volkswagen, Matthias Muller, preşedintele acestuia, Hans Dieter Poetsch, şi fostul CEO Martin Winterkorn sunt investigaţi pentru prima oară în legătură cu evenimentele legale de scandalul emisiilor, pentru manipularea pieţei de capital, ceea ce pune în pericol eforturile producătorului auto de a lăsa în urmă problemele din ultimii doi ani, relatează MarketWatch.

Procuratura din Stuttgart efectuează cercetările începând din luna februarie, pentru a afla dacă membrii board-ului Porsche SE au ascuns investitorilor informaţii legate de investigaţia din Statele Unite, înainte ca manipularea emisiilor să devină publică în 2015 şi să provoace declinul acţiunilor VW şi pierderi masive acţionarilor.

Informaţia este o veste proastă pentru VW, care încearcă să pună capăt scadalului, parţial prin încredinţarea conducerii unei echipe conduse de Muller.

Investigaţia ar putea avantaja miile de procese intentate de investitori din Germania, care cer despăgubiri de peste 8 milioane de euro de la VW şi ar putea atrage pentru prima oară în acest scandal holdingul Porsche.

Porsche SE administrează 52% din acţiunile Volkswagen AG, deţinute de moştenitorii lui Ferdinand Porsche, de când producătorul de automobile sport Porsche AG a fost inclus în grupul Volkswagen, în 2012.

VW şi-a recunoscut vinovăţia în SUA pentru manipularea testelor de poluare ale automobilelor diesel şi a acceptat plata a 25 de miliarde de dolari, sub formă de amenzi, penalităţi, costuri legale şi despăgubiri destinate clienţilor.

Într-un comunicat al procuraturii din Stuttgart se arată: "Există motive să credem că acuzaţii au informat târziu, în mod intenţionat, acţionarii despre consecinţele financiare, în special pentru acţionarii Porsche SE, ale manipulării emisiilor vehiculelor diesel prin intermediul unui soft ilegal".

Un purtător de cuvânt al Porsche SE a declarat că acuzaţiile sunt nefondate.

Muller era director general al Porsche AG la izbucnirea scandalului, în septembrie 2015, şi membru în boardul Porsche SE, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb