IN SCANDALUL SNIF Remeş a minţit

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Politică / 11 iulie 2007

Remeş a minţit

Luigi Bergheş şi-a prezentat demisia din funcţia de director general al SNIF, în seara de luni

Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare are ca acţionar unic, începînd cu data de 2 iulie 2007, Agenţia Domeniilor Statului (ADS), şi nu Ministerul Agriculturii cum era până acum, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Domnul Luigi Bergheş, directorul general al SNIF, ne-a declarat ieri că şi-a depus demisia din funcţie în seara de luni. Domnia sa ne-a informat că a depus deja plîngere penală împotriva ministrului agriculturii Decebal Traian Remeş şi a încă zece factori de decizie din Ministerul Agriculturii, responsabili pentru situaţie. "Decebal Traian Remeş nu a fost în stare să gestioneze situaţia creată la SNIF; părerea mea este că Agenţia Domeniilor Statului va îngropa SNIF în maxim 3 luni de zile", ne-a mai spus domnia sa.

Directorul general al SNIF Luigi Bergheş şi membrii Consiliului de Administraţie (CA) au fost revocaţi din funcţie de către Adunarea generală a Acţionarilor, în urmă cu o lună, noul preşedinte fiind numit Teodor Kilaiditis.

Luigi Bergheş a acuzat de ilegalitate actul demiterii sale, spunînd că va părăsi societatea doar dacă primeşte un ordin ministerial de revocare, deoarece SNIF se afla în coordonarea Ministerului Agri­culturii.

Pe de altă parte, Ministrul agriculturii Decebal Traian Remeş a susţinut că stabilirea directorului general al SNIF nu ar fi în responsabilitatea ministerului pe care îl conduce şi că, prin urmare, nu va da niciun ordin de revocare.

Se dovedeşte acum că Luigi Bergheş spunea adevărul şi că ministrul minţea.Pentru că abia de luni SNIF a revenit ADS-ului, iar pînă atunci directorul SNIF nu ar fi putut fi demis decît de Decebal Traian Remeş, aşa cum Bergheş a susţinut împotriva argumentelor dispreţuitoare ale ministrului.

Dar,ce mai contează? Culturile se usucă pe câmp,iar viiturile fac ravagii prin localităţi.

SNIF exploatează lucrările de îmbunătăţiri funciare şi gestionează canalele de drenaj şi pompele de evacuare a apelor din zonele agricole. Societatea execută lucrările contractate de Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) şi acţiunile de intervenţie în cazul stării de necesitate. Dacă profeţia lui Bergheş se va îndeplini, atunci la sfârşitul toamnei nu vom mai avea SNIF.

Oricum, vom fi în pragul iernii şi nimeni nu se va mai gândi la irigaţii, ci la gaze şi carburanţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ultima parte a articolului este plina de confuzii.SNIF nu gestioneaza canalele de desecare, statiide pompare ,etc.SNIF nu gestioneaza nimic.Conform Legii 138/2004 lucrarile de imbunatatiri funciare sint gestionate de catre ANIF.SNIF-ul este un simplu executant de lucrari si nu are nici-o responsabilitate in ceea ce priveste lucrarile de I F.Pentru a-si masca managementul defectuos ,dl Berghes s-a afisat 2 ani ca mare luptator pentru sectorul de IF.O sa vedeti ce minuni vor apare dupa plecarea lui.Ca ministerul agriculturii na-re ministru asta e alta poveste

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb