ÎN URMA DEZVĂLUIRILOR FĂCUTE DE MEDIASIND TVR Mircea Radu recunoaşte că şi-a falsificat declaraţia de avere

J.P.
Anticorupţie / 15 septembrie 2020

Mircea Radu recunoaşte că şi-a falsificat declaraţia de avere

Actualizare - Un sindicat nereprezentativ la nivel de SRTv pune un titlu-şoc "Mircea Radu, şeful Comunicării din Televiziunea Naţională, recunoaşte că şi-a falsificat declaraţia de avere!"

Pe scurt, suma trecută în precedenta declaraţie de avere a fost greşită. A fost o eroare omenească, neintenţionată şi reparată în termen legal. Atât şi nimic mai mult. Pentru cei interesaţi pe larg de subiect, există site-ul Secretariatului General al Guvernului unde e scris în clar că Rectificarea declaraţiei de avere şi/sau a declaraţiei de interese poate fi iniţiată şi de către angajaţii care au obligaţia depunerii acestora, în termen de 40 de zile de la depunerea iniţială (pagina 10, cap. 5.11, punctul 5).

Reamintim însă:

Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, acest sindicat nereprezentativ, MediaSind, devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews;

Acţiunile acestui sindicat nereprezentativ, MediaSind, pot fi calificate drept grave şi periculoase iar Televiziunea Publică are dreptul, dar şi obligaţia, să ceară în instanţă încetarea acestor abuzuri şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor aduse SRTv.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

---

Informaţiile publicate de către MediaSind TVR în data de 27 august 2020 referitoare la inadvertenţele existente în declaraţia de avere a şefului Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din Societatea Română de Televiziune, Mircea Aurelian Radu, au fost confirmate chiar de fosta vedetă. După dezvăluirile apărute şi în presă, acesta a depus la Agenţia Naţională de Integritate o declaraţie de avere rectificativă în care recunoaşte că suma reală primită pentru prezentarea emisiunii Down The Road este dublă faţă de cea declarată iniţial, şi anume 112 564 lei faţă de 64 670 lei, relatează MediaSind.

Având în vedere informaţiile false cuprinse în declaraţia de avere şi contractul de drepturi de autor pentru emisiunea Down The Road - Aventura, încheiat de TVR cu fosta vedetă TV Mircea Aurelian Radu, actual coordonator cu atribuţii de şef Serviciu Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din Societatea Română de Televiziune şi consilier pe probleme de management al preşedintelui director general al SRTV, Doina Gradea, MediaSind TVR a cerut public ANI şi DNA să investigheze aceste inadvertenţe flagrante.

MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgenţă a lui Mircea Radu din toate funcţiile deţinute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condiţiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreţionare din bani publici.

"Este revoltător faptul că administraţia Gradea atribuie contracte, din bani publici, de cele mai multe ori pe sume consistente, unor realizatori externi, în timp ce peste 80 la sută din profesioniştii din TVR sunt plătiţi la minimul grilei de salarizare! Este la fel de revoltător ca administraţia TVR să cheltuiască milioane de euro pentru colaboratori sau pentru diverse case de avocatură, în timp ce studiourile teritoriale, inclusiv TVR din Republica Moldova, sunt subfinanţate, neavând un buget pentru investiţii!", mai relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toata lumea .minte!

    1. ai descoperit paradoxu' cretanului!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb