ÎNAINTEA ADUNĂRII EXTRAORDINARE DE MÂINE: SIF5 blochează dreptul votului pentru acţiuni reprezentând 0,001124% din societate

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 8 mai 2019

SIF5 blochează dreptul votului pentru acţiuni reprezentând 0,001124% din societate

Conducerea SIF Oltenia (SIF5) a suspendat, pro - rata, 6.522 de acţiuni SIF5 cu drept de vot, reprezentând 0,001124% din capitalul social al societăţii de investiţii cu sediul în Craiova, la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care a identificat un grup ce acţionează concertat în legătură cu SIF5 şi care deţine cumulat un număr de 29,014 milioane de acţiuni, respectiv 5,001124% din capitalul social al SIF5, peste pragul legal de 5%.

Este o decizie ce vine în condiţiile în care, mâine, are loc Adunarea Extraordinară a Acţionarilor SIF5, convocată la solicitarea SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), pentru modificarea actului constitutiv al SIF Oltenia, cele mai importante puncte fiind constituirea unui Comitet Investiţional cu atribuţii decizionale şi reducerea numărului de administratori de la şapte la cinci.

Conform ASF, grupul prezumat a acţiona concertat este format din SIF1, SIF SIF4, Radu-Răzvan Străuţ, Sorin Marica, Adrian Simionescu, Teodora Dorina Mihăilescu şi Constantin Mircea.

Pragul legal a fost depăşit prin includerea în concertarea SIF1 şi SIF4 a acţionarilor SIF5 persoane fizice menţionate anterior, acestea reprezentând deţinerea de 0,001124% din SIF5 adăugată la grupul format de SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia.

Menţionăm că Răzvan Străuţ este membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat - Crişana, în timp ce Sorin Marica are calitatea de administrator tot la SIF1, Adrian Simionescu şi Teodora Dorina Mihăilescu sunt administratori SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4, iar Constantin Mircea este director strategie SAI Muntenia Invest.

Practic, ASF a indetificat acelaşi grup pe care l-a prezumat că acţioneză concertat şi înaitea adunării generale de bilanţ de la finalul lunii aprilie, cu toate că Tudor Ciurezu, preşedintele şi directorul general al SIF5 a susţinut atunci că, în realitate, concertarea ar fi mult mai mare, de 28,56% din capitalul SIF Oltenia, incluzând în grup şi o serie de fonduri de investiţii.

Potrivit lui Tudor Ciurezu, ASF nu a ţinut cont în identificarea concertării de prevederile art.2, alin.2, pct.1, din legea Legea 24/2017, care menţionează că persoanele care în derularea unor operaţiuni economice utilizează resurse financiare având aceeaşi sursă sau care provin de la entităţi diferite cu care se află într-o relaţie de control sunt prezumate că acţionează concertat, conducătorul SIF susţinând că acesta este situaţia pentru fondurile de investiţii şi grupul SIF şi SIF4.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Tudor Ciurezu stie ce stie ... ai lup batran

    1. astia de mai sus e peanuts in ecuatie. balteanu cu laskis se ocupa de el la prima ora, cu larg suport din partea ASF

    ASF a dat liber la furat.

    Vom avea comitet investitional care il va elimina pe Ciurezu din decizia investitionala, iar 50% din personal va fifisponibilizat; vor fi create diverse SPV-uri, adica special purpose vehicle, toate perfect netransparente, care ascund operatiuni de fraudare si spalare de bani prin 4 entitati, ca asa au invatat ei; vor aparea investitii in produse investitionale sofisticate, structurate, private create de OPUS ch arTRED, Alpinum Bank si alte cele.  

    Evident este deasemenea ca nu vor mai fi acordate dividende. 

    Va simteti bine biltenilor, maurilor, dragoilor, buicilor? Dupa suta de milion de euro delapidata de la SIF1 si SIF4, va mai trebuie inca una....gasca de la ASF cat va primi si cat a primit pana acum? 

    Sa faceti toti puscarie pe masura hotiei pe care tocmai v-a fost aprobata de ASF.

    1. Ai uitat de potentialele invetitii in hoteluri cum a fost achizitia hotelului din Azuga la pretul de 250000 Euro pe camera!!! Astea vor fi investitiile la SIF5, via patentele marca inregistrata SiF1 (balteanu si dragoi). Banii vor merge la prietenii din gasca pentru active de proasta calitate cumparate la preturi uriase iar activele bune ale SIF-ului vor ajunge tot la prietenii (sustinatorii) din gasca pentru preturi de nimic. Toate astea, sub atenta supraveghere si sustinere a ASF-ului. Nu mai scapam de hotii astia!!!

      Nu am uitat nimic din jaful marca Bilteanu si mai nou Dragoi. Nu stiu cum de nu scormoneste cineva mai adanc in "matele"lui SIFI, ca gaseste mult foarte mult material. Probabil SIF 5 va cumpara urmatoarea emisiune de obligatiuni lansata din directi aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb