ÎN ULTIMUL AN TESSERACT a proiectat şapte spitale modulare

J.P.
Comunicate de presă / 30 martie 2021

TESSERACT a proiectat şapte spitale modulare

Peste 23.000 mp de scheme funcţionale pentru spitale modulare din containere au fost realizate de studioul de arhitectură TESSERACT în ultimul an, de la declanşarea pandemiei în România, acestea fiind şi primele de acest tip realizate în ţara noastră, conform unui comunicat remis redacţiei.

TESSERACT a proiectat în ultimul an 7 spitale modulare funcţionale sau în curs de finalizare, cu 146 de paturi în total, astfel:

în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti - un spital pentru pacienţii cu forme grave şi medii infectaţi cu Covid-19 şi unul pentru triaj

- un spital modular pentru triaj, la Sibiu

- un spital pentru pacienţii cu forme grave de Covid - 19 la Piatra Neamţ - Spitalul Modular 2 dedicat ATI

- un spital pentru pacienţii cu forme grave de coronavirus în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov

- un spital pentru recuperare în cadrul institutului Ana Aslan - unitatea Căldăruşani şi unul pentru recuperare în cadrul Institutului Ana Aslan - unitatea Otopeni.

De asemenea, TESSERACT a realizat conceptul şi schema funcţională şi pentru transformarea unei clădiri a spitalului Judetean Bacău într-un spital cu 110 paturi, folosit pentru tratarea pacientilor cu Covid-19.

"Cu implicare, creativitate şi fără să stăm prea mult pe gânduri am realizat cu un cost ce porneşte de la doar 6.000 EURO per container primele unităţi modulare din România, care din punct de vedere sanitar şi epidemiologic întrunesc toate calităţile unui spital. Acestea au preluat din povara sistemului sanitar în această perioadă şi arată că se poate realiza management profesionist de spitale, în plină perioadă de criză sanitară şi în România," declară Raluca Şoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.

Cel mai recent spital modular proiectat de studioul TESSERACT este Spitalul Modular din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, o iniţiativă a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă. În acest moment, structura metalică este montată aproape în totalitate şi urmează montajul unităţilor modulare, realizarea hidroizolaţiei şi montajul cadrelor de protecţie a terasei.

"Ideea spitalelor modulare, dincolo de nevoia de a implementa foarte rapid aceste unităţi în contextul pandemiei prezente, porneşte de la ideea de a reutiliza eficient, de a recicla o resursă care de altfel zace de multe ori parasită în porturi şi este considerată deşeu. Spitalele modulare realizate în pandemie au fost scoase în curtea spitalelor, separând astfel circuitele pacientului infectat cu Covid -19 faţă de cele ale pacientului neinfectat şi oferind astfel spitalului posibilitatea de a utiliza în continuare spitalul pentru pacienţii neinfectaţi, fără riscuri de contaminare," declară Raluca Şoaita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb