ÎN URMA UNEI OFERTE DE PRELUARE  Ursus Breweries a cumpărat 24,2% din Bere Azuga cu 10 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iulie 2009

Ursus Breweries, acţionarul majoritar al Bere Azuga (BEGY), a cumpărat 24,2% din capitalul producătorului de bere, după ce a plătit acţionarilor minoritari 10,4 milioane lei, în cadrul ofertei publice de preluare încheiate marţi, au declarat surse din piaţă, citate de NewsIn.

Oferta a fost derulată de Ursus Breweries în perioada 24 iunie - 21 iulie şi viza pachetul de 29,4% din capital Bere Azuga, pe care producătorul american de bere nu îl deţinea, oferind investitorilor minoritari 12,64 milioane lei pentru acţiunile în cauză, adică un preţ de 8 lei/unitate.

După încheierea ofertei, în cadrul căreia Ursus Breweries a cumpărat circa 1,3 milioane acţiuni Bere Azuga, acţionarii minoritari mai deţin doar 5,2% din capitalul companiei, în timp ce subsidiara românească a SABMiller a ajuns să controleze 94,76% din totalul titlurilor.

La începutul acestui an, Ursus Breweries a cumpărat de pe piaţa Rasdaq 70,56% din companie, pentru 7,15 milioane euro. Ursus Breweries a anunţat, în mai, că va relansa în acest an berea Azuga, brand pe care l-a preluat odată cu firma.

Totodată, Ursus Breweries intenţionează să majoreze de peste patru ori capitalul social al societăţii, cu 41 milioane lei, prin aport în numerar, până la 54,4 milioane lei. În prezent, Bere Azuga are un capital social de 13,4 milioane lei.

Dacă intenţia Ursus va trece de adunarea acţionarilor din 25 august, vor fi emise 5,12 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 2,50 lei şi o primă de emisiune de 5,50 lei/unitate.

Bere Azuga a afişat pentru primul trimestru al acestui an pierderi de 7 milioane lei, mai mici cu 28% faţă de cele din primele trei luni din 2008, pe fondul scăderii cifrei de afaceri cu 87%, la 3,6 milioane lei.

Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Compania are sediul central în Bucureşti şi deţine patru fabrici de bere în Cluj Napoca, Timişoara, Buzău şi Braşov, având peste 1.500 de angajaţi. Mărcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd"s, Timişoreana, Stejar, Ciucaş şi Pilsner Urquell.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb