În septembrie, concursul de proiecte cinematografice

Ziarul BURSA #Cultură / 11 iulie 2006

Directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Decebal Mitulescu, a declarat ieri că prima sesiune din acest an a concursului de selecţie şi acordare a creditelor financiare pentru proiecte cinematografice va avea loc, probabil, în septembrie.

Potrivit lui Mitulescu, citat de Rompres, concursul nu a avut loc în primăvară, deoarece nu exista cadrul legal, dar odată cu adoptarea de către Parlament a Legii cinematografiei, ce urmează să apară în "Monitorul oficial" până la sfârşitul lunii iulie, prima sesiune ar putea fi desfăşurată la toamnă.

Directorul CNC a precizat că acest concurs se va desfăşura potrivit Regulamentului concursului din 2005. În altă ordine de idei, Decebal Mitulescu a afirmat că în Bucureşti, alături de cinematograful Europa, va obţine din anul 2006 fonduri Eurimages şi sala de proiecţii Union, inclusă în reţeaua cinematografelor din Europa "Eurimages". Acest lucru permite Cinematografului Union obţinerea, în fiecare an, a unei sume de 15.000 de euro, bani destinaţi difuzării filmelor. O regulă impusă, printre altele, este de a difuza cel puţin 50% filme de producţie europeană.

În ceea ce priveşte premierele cu filme româneşti, programate pentru 2006, Mitulescu a specificat faptul că la toamnă vor apărea pe ecran mai multe producţii deodată, printre care şi cele trei pelicule ce au reprezentat România la Cannes în 2006: "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", regia Cătălin Mitulescu, "A fost sau n-a fost" de Corneliu Porumboiu şi "Marilena de la P7" de Cristian Nemescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb