ÎN SUA: O terapie genetică a Novartis pentru o boală rară, aprobată

T.T.
Internaţional #Sănătate / 25 mai 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupul farmaceutic elveţian Novartis a obţinut, ieri, aprobarea autorităţilor de reglementare americane pentru medicamentul genetic Zolgensma destinat atrofiei muculare spinale, principala cauză genetică de mortalitate infantilă, iar preţul stabilit pentru acest tratament, care se administrează o singură dată, este unul record la nivel mondial, de 2,12 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat Zolgensma pentru copii cu vârste de până la doi ani, inclusiv pentru cei care nu au încă simptome.

Autorizaţia se referă la copiii cu cea mai periculoasă formă a bolii moştenite, precum şi pentru cei la care simptomele pot apărea mai târziu.

"Este posibil să fie un nou standard de îngrijire a bebeluşilor cu cea mai gravă formă de boală. Sarcina este acum de a negocia cu asigurătorii că acest medicament va oferi economii pe termen lung", a spus Emmanuelle Tiongson, neurolog pediatru la Children's Hospital Los Angeles, care a tratat pacienţi cu Zolgensma într-un program de acces extins.

În privinţa preţului mare, directorii Novartis au spus că acest tratament unic este mai valoros decât tratamentele costisitoare pe termen lung, care costă câteva sute de mii de dolari pe an.

Novartis a deschis, anul trecut, o dezbatere referitoare la preţul terapiei genetice, estimând că tratamentul va permite o economie de până la 5 milioane de dolari pe pacient.

O evaluare din luna aprilie, realizată de grupul independent Institute for Clinical and Economic Review (ICER), a ajuns la concluzia că estimarea făcută de Novartis pentru Zolgensma este exagerată.

Ieri, ICER a anunţat că, pe baza datelor clinice suplimentare oferite de Novartis, evaluarea Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente şi preţul de lansare a medicamentului, consideră că acesta este sub limita superioară a unui interval referitor la eficienţa costului.

Novartis a anunţat că oferă asigurătorilor de sănătate opţiunea plăţii în rate pentru Zolgensma, rambursarea banilor în cazul în care tratamentul nu îşi face efectul şi discounturi pentru plătitorii care acceptă condiţii standard de plată.

Novartis se aşteaptă ca Zolgensma să obţină autorizaţie în Europa şi Japonia pe parcursul acestui an.

Zolgensma va concura cu medicamentul Spinraza produs de Biogen, care a fost primul tratament aprobat pentru boala respectivă.

Analişti de pe Wall Street au estimat că Zolgensma va genera vânzări de 2 miliarde de dolari până în 2022, potrivit unui studiu realizat de firma Refinitiv.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DORESC UN CHELATOR DE FIER CARE SA PATRUNDA MEMBRANA ENCEAFLICA.

    MULTUMESC! 

    FIU L MEU IN VARSTA DE 23 ANI,A FOST DIAGNOSTICAT IN GERMANIA CU ACEASTA BOALA FFFF RARA.DEBUTUL BOLII A FOST LA 13 ANI. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb