Încasările cresc cu până la 15% la hotelurile de cinci stele din Mamaia

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 13 iulie 2009

Hotelurile de cinci stele din Mamaia estimează creşteri ale afacerilor în acest sezon estival de până la 15%, în timp ce singurul hotel de aceeaşi clasificare din sud vede o diminuare a încasărilor şi a cifrei de afaceri cu 30%, potrivit datelor furnizate de hotelieri, citate de NewsIn.

"În mod paradoxal, într-un an de criză, hotelurile de cinci stele sunt mai căutate. Astfel, în weekend, gradul de ocupare ajunge şi la 100%, iar în timpul săptămânii este de circa 80%, mai mare decât în sezonul trecut. Estimăm ca în acest an să avem încasări cu circa 10-15% mai mari comparativ cu 2008", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Mamaia SA, care deţine şi hotelul Mamaia de cinci stele, din staţiunea cu acelaşi nume, Virgil Cîrstea. Potrivit directorului general al companiei controlată de stat, Mamaia S.A, tarifele au rămas la nivelul de anul trecut, iar turiştii străini reprezintă cel mult 25-30% din clienţii hotelului.

Şi conducerea hotelului Vega din nordul staţiunii Mamaia, deschis anul trecut în august în urma unei investiţii de 13 milioane de euro a Vega Turism, parte a grupului Upetrom, recunoaşe că actualul sezon le-a depăşit aşteptările. "Pentru iunie noi estimam un grad de ocupare de circa 46% şi am avut 58-60%. Luna iunie a fost mai bună, pentru noi, decât începutul lui iulie", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Vega Turism, Gelu Enciu. Potrivit acestuia, estimarea privind gradul de ocupare în iulie este de 70%, cu toate că până acum nu s-au ocupat mai mult de 60% din camere. "Dacă în weekend sunt ocupate toate camerele, în timpul săptămânii gradul de ocupare ajunge la 55-58%", a adăugat Enciu.

Acesta a declarat că a estimat pentru acest an încasări de 3,5 milioane de euro, precizând că nu poate face o comparaţie cu ce s-a realizat anul trecut ţinând cont de faptul că hotelul a fost deschis clienţilor începând cu 10 august. În prima lună de la deschidere, 80% din camerele hotelului Vega erau ocupate.

Tarifele s-au modificat faţă de anul trecut. "Anul trecut am avut multe oferte promoţionale. Acum cazarea pentru o noapte într-o cameră dublă, pentru două persoane, costă aproximativ 10 milioane de lei vechi, un tarif de patru stele şi care îţi asigură accesul la toate serviciile auxiliare", a precizat Enciu.

Situaţia este însă diferită la singurul hotel de cinci stele din sudul litoralului, în Saturn, unde aproape jumătate din camere sunt goale, iar încasările din acest an sunt estimate a fi cu o treime mai mici faţă de 2008.

Deţinut de THR Marea Neagră, hotelul Saturn a înregistrat de la începutul anului o scădere a încasărilor şi a cifrei de afaceri de circa 30%, şi nu se aşteaptă o îmbunătăţire a situaţiei până la finalulul sezonului estival, chiar dacă s-a operat o reducere cu 10% a tarifelor comparativ cu cele din sezonul trecut. "Acum gradul de ocupare este puţin peste 50%. Situaţia este mai proastă faţă de anul trecut. Estimăm o scădere a încasărilor cu până la 30% faţă de anul trecut", au declarat reprezentanţii hotelului. Potrivit acestora, singurii străini care vin la hotel sunt coreenii care lucrează în Mangalia şi câţiva turişti germani, până la patru persoane pe lună

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb