ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2022: Aegon a înregistrat o pierdere netă de 206 milioane de euro

V.G.
Companii / 10 noiembrie 2022

Aegon a înregistrat o pierdere netă de 206 milioane de euro

Aegon a înregistrat o pierdere netă de 206 milioane de euro în trimestrul al treilea al anului 2022, determinată în principal de o pierdere neeconomică din acoperirea ratei dobânzii în SUA, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, rezultatul operaţional este de 429 milioane EUR, ceea ce reprezintă o scădere cu 11% pe bază de valută constantă, comparativ cu al treilea trimestru al anului 2021. Beneficiile din economii de cheltuieli, iniţiativele de creştere şi ridicarea pretenţiilor experienţei sunt mai mult decât compensate de comisioane mai mici datorită pieţelor adverse.

De asemenea, ratele de capital ale tuturor celor trei unităţi principale rămân peste nivelurile lor operaţionale respective. Rata de solvabilitate a grupului II se ridică la 212%.

Capitalul în numerar al Holdingului scade la 1.368 milioane EUR, reflectând dividendele plătite de 273 milioane de euro şi a doua Tranşă de 100 de milioane EUR din răscumpărarea de acţiuni în valoare de 300 de milioane EUR, anunţată anterior.

Transamerica Life Bermuda (TLB), afacerea cu valoare netă mare a Aegon, a reasigurat un portofoliu închis de asigurări de viaţă cu Transamerica în octombrie. Acest lucru eliberează surplusul de capital şi întăreşte poziţia de capital a Transamerica.

Aegon ia măsuri pentru a reduce substanţial sensibilitatea de capital a portofoliului său de anuităţi variabile din SUA faţă de pieţele de acţiuni şi creşte în continuare predictibilitatea fluxurilor de numerar libere. O tranzacţie terţă parte nu va fi urmărită în pe termen scurt.

"În ultimele luni, am făcut paşi mari în transformarea Aegon şi în accelerarea strategiei noastre. Am făcut un progres substanţial în planul nostru de îmbunătăţire operaţională şi am luat măsuri suplimentare pentru a maximiza valoarea atât a SUA carte de anuitate variabilă şi TLB, afacerea de asigurări cu valoare netă ridicată a Aegon. Cel mai recent, am anunţat o tranzacţie cu a.s.r. în Ţările de Jos, prin care va fi creată o companie lider olandeză de asigurări", a declarat Lard Friese, CEO-ul Aegon.

"În al treilea trimestru, rezultatul nostru operaţional a scăzut cu 11% pe o bază de valută constantă, deoarece condiţiile de piaţă nefavorabile au compensat o creştere a daunelor în Statele Unite, precum economiile de cheltuieli şi beneficiul din iniţiativele de creştere. În ciuda vânturilor contrare inflaţioniste, am făcut progrese considerabile cu programul nostru de economisire a cheltuielilor. Am obţinut încă 50 de milioane de euro economii de cheltuieli, comparativ cu trimestrul trecut, crescând reducerea cheltuielilor noastre anuale adresabile la 300 milioane EUR, comparativ cu anul de bază 2019. Iniţiativele de creştere, care vizează îmbunătăţirea serviciului nostru pentru clienţi şi extinderea distribuţiei noastre, a avut un impact pozitiv asupra rezultatelor noastre comerciale şi financiare", a mai spus Lard Friese.

Potrivit Ceo-ului, Aegon a făcut progrese solide în ceea ce priveşte ambiţia de a creşte activele strategice, în ciuda volatilităţii continue a pieţei financiare şi a neliniştilor politice. Vânzările de asigurări de viaţă au crescut cu 24% în Statele Unite şi cu 16% pe Pieţele de Creştere, susţinute de capabilităţile de distribuţie. Asigurările de pensii din Statele Unite, Ţările de Jos şi Regatul Unit au raportat toate creşterea depozitelor nete, reflectând puterea pieţei muncii. Rezultatele comerciale în Asset Management, afacerea de vânzare cu amănuntul din Marea Britanie şi platforma de fonduri mutuale din SUA au fost sub presiune, ca urmare a înclinaţiei reduse a clienţilor de a investi în actualul mediu incert.

"Continuăm să luăm măsuri pentru a maximiza valoarea activelor noastre financiare. Pe baza unei analize ample, am ajuns la concluzia că cea mai bună opţiune în ceea ce priveşte portofoliul de anuităţi variabile din SUA este de a continua să îl deţinem şi să îl gestionăm activ, cel puţin pe termen scurt. În Octombrie, am finalizat o tranzacţie internă de reasigurare între TLB şi Transamerica. Aceasta a eliberat 600 milioane USD în exces capital pentru Transamerica. O parte din ea va fi folosită pentru a crea un tampon, care va reduce substanţial sensibilitatea la capital a registrului de anuităţi variabile al SUA, către pieţele de acţiuni", a mai declarat CEO-ul Aegon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb