INACO: România, ultimul loc în UE la reprezentarea femeilor în guvern, cu procent similar Irakului şi Bahrainului

G.U.
Miscellanea / 31 decembrie 2020

România, ultimul loc în UE la reprezentarea femeilor în guvern, cu procent similar Irakului şi Bahrainului

Într-un singur an, România a reuşit cea mai brutală retrogradare internaţională: de pe locul 102 în lume, pe locul 175 în prezent la reprezentarea femeilor în guvern, conform unui comunicat al INACO.

În anul 2020, reprezentarea femeilor în guvernele lumii arată că din 190 de ţări analizate, 9 ţări nu au nicio femeie în guvern, dar alte 14 ţări au cel puţin jumătate dintre miniştri femei, conform Indicelui Puterii Femeilor (Women's Power Index'). România se apropie cu noul său guvern Cîţu, cu o singură femeie, de realităţile reprezentării femeilor în guvernul iraqian, notează sursa citată.

Cele 9 ţări fără nicio femeie în guverne sunt: Arabia Saudită, Brunei, Kiribati, Papua Noua Guinee, St. Vincent şi Grenandines, Thailanda, Tuvalu, Vanuatu, Vietnam.

Conform comunicatului, printre cele 14 ţări cu cel puţin jumătate femei în guvern regăsim: Spania (67%), Finlanda (61%), Austria (57%), Suedia (55%), Franţa (53%) sau Canada (50%).

România este foarte departe de performerii europeni, chiar pe ultimul loc în UE.

În guvernul Orban, România avea 18% femei, cu care ne aflam pe locul 102 în lume din 190 ţări analizate, la egalitate cu ţări precum Eritrea sau Suriname, se menţionează în comunicat.

În guvernul Cîţu, procentul femeilor se contractă brusc la 4.7%. În Europa, doar Belarus şi Azerbaijan au procente mai mici.

La nivel internaţional, România a picat la sfârşitul anului 2020 pe locul 175 în lume la reprezentarea femeilor în Guvern, alături de Iraq (4.6%), Bahrain (4.4%), Myanmar (3.9%), Turkmenistan (3.7%), Belarus (3.5%), Azerbaijan (3%) şi cele 9 ţări cu nicio femeie în guvernele proprii menţionate anterior.

Conform INACO, este necesar ''să corectăm rapid această gravă eroare de subreprezentare cronică a femeilor în Guvernul României. Competitivitatea unui guvern şi calitatea vieţii unei naţiuni depinde şi de reprezentarea corectă a femeilor şi bărbaţilor.

Să respectăm obiectivele de dezvoltare ale mileniului asumate de ONU, la care România s-a angajat ferm, care ţin inclusiv de egalitatea de şanse, prin fapte, nu vorbe, ridicări din umeri, scuze sau strategii pe hârtie.''

De asemenea, comunitatea INACO consideră că trebuie respectate ''parteneriatele strategice cu cetăţenii proprii, inclusiv cu jumătatea feminină din populaţia acestei ţări.''

Conform comunicatului, reprezentanţii INACO consideră că ''mass-media are o contribuţie mare la dezvoltarea culturii politice favorabile egalităţii de şanse şi să respecte acest principiu în spaţiile dedicate dezbaterilor politice. Organizaţiile de femei din partidele politice sunt anihilate complet din interior. Niciuna dintre aceste organizaţii de femei ale arcului guvernamental nu a reuşit să-şi impună vreo reprezentantă. Avem nevoie de un activism civic fără precedent în istoria României care să compenseze slaba lor putere politică. Nu ţine de alţii, ci chiar de noi.''

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Daca femeile sunt de teapa lu Raluca Țurcan, e clar...mai bine că nu avem...

    1. Asa este.Femeile tampite nu au ce cauta la guvernare ,asta este apanajul barbatilor.Sunt cu ghiotura.

    Batranul colonel bolsevic se produsese din nou

    Generalul Unitatii de Dezinformare, la telefonul secretizat: 

    -Prestezi, tovarase colonel, Crucisatoare? 

    -Prestez! Ce trebuie sa fac? 

    -Sa dai in cei care nu vor vaccinul, asa cum ai dat in toti adversarii nostri, desi tu esti Rosu pana in maduva oaselor! Cetatenii ascultatori nu isi dau seama ca tu primesti mii de euro pe misiune, iar ei praful de pe toba, ca i-ai manat pe cetateni in spitalele urate ca moartea, spre cancere si boli de inima, spre saracie extrema! Ti-am facut loc sa te produci, slabind franele lui D. Tyn!  

    -Ii voi numi bipezi foarte periculosi pe anti-vaxxerii Covid-19! Trebuie vaccinati cu forta! Sa-I tinem in saracie si in boli pe acesti plebei! Ne doare undeva ca mor de alte boli! Cu tovarasul tau cu plete lungi, hranit din banii rusilor si Administratiilor, ce se intoarce de multe ori cu scaunul la cei care ii dadusera mita (putini cu talent treceau)! Ce n-ar da BABANII sa aiba system de tracking via satellite! Da asta e, inteligenta sa traiasca, nu oricine vede porcii zburand! Sa traiasca Vaccinul si Noua Religie Covid-19! Mai ales in vaccinul din Orasul lui John Gheena, de Didier Decoin! Sa FACEM SEGREGATIE, FEMEI NEXAM IN GUVERN, NEVACCINATI FARA DREPTURI, OAMENI FARA DINTI (MUNCESC MII DE ANI SA SCOATA $20, 000), FARA TRATAMENT PENTRU CANCER, BOLI DE INIMA, ALTE MII DE BOLI, DISCRIMINARE PESTE DISCRIMINARE SA FIE REGULA, EXTERMINATI PRIN VENITURI MICI! 

    -Heil Vaccine (Impfstoff)!! 

    -Sieg Heil, HERR NEW STASI GENERAL! (STASI= politia secreta de stat est-germana)!

    1. Ii lega lupta de peste 35 de ani impotriva plebeilor, a cetatenilor obisnuiti ai Ro, ce trebuiau mentinuti in zona saraciei extreme si a Supravietuirii, in zona bolilor fara leac, a vaccinarilor pentru ca ~BAIETII DESTEPTI~ SA FACA BANII!

      BANII CORUPTIEI!

    Femeile au o speranta de viata cu 5 ani mai mare in Romania iar COVID-ul omoara 50% mai multi barbati.

    1. Soarta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb