ÎN ZONA DE SUD A PORTULUI CONSTANŢA, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime investeşte 6 milioane lei pentru extinderea reţelei de gaze naturale

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 iunie 2019

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) SA investeşte, din surse proprii, circa şase milioane de lei pentru extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în toată zona de sud a Portului Constanţa, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt Monica Velicu, citată de Agerpres.

Conform reprezentantului CNAPM, proiectul de investiţii "Racord de medie presiune pentru distribuţia de gaze naturale în Portul Constanţa zona de sud" urmează să fie realizat într-un interval de 24 de luni.

Preşedintele Petroconst SA, Dumitru Cilibia, a precizat că ordinul de începere a lucrărilor va fi dat la 1 iulie, relatează agenţia de ştiri.

Domnul Cilibia a afirmat: "Lucrările vor începe la 1 iulie, în zona sensului giratoriu de la Poarta 10B, din zona de sud a Portului Constanţa, unde ne vom interconecta la magistrala Distrigaz Sud, în zona podului din Agigea, reţeaua urmând să aibă o lungime de 9 kilometri. O reţea similară am construit şi pentru zona de nord a Portului Constanţa, în perioada 2002-2003".

Monica Velicu a mai menţionat că, după finalizarea aces-tui proiect de construire a reţelei de distribuţie a gazului natural, peste 30 de companii mari ce operează pe platforma portuară de sud vor putea utiliza resursa energetică pentru producţie şi pregătirea agentului termic şi, în acelaşi timp, vor fi conectate la reţea şi cele zece termice ale CNAPM, ce deservesc consumatorii industriali din zonă şi funcţionează acum cu combustibili lichizi, GPL sau energie electrică.

Domnia sa a explicat: "Necesitatea realizării unei reţele de gaze naturale a apărut din cauză că sursele actuale de alimentare au grad mare de poluare, eficienţă energetică scăzută şi costuri mari. Distrigaz Sud Reţele a aprobat realizarea unui punct de predare pentru Portul Constanţa în dreptul porţii 10 Bis, cu un debit de distribuţie de 3.500 metri cubi/oră, la o presiune de 2 bari".

În cadrul dimensionării finale, s-a luat în calcul un debit suplimentar faţă de cel iniţial, de circa 2.500 metri cubi/oră, care ar trebui să acopere şi dezvoltarea de perspectivă a portului, a mai adăugat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb