ÎN TRIMESTRUL AL DOILEA, Eurobank, proprietarul Bancpost - pierderi de 10,8 milioane euro, în România

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 septembrie 2014

Eurobank, proprietarul Bancpost - pierderi de 10,8 milioane euro, în România

Eurobank, proprietarul Bancpost, a înregistrat, pe piaţa noastră, pierderi nete de 10,8 milioane de euro în trimestrul al doilea, calculate înainte de deducerea elementelor excepţionale, potrivit datelor publicate de instituţia financiară şi citate de Mediafax.

Astfel, Eurobank şi-a continuat evoluţia negativă din trimestrul precedent, când a consemnat pierderi nete de 4,1 milioane de euro.

În trimestrul secund, banca a pierdut 16,2 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 2,7 milioane de euro în trimestrul precedent.

Activele băncii elene în România se situau, la sfârşitul lunii iunie, la 3,46 miliarde euro, în scădere de la 3,7 miliarde euro în primul trimestru al anului în curs. În decembrie 2013, activele se ridicau la 3,85 miliarde de euro.

Soldul brut al creditelor a scăzut cu 20% comparativ cu sfârşitul anului trecut, de la 2,71 miliarde euro la 2,17 miliarde euro. La sfârşitul primului trimestru, soldul creditelor era de 2,65 miliarde euro.

Banca înregistra, la sfârşitul trimestrului al doilea, credite cu întârzieri la plată mai mari de 90 de zile în valoare de 820 milioane de euro, în creştere de la 783 de milioane de euro în primul trimestru şi 758 milioane de euro în decembrie 2013.

Portofoliul de depozite al Eurobank pe piaţa locală era, la sfârşitul lunii iunie, de 1,89 miliarde euro, în urcare de la 1,8 miliarde euro în primul trimestru şi 1,87 miliarde euro în decembrie.

Banca a înregistrat, în trimestrul al doilea, cheltuieli operaţionale de 26,8 milioane de euro, în scădere faţă de 30 de milioane de euro în trimestrul precedent. Instituţia financiară deţine, la noi, 187 de unităţi de retail.

Eurobank, a treia mare instituţie de credit din Grecia, a înregistrat, în trimestrul al doilea al acestui an, pierderi de 186 de milioane de euro înainte de deducerea elementelor excepţionale, faţă de 189 milioane de euro în primul trimestru.

Instituţia de credit a atras 2,86 miliarde euro, în 2014, de la investitori şi a revenit sub control privat, după ce a fost preluată aproape integral de stat, în contextul unui proces de recapitalizare ce a vizat întregul sistem bancar elen.

Eurobank controlează, pe piaţa locală, Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb