Înâlnire de lucru între ministrul Turismului şi reprezentanţii Asociaţiei Staţiunilor Balneare din România

S.B.
Miscellanea / 18 februarie 2022

Înâlnire de lucru între ministrul Turismului şi reprezentanţii Asociaţiei Staţiunilor Balneare din România

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a participat joi, 17 februarie, la întâlnirea de lucru organizată de către primăria Slănic Moldova şi Asociaţia Staţiunilor Balneare din România, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Una dintre priorităţile asumate prin programul de guvernare liberal este turismul balnear. Am demarat o analiză privind investiţiile şi programele destinate acestui domeniu, un domeniu în creştere la nivel internaţional, dar care la noi a întâmpinat câteva provocări. La nivel de Guvern există o schemă de ajutor de minimis gestionată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dar care de 2 ani este blocată prin instanţe. Avem un potenţial foarte mare şi le mulţumesc tuturor celor care au venit la întâlnirea de la Slănic Moldova, pentru o discuţie punctuală despre soluţiile necesare pe care le putem iniţia pentru staţiunile balneoclimatice şi balneare din România", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

În cadrul întâlnirii au fost discutate posibilitate modificării cadrului legal în sensul creşterii ponderii bugetului alocat autorităţilor locale de la bugetul Consiliilor Judeţene şi identificarea de noi surse financiare pentru asigurarea fondurilor necesare dezvoltării staţiunilor balneare sau balneoclimatice. Totodată, a fost adusă în discuţie necesitatea reluării de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie a activităţii la nivel optim de cercetare a resurselor terapeutice naturale, esenţială pentru diversificarea serviciilor pe care staţiunile din România le pot oferi.

La întâlnire au participat Gheorghe Baciu, preşedintele Asociaţiei Staţiunilor Balneare din România şi primarul Slănic Moldova, parlamentarii Mircea Fechet, Elena Hărătău şi Cătălina Ciufu, împreună cu primarii staţiunilor locale din judeţele Bacău, Neamţ, Suceava, Dâmboviţa, Mureş, Harghita, Sibiu, Hunedoara şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Valea Trotuşului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb