Este nevoie de o flexibilizare a anumitor prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018, a declarat marţi seara Ramona Bruynseels, consilier de stat al prim ministrului pentru mediul de afaceri, care a susţinut un discurs în numele Guvernului la evenimentul ce a marcat inaugurarea anului bursier 2019, organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Ramona Bruynseels a spus: "Suntem cu toţii de acord că este nevoie de o flexibilizare a anumitor prevederi din această Ordonanţă. Vă pot asigura că argumentele care vor fi aduse la masa discuţiilor de fiecare parte vor fi cântărite cu atenţie şi chiar vrem ca modificările pe care le vom face să răspundă într-un mod adecvat îngrijorărilor şi problemelor pe care dumneavoastră le întâmpinaţi".
Consilierul de stat al Vioricăi Dăncilă a adăugat: "Faptul că în prezent un grup de lucru, Ministerul Finanţelor şi BNR, se întruneşte în scopul discutării măsurilor fiscal - bugetare şi totodată măsurilor de susţinere a investiţiilor este un pas înainte şi de bun augur. Este nevoie însă de un dialog constant, de stabilitate, de înţelegere şi de multă muncă împreună, pentru a putea îndrepta ceea ce nu merge şi a veni cu soluţii care să fie în beneficiul tuturor".
În rest, a fost un discurs care de multe ori a stârnit amuzamentul ironic al unei bune părţi a celor prezenţi în sală în condiţiile în care, măsurile incluse în Ordonanţa Guvernului nr. 114 au lovit sever cotaţiile acţiunilor listate la BVB. Mai mult decât atât, de la începutul acestui an, activitatea de la bursa noastră se află sub asediul declaraţiilor venite din partea unor reprezentanţi ai Guvernului privind această Ordonanţă.
Ramona Bruynseels a mai declarat: "Obiectivele Guvernului PSD - Alde sunt reducerea disparităţilor şi creşterea sentimentului de justiţie socială pe de o parte, iar pe de altă parte, dezvoltarea economică a României prin sprijinul mediului privat care nu numai că contribuie la PIB într-o manieră covârşitoare, dar totodată ajută Guvernul să îşi implementeze programele sociale pe care şi le propune la început de mandat".
Consilierul de stat al primului ministru a punctat că foarte multe companii autohtone şi internaţionale au beneficiat şi continuă să beneficieze de creşterea economică a ţării noastre din ultimii ani.
"Avem în continuare un sistem avantajos de taxare pe profit, o rată a taxei pe dividende redusă în comparaţie cu multe alte state europene şi România este în continuare unul dintre campionii creşterii economice din Europa, deziderat pe care ne propunem să-l păstrăm în continuare", a spus Ramona Bruynseels, adăugând: "Susţinem investiţiile şi acest lucru este reflectat atât în sumele alocate în bugetul din acest an, cât şi în măsurile de stimulare a absorbţiei fondurilor europene, simplificarea legislaţiei achiziţiilor publice şi, categoric, prin intermediul parteneriatului public-privat, care reprezintă una dintre priorităţile noastre".
Consilierul de stat al primului ministru a mai subliniat că piaţa titlurilor de stat reprezintă o mare oportunitate, prin aceasta putându-se realiza atât finanţarea unor proiecte investiţionale de anvergură cât şi lărgirea şi diversificarea bazei de investitori şi, totodată, a instrumentelor de investiţii.
"În anii anteriori au fost lansate emisiuni de titluri de stat pentru populaţie prin mecanismele Bursa de Valori Bucureşti. Dorim să continuăm în viitor aceste emisiuni, în scopul dezvoltării pieţei de titluri de stat şi pentru a promova ideea de educaţie financiară a investitorilor mai mici, a celor mai puţin sofisticaţi, pentru că este extrem de important pentru noi toţi", a spus Ramona Bruynseels.
Consilierul de stat al primului ministru a mai precizat: "În acelaşi timp, prin înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiect pentru care în acest stadiu a fost deja elaborat cadrul legal general aplicabil, se doreşte implicit şi creşterea lichidităţii pieţei de capital ca urmare a listării la BVB şi AeRO a companiilor din portofoliul Fondului".
De asemenea, Ramona Bruynseels a punctat că spiritul antreprenorial din ţara noastră se dezvoltă şi este încurajat parţial şi de programele guvernamentale iniţiate de către Guvern, ca de exemplu, Start-up Nation.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.02.2019, 02:53)
minciuni, ati distrus firmele romanesti, efectele se vor vedea peste cativa ani
2. fără titlu
(mesaj trimis de Biz în data de 21.02.2019, 04:41)
De punctat că reprezentanta guvernului nu merită apelative precum domnia sa, această fițuică folosește cuvinte respectuoase de acest gen pentru exemplare de Neanderthal cum e penelistul danc care vb cu nenorocitule, langa, ticălos, slugă.
2.1. Poza complet neadecvata (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de The Brute în data de 21.02.2019, 05:48)
La o boare diafana precum Ramona sa folosesti o cladire chiar si a BVB este un afront intalnit doar la ZF cand explicand ce poama e domnul Sergiu Manea i-au schimbat poza cu un bloc cu antene. Probabil ca dansa arata asa de bine incat cititorii ar fi comparat cu seful BCR si ar fi devenit Ziarul Bursa un Playboy financiar nefiind nevoit sa tipareasca pictorialuri incendiare gen Apus de Soare intr un Cartier bucurestean
3. +
(mesaj trimis de Bolat Cristian în data de 21.02.2019, 10:15)
pe langa elasticitatea OUG114,e nevoie de multe initiative curajoase la BVB:renuntarea la pragul de detinere a SIF-urilor,diversificarea produselor oferite de BVB,stimularea celor care deschid conturi noi de tranzactionare prin scutirea de comisioane practicate de firmele de intermediere,BVB,Depozitar pe o anumita perioada,reducerea acestor comisioane de catre toti actorii pietei pentru toti participantii in piata,acces gratuit pe site-ul BVB in timp real pe parcursul sedintei de tranzactionare,mai multa mediere financiara si economica de catre cei implicati,etc.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.02.2019, 11:29)
Și multa multa publicitate. Cred ca peste 90 la suta din romani nici nu știu ca exista bursa la București.