ÎN VEDEREA ACHIZIŢIEI "OLTCHIM" "Chimcomplex" va derula o ofertă publică pentru a doua etapă a majorării capitalului social

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 august 2017

"Chimcomplex" va derula o ofertă publică pentru a doua etapă a majorării capitalului social

"Chimcomplex" Borzeşti (CHOB) va derula o ofertă publică adresată unui număr mai mic de 150 de investitori, agreaţi de Consiliul de Administraţie al emitentului, pentru etapa a doua a majorării capitalului social, decisă în luna mai, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta va avea o durată de 120 de zile, preţul fiind de 1,49 lei/unitate, valoarea primei de emisiune fiind de 0,23 lei/acţiune.

Acţionarii "Chimcomplex" au aprobat pe 8 mai 2017 planul de majorare cu 170 de milioane de lei a capitalului social, prin emiterea a 135 de milioane de acţiuni.

Reprezentanţii "Chimcomplex" au transmis, atunci: "Scopul majorării capitalului social este de a asigura o parte din fondurile necesare achiziţiei unor Grupe de Active viabile economic ale Oltchim Râmnicu Vâlcea. Astfel, finanţarea achiziţiei Oltchim se va face din fonduri proprii existente, din capitalul obţinut în urmă acestei majorări a capitalului social al "Chimcomplex", precum şi din credite contractate de la instituţii bancare şi nebancare. Totodată, prin majorarea capitalului social se va asigura şi capitalul de lucru necesar punerii în funcţiune a unei noi platforme chimice, prin integrarea activelor de producţie ale "Chimcomplex"cu cele cumpărate de la Oltchim".

Preşedintele CA "Chimcomplex" a declarat: "Această decizie a AGEA "Chimcomplex" reprezenta un pas important, printre ultimii aş zice, în demersurile noastre de constituire a Companiei Naţionale de Chimie. Odată cu finalizarea auditului pe care îl efectuăm la Oltchim, vom putea spune că suntem 100% pregătiţi să depunem pe 26 iunie o ofertă realistă de preluare a activelor viabile ale combinatului din Râmnicu Vâlcea. Mai departe, în cazul în care vom fi desemnaţi câştigători, alături de specialiştii noştri şi de partenerii comerciali, tehnici şi financiari, rămâne să ne apucăm de treabă şi să aplicăm planul nostru de măsuri al cărui scop final este revitalizarea industriei chimice din România".

Recent, compania a anunţat subscrierea a 800.000 de acţiuni CHOB de către A6 Impex Dej, participaţia acestuia urcând de la 28,8%, la 36,24%.

Ofertele depuse de "Chimcomplex" Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza) şi de fondul de investiţii White Tiger, sunt singurele luate în calcul pentru vânzarea activelor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, au declarat surse apropiate negocierilor, pentru News.ro, la începutul lunii august.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. D-nul. redactor, nu A6 Impex a subscris la Chimcomplex ci Chimcomplex la A6 Impex (adica invers de cum ati scris dumneavoastra "Recent, compania a anunţat subscrierea a 800.000 de acţiuni CHOB de către A6 Impex Dej, participaţia acestuia urcând de la 28,8%, la 36,24%.")

    Iar daca tot ati scris de Chimcomplex, nu va limitati doar la comunicatele societatii ci scrieti si despre praduiala facuta de Vuza Stefan la firmele luate de la stat, cum le-a pus pe butuci, a dat oamenii afara si a vandut activele. 

    Scrieti de faptul ca SC Chimcomplex SA nu a derulat nici pana in ziua de azi (dupa 14 luni de cand trebuia inceputa) oferta de rascumparare actiuni din piata, votata in AGEA, ceea ce inseamna manipularea pietei de capital. 

    Iar daca cautati articole despre Vuza, o sa vedeti ce "mare" om de afaceri este. 

    Nu va limitati doar la a da da copy-paste din raportari, si astea cu erori de redactare. 

    Scrieti si de tratamentul aplicat actionarilor minoritari, cum SIF2 si 5 l-au dat in judecata pentru drepturile lor.

    1. Bun, rau, nu stiu si nici nu am calitatea sa ma pronunt asupra persoanei Vuza Stefan. In mod cert, mult mai bun decat mine, un anonim nestiut nici macar vecinilor de bloc. Tot cert, Vuza Stefan si Chimcomplex sunt singurii investitori romani care s-au aratat dispusi sa se implice in competitia pentru preluarea unei afaceri care, cel putin pana acum, s-a dovedit paguboasa pentru statul roman si pentru creditori. Deranjeaza cumva ca Vuza Stefan este roman (singurul !), un investitor care in loc sa-si toace averea in nu stiu ce paradis este dispus sa o puna la bataie pentru a achizitiona, continua si dezvolta o idee care pana la urma reprezinta o speranta pentru foarte multi dintre locuitorii Valcei si nu numai ?!

      Problema nu e ca vuza nu e patriot...ci ca face pishu pe actionarii minoritari ai IASX, SIRM, ARMT, CHOB, UZC....in total, cateva mii...iar prima oferta pt OLT te face sa te gandesti negativ la planurile acestui domn care roteste aceeasi echipa in conducerea firmelor mentionate

      Dumneata nu ai inteles nimic. Te bucura ca vrea un roman sa cumpere Oltchim dar nu te intereseaza ce hram poarta specimenul stefan vuza. Verificati ce s-a intamplat cu firmele cumparate acest individ, cum au fost vandute pe bucati, cum au fost dati oamenii afara iar firmele inchise. Singura care merge este Chimcomplex. Singura din nu stiu cate! In presa scrie ca Vuza a fost si in atentia SRI si a altor organe competente, anchetat pentru ca a atentat la siguranta nationala prin distrugerea firmelor cumparate si vanzarea acestora pe bucati. Dar cu bani iti aranjezi orice!

      Dumneata nu ai inteles nimic. Te bucura ca vrea un roman sa cumpere Oltchim dar nu te intereseaza ce hram poarta specimenul stefan vuza. Verificati ce s-a intamplat cu firmele cumparate acest individ, cum au fost vandute pe bucati, cum au fost dati oamenii afara iar firmele inchise. Singura care merge este Chimcomplex. Singura din nu stiu cate! In presa scrie ca Vuza a fost si in atentia SRI si a altor organe competente, anchetat pentru ca a atentat la siguranta nationala prin distrugerea firmelor cumparate si vanzarea acestora pe bucati. Dar cu bani iti aranjezi orice!

      Cred ca ai un fix d-ta in ceea cel priveste pe Vuza. Mereu cand apare o informatie ca vrea sa preia activele Oltchim te grabesti sa scrii ca va pune afacerea pe butuci. Oare este tampit Vuza sa investeasca o avere pentru ca ulterior, tot el, sa-i dea cu piciorul si sa piarda tot? Hai, d-le, fii serios pentru ca miroase de la o posta ca esti rau intentionat si ai ceva personal cu Vuza.

      Zau, numai d-ta ai priceput ce "specimen" este Vuza, noi ceilalti suntem cu totii orbi. Stai, d-le in banca dumitale si lasa-l in pace pe Vuza, sunt altii care vor trebui sa analizeze oferta acestuia si intentiile lui fata de viitorul Oltchim si al Companiei pe care vrea sa o infiinteze.

      Sif 2 si-a vandut participatia la Chimcomplex dar nu stiu la cine.

      Tot catre o societate a lui Vuza, din Grupul SCR.

      Nimeni nu are curajul sa cumpere actiuni la firmele lui vuza deoarece stiu ca vor fi pacaliti. 

      SIF2 nu stia cum sa iasa mai repede din CHOB. Iti dai seama, SIF2 a iesit tocmai acum, cand poate CHOB se va dezvolta mult si va avea profit mare, daca preia Oltchim. Dar SIF2 il cunoaste pe vuza, stie ca nu e de incredere si a preferat sa iasa. 

      Vuza a dat dividende la CHOB doar o singura data, anul acesta, si asta ca sa convinga investitorii sa investeasca :)))

      CHOB a fost mereu pe profit dar el si-a scos banii nu prin dividende ca asa trebuia sa dea si la ceilalti actionari minoritari. A scos banii din CHOB prin tot felul de contractate, de suveici si majorari de capital social la firmele din grupul SCR care e tot al lui. 

      Claudiu...te-a facut Vuza muci si acum incerci sa-i versi galeata de laturi in cap? Nu faci decat sa-i scoti in evidenta latura pragmatica si in acelasi timp sa-ti subliniezi esecul propriu. (Scuze...am vrut sa spun Ion)

      Nu e tampit, e escroc...baga toate firmele in credite ca sa ce? E asociat unic al acelor firme?clanta la micul actionar si nu numai...petrica pune mana si citeste

    CA Chimcomplex face discriminare la o majorare de capital?

    Sau sa intelegem ca e o oferta limitata numai unui grup preferat de investitori?

    Atunci mai e o oferta publica ? 

    1. raspuns la opini 1.1. Aici sunt opinii pro si contra.Cele contra pot fi subiective....DAR ! sa nu iutam ca un investitor strain poate,oricand doreste el, sa relocheze activitatea companiei oriunde in lume in functie de interesele sale,nu ale statului roman,ale oamenilor care lucreaza acolo! Toti oamenii de cariera in domeniul de afacerilor stiu si acest lucru. Ei sustin ca ideal ar fi ca un investitor roman sa castige licitatia la Oltchim s.a.

    Cate societati are Vuza pe bvb care se comporta cat de cat decent cu actionarii-,un nenorocit si un fomist..

    1. Asa este, nu merita sa ai pic de incredere in el! 

      Isi bate joc de tine si te fura de fiecare data, prin modul de a lua deciziile.

      La Iasitex faca AGEA si decide ca banii se duc pe acoperire datorii si participare la majorare capital social la firmele lui. El e actionarul majoritar la Iasitex dar daca el ia banii din Iasitex si ii baga in alte firme ale lui, ce castiga ceilalti actionari Iasitex!? NIMIC! Pentru ca el nu da dividende, nu e cinstit in ceea ce face! Deci prin majorarea de la Iasitex el ia banii din Iasitex apoi Iasitex va fi inchisa, asa a facut si cu alte societati, vezi Somes Dej, e o schema clasica! Numai majorari de capital social si suveici - modul de operare.  

    cum justifica asf-ul agreerea unei asemenea oferte discriminatorii?!! alta manareala?!

    Vuza nu este interesat de castigul altora...e aproape normal atunci cand nu-ti pasa de afacere fiindca intrii in ea decis s-o omori. CHOB doreste preluarea unor active de la Oltchim nu pentru sine ci pentru a le vinde mai departe. E un proiect similar cu a lui Diaconescu in care Vuza vrea sa spele niste bani care aparent vin de la investitori ciudati de prin tot felul de locuri exotice si care au intrat in CHOB pe calea unei majorari de capital social si care ulterior sunt utilizati pentru a cumpara active din Oltchim.In realitate, Vuza nu are nicio dorinta reala de a valoriza capitalul autohton, dar incearca sa foloseasca aceste idei in scopul asigurarii unei imagini favorabile.De fapt batalia nu se da pe activele Oltchim ci pe controlul resurselor de sare.....asa cum bine atragea atentia public una din persoanele avizate respectiv presedintele SIF2 Costel Ceocea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb