ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ Probleme majore pentru oceanul planetar

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 14 ianuarie 2019

Probleme majore pentru oceanul planetar

Oceanul planetar se încălzeşte în ritm accelerat, încălzirea globală ameninţând viaţa marină şi o parte importantă din rezervele de hrană ale omenirii.

Concluziile studiului publicat în revista americană Science, dovedesc că rapoartele care sugerau o aşa-numită pauză în încălzirea globală în ultimii ani au fost eronate. Tehnologia recentă utilizată a demonstrat că nu a existat o astfel de pauză, fapt care a ridicat noi semne de întrebare şi îngrijorări legat de ritmul în care se schimbă climatul şi efectele asupra oceanelor. "Încălzirea oceanelor este un indicator foarte important al schimbărilor climatice şi avem dovezi solide că se încălzesc mai rapid decât credeam", a spus coautorul studiului, Zeke Hausfather, absolvent al Universităţii Berkeley. Aproximativ 93% din căldura în exces - ţinută în jurul Pământului de gazele cu efect de seră care sunt produse de arderea combustibililor fosili - se acumulează în Oceanul planetar.

Cel mai recent raport se bazează pe patru studii, publicate între 2014 şi 2017. Un factor cheie în cifrele mult mai precise de acum l-a reprezentat flota de monitorizare a oceanelor Argo, care cuprinde aproximativ 4.000 de roboţi care "plutesc în derivă, scufunzându-se la 2.000 de metri şi măsurând temperatura la fiecare câteva zile, PH-ul, salinitatea şi alte elemente".

Noua analiză arată că încălzirea oceanelor este în ritm cu măsurătorile creşterii temperaturii aerului. Dacă nu va fi făcut nimic în sensul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, "temperatura oceanelor până la adâncimea de 2.000 de metri va creşte cu 0,78 de grade Celsius până la finalul secolului". Astfel, nivelul mării va creşte cu 30 de centimetri, fără a pune la socoteală topirea gheţarilor şi a banchizelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb