ÎN SEMESTRUL I, Vânzările Antibiotice au crescut cu 9%, iar profitul brut cu 13%

Laura Boico
Companii / 1 august 2016

Valoarea veniturilor din vânzări, înregistrată în primul semestru de compania Antibiotice, a fost de 143.8 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de perioada similară a anului 2015, conform rezultatelor financiare comunicate de către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, profitul brut aferent semestrului I, 2016 a înregistrat o evoluţie pozitivă, atingând valoarea de 18.85 milioane lei, cu 13 procente mai mare în raport cu profitul brut aferent primului semestru al anului 2015, când acesta s-a situat la nivelul de 16,63 milioane lei, precizează sursa citată.

După primele şase luni ale anului, compania Antibiotice raportează o cifra netă de 89.4 milioane lei, în creştere cu 3,5% comparativ cu perioada similară a anului 2015.

Potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim, în primul semestru al acestui an, Antibiotice a urcat o poziţie comparativ cu anul 2015 şi ocupă locul 12 în topul celor peste 300 de companii farmaceutice ce desfăşoară operaţiuni în România.

În acest context, la finalul primului semestru al anului 2016, Antibiotice face parte din elita celor cinci companii din top 20 al căror portofoliu înregistrează creşteri comparativ cu perioada similară din 2015.

Veniturile din vânzările pe pieţele externe în primul semestru al anului 2016 au fost de 54.5 milioane lei, în creştere cu 18% faţă de anul 2015 când a fost realizată o valoare de 46.26 milioane lei. Aceste rezultate s-au obţinut în special din valorificarea produselor finite înregistrate la export.

"În primul semestru al anului 2016, exportul de produse finite a crescut semnificativ.

Principala creştere a fost realizată pe piaţa S.U.A. unde livrările s-au dublat comparativ cu perioada de referinţă a anului 2015. Antibiotice exportă în S.U.A. produse antiinfecţioase injectabile din gama penicilinelor. De asemenea, s-a înregistrat o dublare a exporturilor şi în zona Europei în timp ce în alte zone precum Rusia C.S.I., Orientul Mijlociu şi Asia de Sud Est exporturile au rămas relativ la nivelul din 2015 din motive legate şi de conjunctura geo politică din anumite pieţe de desfacere.

Cele mai importante creşteri s-au înregistrat pentru produsele sub formă de injectabile (utilizate în spitale pentru tratarea infecţiilor), capsule şi supozitoare", se arată în comunicat.

"În contextul în care compania a startat proiectul de construcţie a unei noi capacităţi de producţie pentru unguente şi supozitoare, creşterea vânzărilor pentru aceste forme farmaceutice reprezintă rodul strategiei de majorare a cererii acestora pe pieţele externe", a declarat Mihai Stoian, Director Afaceri Internaţionale.

Substanţa activă Nistatina reprezintă în continuare principalul produs al companiei pe pieţele externe. Ca urmare a autorizărilor obţinute de către utilizatorii finali din piaţa S.U.A. exporturile de Nistatină către aceasta piaţă au crescut în primul semestru al anului 2016 cu 35% comparativ cu anul trecut. De asemenea, în aceasta perioadă s-au menţinut livrările pe pieţele tradiţionale ale companiei din zona Asiei, Americii Latine şi Europei.

Antibiotice în semestrul I 2016

- locul 4 în topul producătorilor de medicamente generice cu prescripţie medicală şi medicamente fără prescripţie medicală (OTC) din România;

- lider din punct de vedere al unităţilor terapeutice valorificate pe forma de administrare pulberi injectabile - cotă de piaţă 75,7%.;

- liderul pieţei româneşti de unguente - cotă de piaţă 27,8%;

- liderul pieţei româneşti de supozitoare - cotă de piaţă 42,3%;

- principalul producător de medicamente generice destinate consumului din spitale;

- venituri din vânzări în creştere cu 9% comparativ cu semestrul I 2015;

- profit brut în creştere cu 13% faţă de semestru I 2015;

- profit din exploatare în creştere cu 10% comparativ cu semestru I 2015.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb