ÎN URMA CRIZEI GAZULUI, Liberalii cer audierea lui Videanu în cazul achiziţiilor de păcură şi cărbune

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 24 februarie 2009

Parlamentarii PNL îl acuză pe preşedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, de faptul că obstrucţionează din raţiuni politice anchetarea minis­trului Economiei, Adriean Videanu, pe problema decretării situaţiei de urgenţă în domeniul energetic.

Deputatul PNL, Diana Tuşa, membră a Comisiei pentru Industrii şi Servicii, a declarat: "Preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, domnul Iulian Iancu, refuză, de peste trei săptămâni de zile, să ia în considerare solicitarea pe care am adresat-o în scris, împreună cu ceilalţi deputaţi PNL, de a demara procedurile pentru invitarea la audieri a domnului Adriean Videanu, ministrului Economiei. Solicitarea are la bază dorinţa de clarificare a modalităţii în care s-a făcut achiziţia de păcură şi cărbune pe perioada situaţiei de urgenţă din sistemul energetic, cu atât mai mult cu cât situaţia de urgenţă a continuat şi după ce livrările de gaz rusesc au fost reluate".

Pe fondul crizei generate de lipsa livrărilor de gaze naturale, Ministerul Economiei a luat decizia de a da posibilitatea negocierii directe pentru achiziţia de combustibili.

Astfel, potrivit liberalilor, au fost încheiate contracte în domeniu fără licitaţii, într-un mod total netransparent şi neconcurenţial.

"Toate aceste considerente au încurajat impunerea unor preţuri speculative, preţul păcurii crescând cu circa 20% din prima zi în care a fost luată decizia", a arătat Diana Tuşa.

Parlamentarii PNL consideră că prin refuzul de a-l chema la audieri pe ministrul Economiei, reprezentanţii majorităţii parlamentare, PSD şi PD-L, dau dovadă că nu sunt interesaţi de clarificarea unei probleme de interes general.

"Este deosebit de grav faptul că domnul Iulian Iancu obstrucţionează buna desfăşurare a activităţii Comisiei pentru Industrii şi Servicii, ignorând solicitarea noastră, a deputaţilor PNL, doar pentru simplul fapt facem parte din opoziţia parlamentară", a mai spus deputatul PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb