ÎN URMA DOSARELOR PENALE, Sorin Dimitriu renunţă la funcţia de preşedinte al CCIB

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 25 septembrie 2019

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, a demisionat, ieri, din fruntea instituţiei.

Decizia lui Dimitriu a fost anunţată printr-un comunicat de presă emis de CCIB. Conform documentului, în scrisoarea de demisie, Sorin Dimitriu a arătat: "Prin acest gest doresc să protejez imaginea Camerei Bucureşti de atacurile îndreptate împotriva mea personal, ca urmare a dosarelor de cercetare aflate pe rolul instanţelor. Întreaga mea activitate la conducerea acestei instituţii a vizat exclusiv afirmarea acesteia drept un interlocutor credibil în relaţiile cu mediul de afaceri, partenerii externi şi autorităţi. Îmi doresc ca această organizaţie să continue proiectele iniţiate pentru promovarea intereselor mediului de afaceri şi susţinerea parteneriatelor economice".

Fostul preşedinte al CCIB este urmărit penal în trei dosare privind fraudarea fondurilor europene alocate unor programe derulate prin instituţia pe care o conducea.

Amintim că, în 30 ianuarie 2019, Sorin Dimitriu a fost condamnat, în primă instanţă, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la 4 ani şi o lună închisoare cu executare, într-un dosar care priveşte fapte săvârşite în perioada 2010-2012. Fos-tul preşedinte al CCIB a atacat sentinţa instanţei de fond, iar dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa trebuia să pronunţe, ieri, sentinţa definitivă în respectiva cauză, dar, până la închiderea ediţiei, decizia nu a fost postată pe portalul Curţii de Apel Bucureşti.

Conform procurorilor DNA, membrii din conducerea CCIB au conceput, organizat şi pus în aplicare un mecanism care presupunea, pe de o parte, accesarea frauduloasă de fonduri europene pentru diferite proiecte, iar, pe de altă parte, "spolierea" angajaţilor CCIB de o mare parte din veniturile salariale obţinute din activitatea prestată în cadrul proiectelor, prin simularea unei aşa-zise "sponsorizări" către instituţia angajatoare, sumele astfel rezultate fiind cheltuite "după bunul plac", de către conducerea CCIB. DNA precizează că faptele au fost săvârşite în contextul derulării, la CCIB, a unor proiecte finanţate din bugetul Fondului Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, iar prejudiciul depăşeşte 2,47 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb