ÎN URMĂTORII CINCI ANI BAT vrea să investească 1 miliard de euro în fabrica de la Ploieşti

ANDREEA GRUIA
Ziarul BURSA #Companii / 16 noiembrie 2016

BAT vrea să investească 1 miliard de euro în fabrica de la Ploieşti

British American Tobacco (BAT) Romania a anunţat, ieri, investiţii de 1 miliard de euro în fabrica de la Ploieşti, în următorii cinci ani.

Potrivit reprezentanţilor companiei producătoare de ţigarete, în urma acestei investiţii unitatea de producţie din Prahova ar urma să devină a doua cea importantă din Europa, la nivel de grup.

Prin cele trei companii ale Grupului în ţara noastră - fabrica din Ploieşti, compania de distribuţie la nivel naţional şi centrul de servicii care deserveşte operaţiunile BAT din întreaga Europa - BAT România va contribui cu 8,2 miliarde euro la bugetul de stat - valoarea taxelor care urmează să fie plătite de corporaţie în următorii cinci ani.

Gemma Webb, directorul general al British American Tobacco România, a declarat: "România este un mediu favorabil investiţiilor, cu oameni bine pregătiţi şi cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în 2016, creştere la care suntem mândri că am putut contribui şi noi. Drept urmare, dorim să continuăm impactul pozitiv pe care îl avem în economia locală prin angajamentul nostru pe termen lung, inclusiv în securizarea celor peste 2.000 de locuri de muncă din întreaga ţară şi crearea altora în următorii ani".

Domnia sa a mai spus că, în ultimii zece ani, British American Tobacco a contribuit la bugetul de stat cu 12,5 miliarde euro - "o sumă echivalentă cu cea necesară finalizării autostrăzii Bucureşti - Braşov, sau construcţiei a 750 de stadioane de fotbal precum cel din Ploieşti, în toată România".

BAT România contribuie în fiecare an, la bugetul de stat, cu aproximativ 1% din PIB, fiind unul dintre principalii exportatori locali, peste 50% din producţia realizată pe piaţa noastră fiind exportată către 35 de alte ţări, printre care Japonia, Brazilia, Rusia, Marea Britanie, Danemarca şi Italia.

Acest procent va creşte odată cu dezvoltarea capacităţii de producţie, susţine şeful companiei, care au conchis: "Păstrând contribuţia curentă de 1,64 miliarde euro, în următorii cinci ani vor intra în bugetul României 8,2 miliarde euro din accize, TVA şi alte taxe, în afară de stimulul preconizat de 1 miliard de euro (n.r. contravaloarea investiţiei de la Ploieşti). Deci, în total, o contribuţie de aproximativ 9 miliarde euro".

Francisco Toso, directorul general al fabricii BAT din Ploieşti, a menţionat: "În acest moment, creştem capacitatea fabricii din Ploieşti construită de la zero în 1997. În acelaşi timp, vom începe să producem în România capsulele «Neopods» pentru dispozitivul «glo Ifuse», unul dintre produsele noastre cele mai avansate tehnologic".

Conform reprezentanţilor producătorului de ţigarete, British American Tobacco înregistrează o valoare totală a investiţiilor în fabrica de la Ploieşti de peste 250 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb