ÎN URMA DECIZIEI INSTANŢEI SIF Oltenia - obligată să convoace AGA pentru demiterea lui Ciurezu

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 octombrie 2019

SIF Oltenia - obligată să convoace AGA pentru demiterea lui Ciurezu

Adunarea va fi prezidată de Bogdan Drăgoi, preşedinte - director general al SIF Banat-Crişana

Conducerea SIF5 va formula apel împotriva deciziei Tribunalului Dolj

SIF Oltenia (SIF5) trebuie să convoace în următoarele 60 de zile acţionarii la cererea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), cu ordinea de zi solicitată în data de 11 iunie 2019, ce prevede înlăturarea lui Tudor Ciurezu de la conducerea SIF-ului din Craiova.

Convocarea urmează să aibă loc în urma deciziei de ieri a Tribunalului Dolj, care a aprobat solicitarea reprezentanţilor SIF1 şi SIF4.

Mai mult decât atât, instanţa a stabilit ca adunarea să fie prezidată de reprezentantul legal al SIF Banat-Crişana, adică de preşedintele şi directorul general Bogdan Drăgoi.

Decizia instanţei nu este definitivă, iar reprezentanţii SIF Oltenia susţin că vor formula apel, în termenul prevăzut de lege, 30 de zile de la comunicare.

Pe lângă debarcarea lui Tudor Ciurezu din fotoliul de director general şi preşedinte al SIF5, cele două societăţi de investiţii financiare au mai cerut, în iunie, revocarea Aninei Radu, a lui Carmen Popa şi Nicolae Stoian din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia, cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora.

În plus, acţionarii SIF Oltenia trebuie să aleagă patru administratori ca membri ai Consiliului de Administraţie al SIF5, pentru un mandat cu o durată egală cu perioada care începe din momentul alegerii acestora şi care se termină la data de 21 aprilie 2021.

SIF Oltenia a respins până acum de trei ori convocarea AGA pe motivele scăderii cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului şi a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererii formulate de SIF1 şi SIF4.

Şi Tudor Ciurezu a cerut convocarea acţionarilor SIF1 pentru revocarea conducerii SIF Banat - Crişana, formată din Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ, puncte care au fost respinse în AGA de la Arad a SIF1, din data de 20 iunie.

Războiul dintre SIF-uri a demarat când SIF1 şi SIF4 au convocat acţionarii SIF Oltenia pentru modificarea actului constitutiv în condiţiile în care, în 2018, societatea din Craiova şi-a vândut către Erste pachetul de 6,29% deţinut la Banca Comercială Română (BCR), pentru suma de 140 milioane de euro, bani pe care deja i-a investit în societăţi lichide de la BVB, îndeosebi din sectorul bancar şi energetic.

Administratorii SIF Oltenia au convocat acţionarii pentru data de 9 mai, când a fost aprobată modificarea actului constitutiv al SIF5, printre cele mai importante decizii luate fiind înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu puteri decizionale, format din membrii conducerii executive şi trei angajaţi ai societăţii de investiţii, precum şi reducerea numărului de administratori ai SIF5 de la şapte la cinci.

Atunci, Tudor Ciurezu a susţinut că, în realitate, SIF1 şi SIF4 controlează circa 28% din SIF Oltenia, peste pragul legal de 5%, incluzând în grup şi o serie de fonduri închise de investiţii, concertare care însă nu a fost confirmată de ASF.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Nu puteti pune totusi o poza mai noua la un articol de stiri? 2 Dacii 1300 si un Lastun cam greu de gasit in acelasi loc in prezent :)

    1. Bravo!

      Ce bine ca ai observat!

      Cum se dedau la manipulare ziaristii astia! 

      Poate .… cu palatal si masinile d.nului Ciucrezu?

      vedem si noi unde s-au dus milioanele de la Erste .. si multe altele. 

      Asta e alt destept sau tot primul?

      Tu ești deștept. Asta care a scris de mașinile lui Ciurezu e un prost, noroc cu tine ca ești prostul proștilor scav al lui Ciurezu . Ăștia care scriu sunt angajați ai sif 5 sau sug din societăților sif 5. Tic tac...va suna ceasul nenorocitilor!

      Scrieți acum comentarii căci foarte curând veți scrie scrisori din închisoare . S-au dus consiliile de administrație și contractele cu societățile sif 5. La pușcărie ordinar nenorocit

      Trebuia poza din cancan cu cimpanzeul de Ciurezu și Zoe Ceaușescu pe numele ei real Elena Calițoiu . Erau cu BMW x6.

      Cu Espero din poza mergea Ciurezu , in 3 luni va merge cu duba procuraturii. La pușcărie cu voi , hoți nenorociți

      Nu v-a spus șeful vostru și tăticul vostru Ciurezu sa nu mai scrieți comentarii? V-ați trezit iar? Bagajul și la duba .

    Anonimi fara de minte...vreti parada de masini mergeti la sediul Sucursalei Bucuresti a SIF1, de unde conduce performerul Dragoi, si numarati masini pana ce nu va mai puteti inchide gura de mirare.

    Ultima treaba performanta a lui Dragoi este contractul incheiat se pare de inchiriere cu ADMINISTRARE IMOBILIARE pentru noul sediu al Sucursalei Bucuresti a SIF1. Aproape 4000 de EUR pe luna, in conditiile in care SIF1 a dat banii ca ADMINISTRARE IMOBILIARE sa cumpere cladirea din str. Rahmaninov, iar SIF1 desi actioner supermajoritar la SIF Imobiliare (SIFI) n-a vazut de 6 ani un sfant de la respectiva creatie a lui Bilteanu & Lakis.

    Dragi anonomi astea sunt afacerile care au mancat 50% din activul net al SIF1, si vor manca si mai mult din activul SIF5, cand SIF5 va avea ghinionul de a fi manageuit de performerul Dragoi consiliat de Najib El Lakis. 

    1. Stai sa vezi ce a făcut Ciurezu la sif 5. Vei mai vorbi in punga???????? 4 mii de euro pe luna? Ciurezu plătește din societățile sif 5 către popa zeci de mii....ești prost ......informat

      Stai sa între nenea Drăgoi și sa răscolească in societățile sif 5. 4 mii de euro pe luna vor părea apa de ploaie. Ori ești prost, ori ești angajat la izvorul sif5

      Ciurezu va spune ca voi ( cei care scrieți mesaje) ați aprobat in consiliile de administrație tot ce v-a spus el. Voi o sa Spuneti ca el v-a ordonat, și veți merge împreuna in celula, iar banii ii veți înapoia solidar

      Ăștia mai sunt și prosti....după ce ca sunt abonați la izvorul sif 5 , ei cred ca se mai întoarce mortul de la groapa. Nu se mai întoarce, pregătiți-va declarațiile către procurori ca al vostru Ciurezu va spune ca el nu v-a ordonat nimic .

      Și voi știți ce ați făcut in societățile sif5. Ca altfel de ce ați mai scrie aici? Acționari nu sunteti, pregătiți-va pentru ce este mai rău.

      ...

      Credeți ca mai umbla Carmen Popa la curtea de apel? A umblat la tribunal când s-a suspendat, acum frica o bântuie . Va plăti și ea solidar cu acest consiliu de administrație ! Sa vedeți ce show frumos va fi la adunarea generală . Ciurezu și ai lui acțiune in răspundere , după executare plângere penala

      ...

      Vai, nenea Dragoi justitiarul!!!!!! Nenea Dragoi nu intra decat sa transfere activele din Bucuresti care SIFI si banii din vanzari tot catre SIFI, caci doar are consilier de maxima competenta , libanezul Najib El Lakis

    Spune ma informatule ce a făcut Ciurezu la Sif5si in societăți?!!

    1. El nu a facut nimic la societățile sif 5. Te-a pus pe tine sclavule sa semnezi. Și vei raspunde

      Tu vrei sa știi ce ai făcut tu si ce va afla Drăgoi ?? Drăgoi va afla tot

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb