ÎN URMA MAJORĂRII CAPITALULUI SOCIAL  Agroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 18 ianuarie 2022

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

SevenX Ventures a achiziţionat 3% din Agroland

Agroland Business System (AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din ţara noastră, a atras circa 14,7 milioane de lei de la investitori în urma operaţiunii de majorare a capitalului social, încheiată ieri. Capitalul atras va fi utilizat pentru continuarea dezvoltării tuturor liniilor de afaceri ale Agroland, se arată într-un comunicat al companiei remis Redacţiei.

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System, a spus: "Sumele atrase ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea tuturor liniilor de business ale Agroland. În momentul de faţă, suntem prezenţi în toată ţara cu 250 de magazine Agroland, activitatea de retail fiind cea mai importantă linie de business a companiei noastre. În ceea ce priveşte reţeaua de magazine Agroland MEGA, acestea reprezintă principalul motor pentru creşterea veniturilor şi profiturilor în următorii ani. Prin urmare, avem în vedere ca până la finalul anului 2022 să ajungem la 30 de astfel de magazine, dublu faţă de câte avem deschise în prezent. De asemenea, estimăm că în 2023 aceste magazine vor realiza vânzări de minimum 100 milioane de lei şi vor avea o contribuţie la EBITDA de minimum 10 milioane de lei. În paralel cu deschiderea de noi magazine Agroland MEGA, avem în plan continuarea extinderii platformei Avicola Mihăileşti şi modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeş".

În cadrul primei etape a operaţiunii de majorare a capitalului social, SevenX Ventures, un vehicul de investiţii deţinut de Leonard Leca şi Iulian Cîrciumaru, a achiziţionat o participaţie de 3% în Agroland - 1.553.720 de acţiuni. SevenX este un investitor dinamic pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi susţinător al dezvoltării companiilor româneşti. De asemenea, compania este un acţionar semnificativ în cadrul Holde Agri Invest. În urma acestei tranzacţii, Leonard Leca se va implica în mod activ în Agroland şi va fi totodată propus pentru o poziţie în cadrul Consiliului Administrativ ce urmează să fie numit în cadrul AGA din aprilie 2022, se arată în comunicat.

Leonard Leca, fondator SevenX Ventures, a declarat: "Agroland Business System este o companie cu un potenţial semnificativ de dezvoltare şi cu un fondator a cărui viziune ne-a convins să facem parte din echipa sa. Investiţia realizată de SevenX Ventures înseamnă încredere acordată planurilor de extindere ale afacerilor companiei, cât şi deschiderea de a pune la dispoziţia Agroland cunoştinţele noastre de business prin care putem să aducem valoare adăugată afacerii, acolo unde va fi nevoie. În ceea ce mă priveşte, îmi doresc ca Agroland să devină un reper al pieţei în care activează şi să livreze rezultatele aşteptate de investitori".

În cadrul AGEA din aprilie 2021, compania a aprobat majorarea capitalului social prin emiterea a 4,71 milioane de acţiuni noi. Operaţiunea a fost desfăşurată în două etape, la finalul lui 2021 şi începutul anului 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 15 decembrie 2021 şi 13 ianuarie 2022, acţionarii existenţi au avut posibilitatea de a cumpăra acţiuni AG nou emise pe baza drepturilor de preferinţă AGR01. La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris un total de 3.99 milioane de acţiuni din totalul disponibil, reprezentând 84,77% din emisiunea totală, iar compania a atras 12,3 milioane de lei. Acţiunile au avut o valoare nominală de 0,1 lei şi au fost oferite la un preţ de 3,07 lei/acţiune.

Restul de 0,72 milioane de acţiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cadrul unui plasament privat intermediat de TradeVille, încheiat ieri. Preţul unei acţiuni în cadrul acestei etape a fost de 3,3 lei. Având în vedere interesul ridicat, plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi, investitorii care au participat primind acţiuni cu alocare "pro rata", cu indicele de alocare 0,4181. În urma celei de-a doua etape, compania a atras 2,4 milioane de lei, se arată în comunicat.

Sumele atrase în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social vor sprijini compania, în principal, pentru dezvoltarea reţelei de magazine Agroland MEGA, extinderea platformei Avicola Mihăileşti prin mărirea capacităţii de producţie a puilor de o zi până la o capacitate de un milion de ouă de incubaţie pe lună şi creşterea capacităţii de producţie ouă de consum la minimum 180.000 de ouă de consum pe zi. O altă parte a capitalului atras va fi utilizată pentru modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeş.

Acţiunile Agroland Business System sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 170 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Iulian-Florentin Cîrciumaru

    Conducerea Holde Agri Invest S.A. informează piață că Adunarea Generală a Asociaților a Holde Agri Management SRL („HAM”), administrator unic al Companiei, a aprobat, în cadrul Adunării Generale a Asociaților din data de 06.10.2021, numirea domnului Iulian-Florentin Cîrciumaru în funcția de reprezentant permanent al HAM în cadrul Companiei, ca urmare a revocării domnului Eugen – Gheorghe Voicu din această poziție. 

    Mandatul domnului Iulian-Florentin Cîrciumaru intră în vigoare începând cu data de 06.10.2021 și își va produce efectele până la data de 30.05.2024. Numirea dlui Iulian-Florentin Cîrciumaru a fost înregistrată la Registrul Comerțului în conformitate cu Rezoluția nr. 146692 / 19.10.2021, potrivit unui comunicat al companiei. 

    Acţionarii companiei de tehnologie 2Performant (simbol bursier 2P), liderul pieţei de marketing afiliat din România, listată pe piaţa AeRO a BVB, au aprobat luni încetarea voluntară a mandatului de administrator unic al lui Dorin-Cristian Boerescu, acţionar cu 38,8% din capitalul social, respectiv numirea acestuia şi a lui Iulian Cîrciumaru şi a Andei-Irina Patzelt ca membri ai Consiliului de Administraţie pentru un mandat de doi ani, potrivit hotărârilor publicate la bursă. 

    Iulian Cîrciumaru este acţionar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Holde Agri Invest, managing partner V7 Capital, membru în boardul consultative al fondului de venture capital GapMinder şi al organizaţiei non-profit Ideo Ideis şi investitor pe piaţa de capital locală, în timp ce Anda-Irina Patzelt este avocat cu experienţă de 20 de ani, în prezent titular al Cabinetului de Avocatură Anda Patzelt. 

    bani aruncati pe geam la majorarile astea

    firmele bat pasul pe loc,inflateaza afacerile din cand in cand cu semi-dumping,rentabilitatea nu creste dar numarul de actiuni se majoreaza mereu=actiunea in piata scade pe trend clar conturat 

    un timp actiunile astea mai sunt tinute fortat pe linia de plutire prin tot felul de combinatii,achizitii incrucisate 

    nici nu le mai deosebesti de SIF=actiunile tot scad,majoritarii,managerii sau cum isi spun vand actiuni cand dau aparenta de rezultate bune si le iau inapoi SOP ca urmare a rezultatelor reale,fac majorari care se intorc in buzunarele lor,plimba banii dintr-o firma in alta pe baza de cooperativa=legea lui Om

    2022 anul decontului baieti!Incepe aia groasa! 

    1. Da,cooperativa se extinde si cu astia ai lui Voicu.

    E minunat cum nu puteti voi sa dormiti de grija altora si a banilor acestora. Am inteles, toti sunt prosti doar voi sunteti destepti

    1. Aha nu mai sunt fraieri la care sa descarcati?

      nu mai sunt, i-ai avertizat tu. Ai demascat toate planurile melefice, acum se duc toti sa se predea. Daca nu erai anonim, venea Iohannis si te decora

      nu mai e spatiu de manevra sa faca nea faliment asta arbitraj pe actiunea lui

      vinde drepturi de preemtiune,cumpara de alocare,la fel actiuni

      e mana in mana cu aia de la Tradeville sa faca clientii la buzunare 

    Astazi la ora 15:58 a aparut pe BVB un comunicat cum ca CEO-ul a cumparat astazi 16.555 actiuni la pretul de 3.3 ron, pret care nici nu a fost atins astazi, pana la aceasta ora :))

    1. ia verifica bre cand s-au facut tranzactiile. Nu mai confunda data raportarii cu data tranzactiei.

      Nu-l mai contrazice tu pana nu esti in stare sa citesti raportarea!

      Unde a fost el neatent este ca ala a cumparat drepturi de alocare=actiuni neinregistrate inca la depozitar 

      dar a cumparat si 693 actiuni in data de 13.01.2022 la 3,5 lei/actiune.

      Da, corect, multumesc. M'am obisnuit sa gasesc numai erori prin raportarile de pe AeRo asa ca vad erori si acolo unde nu sunt :))

    Wow!komunikat ca a intrat unul cu 3%!Ca nu a luat si ala 5% sa se raporteze pe BVB ,erau prea multi bani de stricat doar pentru un favor(cred ei).

    Dupa ce l-a frezat Voicu cum a vrut,mai ia un perdaf Carciumaru si de la Cardos!Bine,asta daca nu e pierderea asumata si se compenseaza cu achizitie a la Chelu-Dinel. 

    Eu am încă încredere în dl Gardos, Societatea a deschis noi magazine care înseamnă mai mult cheltuieli,a cumpărat Avicola, alte cheltuieli,are investiții și în alte părți și rezultatele se vor lăsa așteptate 2-3 trimestre !

    Până atunci mă abțin să critic! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb