Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa

Miscellanea / 1 octombrie 2021

Sursă foto: IGSU

Sursă foto: IGSU

Actualizare - IOHANNIS: "Sunt îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi spune că le-a cerut premierului şi ministrului Sănătăţii să ia toate măsurile necesare şi să facă "absolut tot ce este posibil" pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din ţară ... Citeşte mai mult ...

---

Actualizare - Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: ''Existau avizele legale, toate defecţiunile au fost remediate''

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a declarat, astăzi, că unitatea medicală avea toate avizele legale, iar defecţiunile depistate anterior de către ...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Cseke Attila: "Am cerut DSP Constanţa să găsească soluţii pentru relocarea pacienţilor"

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Digi24, că a cerut DSP Constanţa să găsească rapid soluţii pentru relocarea pacienţilor din Spitalului de boli infecţioase din Constanţa, el menţionând că nu a primit nicio solicitare la videoconferinţele cu managerii de spitale legată de acest spital din Constanţa... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Surse: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase

Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului izbucnit, astăzi, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit acestora, o echipă de cercetare se află la faţa locului, investigaţia fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

---

Actualizare - Nouă pacienţi au decedat astăzi în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit IGSU, incendiul a fost lichidat.

---

Actualizare - Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat la Digi24 că abia după ce se va stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, se va şti cine şi unde a greşit, dacă au fost cauze obiective sau subiective.

---

Actualizare - Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa a declarat la Antena3 că toţi pacienţii au fost evacuaţi şi că în acest moment nu mai sunt oameni în spital.

---

Actualizare - Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii: ''Nu pot să confirm un număr de persoane decedate, dar pot să confirm că sunt persoane decedate. ISU va comunica după finalizarea intervenţiei''.

''Am dispus DSP Constanţa să găsească soluţii pentru relocarea pacienţilor, majoritatea vor fi duşi la Judeţean, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul Militar, dacă e nevoie şi la Medgidia. Din informaţiile pe care le avem, 113 pacienţi erau internaţi, din care 10 la ATI. Este în curs evacuarea în totalitate şi transferul pacienţilor. Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienţii care trebuie externaţi şi preluaţi'', a precizat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

---

Actualizare - Ministerul Sănătăţii: ''113 persoane erau internate la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa''

Un număr de 113 persoane erau internate vineri dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care zece la ATI, a anunţat Ministerul Sănătăţii, conform Agerpres.

"Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI", a precizat MS.

Potrivit sursei citate, toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi un spital mobil ISU.

"La solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unităţile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie. n acest moment, echipele sunt în misiune de intervenţie", arată MS.

---

Actualizare - Florin Cîţu i-a solicitat, astăzi, şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, să meargă la Constanţa pentru a gestiona operaţiunile desfăşurate în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi continuă să ţină legătura cu reprezentanţii MAI, Ministerul Sănătăţii şi cei ai Prefecturii Constanţa. În acest moment, este activată o celulă de criză la MAI pentru a coordona intervenţia şi a se asigura că sunt evacuaţi pacienţii şi că sunt locuri pentru ei în alte spitale, a informat Guvernul.

---

Actualizare - Numărul pacienţilor decedaţi a crescut la 8, potrivit unor surse. De asemenea, peste 110 pacienţi au fost evacuaţi din clădire.

---

Actualizare - Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a confirmat, astăzi, că din informaţiile pe care le deţine patru persoane au decedat în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa.

---

Actualizare - Pompierii au anunţat că în proximitatea locului desfăşurării intervenţiei au instalat un spital mobil pentru triajul pacienţilor. Toţi pacienţii trec prin acel spital mobil, le este evaluată starea de sănătate, iar medicii decid dacă rămân la faţa locului pentru îngrijiri sau dacă sunt trimişi urgent la alt spital.

---

Actualizare - Echipaje de la ISU Călăraşi şi Ialomiţa - trimise pentru a ajuta la stingerea incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase

Echipaje de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa sunt trimise astăzi la Constanţa pentru a ajuta la stingerea incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase, informează Agerpres.

"În sprijinul forţelor de intervenţie de la faţa locului vor fi trimise de la ISU Călăraşi - 7 ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomiţa se deplasează o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple", a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa

---

Actualizare - Mihai Lupu, preşedintele CJ Constanţa: "Spitalul este în subordinea primăriei, dar am activat planul Alb. Sunt ambulanţele. Nu este în subordinea preşedintelui CJ, dar suntem în contact în permanenţă cu cei care sunt la faţa locului. Deocamdată, din ce ştiu, nu sunt victime şi nu sunt răniţi. Planul Alb înseamnă evacuarea UPU şi a secţiei de terapie intensivă. Pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean. Se va face şi o triere, cei în stare critică vor fi duşi la terapie intensivă", potrivit G4media.ro.

"Toate instalaţiile sunt foarte vechi şi ca atare trebuie să fim foarte atenţi. O să ne mai întâlnim cu astfel de probleme, în spitalele vechi", a mai precizat Lupu.

---

Un incendiu a izbucnit, astăzi, la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie, informează Agerpres.

Potrivit IGSU, incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

În prezent, se acţionează pentru evacuarea pacienţilor.

Misiunea este în dinamică.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Ba sunt victime. 8 morti (din care trei erau in lift).

    1. Sunt 9 decedati

      IN TARA ASTA , PARASITA CU BLESTEME CHIAR DE CATRE DUMNEZEU , INTOTDEAUNA , VINOVAT A FOST , ESTE , SI V-A FI MORTUL !!! DE CE ??? PENTRU CA E MORT !!! DE CE E MORT ??? CA E VINA LUI , CA E MORT !!! DE CE E DE VINA ??? PENTRU CA A AVUT NENOROCUL SA SE NASCA INTR-O TARA PLINA DE OAMENI CARE JUDECA COMUNISTOID !!! SI INTR-O TARA PLINA DE FOSTI SI DE ACTUALI COMUNISTI !!! IN 1989 , AU FOST EXECUTATI , PE BUNA DREPTATE , 2 BANDITI BLESTEMATI , CARE N-AR FI TREBUIT SA AIBE ONOAREA SA FIE IMPUSCATI !!! TREBUIAU BATUTI PE CRUCE , IN CUIE , SI SA SE CHINUIASCA ASTFEL , CAT MAI MULT TIMP !!! RAUL , PE CARE ACESTI MONSTRII , L-AU FACUT ROMANIEI , SE PERPETUEAZA SI ACUM , IN ZILELE NOASTRE !!! SI AICI , SI ACUM !!! PENTRU CA ROMANIA DE AZI , SA FACA PASI INAINTE , SA DEVINA O TARA CAPITALISTA , CUM A FOST PANA IN ANUL 1944 , TREBUIE CA OAMENII SA SE SCHIMBE !!! DAR , D-LE '''''' MAKE '''''', CU TOT RESPECTUL PENTRU DV , SI PENTRUL ZIARUL DV , CA DACA N-ATI FI BAGAT DV. BANI , ZIARUL '''''' BURSA ''''''', NICI N-AR FI EXISTAT IN ROMANIA !!! CA COMUNISTII , N-AU NEVOIE DE BURSA !!! CE-I AIA , BURSA ??? LA LOPATA SI CAZMA , TOVARASI !!! CAPITALISMUL SPURCAT , N-ARE LOC IN TARA NOASTRA !!! ASA JUDECA EI !!! PE SCURT , COMUNISMUL A CAZUT OFICIAL , DAR OAMENII NASCUTI INAINTE DE 1989 , AU RAMAS ACEEASI !!! CU ACEEASI MENTALITATE !!! NU STIU CE SA FACA !!! SI ASTEAPTA !!! SI ASTEAPTA !!! SI , IAR ASTEAPTA !!! CE DRACULUI , ASTEAPTA ??? PAI , STATI , CA VA SPUN TOT EU , D-LE '''''' MAKE ''''' !!! ASTEAPTA , SA VINA UN SEF , CARE SA LE SPUNA CE SA FACA !!! CA EI , NU STIU CE SA FACA !!! SI STITI CE E MAI TRAGIC , IN TOT HAOSUL ASTA ??? CA NU E VINA LOR , CA ASTEAPTA !!! ASA AU FOST EDUCATI !!! DIN 1944 , INCOACE !!! SA ASTEPTE UN ''''' MANTUITOR '''''', CARE SA VINA SA LE SPUNA , CE AU DE FACUT !!! COMUNISTII , BLESTEMATI SA LE FIE NUMELE SI NEAMUL , AU INDOBITOCIT SI TEMBELIZAT IN ASA FEL POPULATIA ROMANIEI , INCAT FIECARE OM AL ACESTEI TARI , CU MICI EXCEPTII , A DEVENIT INDIVIDUALIST , EGOIST , RAU , PRACTIC TRAIESTE PENTRU EL , DEVENIND INSENSIBIL LA DRAMELE , NECAZURILE , SI MAI ALES , SUFERINTELE CELOR DIN JURUL LUI !!!!!!!!!!! AU MURIT 9 PACIENTI , DIN VINA CUIVA ??? POATE , A UNOR DOCTORI ??? POATE , A UNOR ASISTENTI ??? N-O SA RASPUNDA NIMENI !!!!!!!!!!!! VINOVATI , DE ZECI DE ANI DE ZILE , OR SA FIE TOT MORTII !!! AU MURIT ??? DA-I DRACULUI !!! EI SANT DE VINA !!! DE CE ??? CA AU MURIT !!! TREBUIA , CAND A IZBUCNIT INCENDUIL , SA FIE SMECHERI !!! ADICA , SA SE DESCURCE PE CONT PROPRIU !!! CUM ??? CU ULTIMELE PUTERI , SA SE RIDICE DIN PAT , CU PERFUZIILE IN MAINI , SI CU PORCARIA AIA DE OXIGEN PE FIGURA , SI S-O STEARGA PE PROPRIILE LOR PICIOARE , DIN SALOANE !!! ASTA , DACA VOR SA TRAIASCA !!! AAAAAAAAAAA, NU POT ??? ASTA E ALTA POVESTE , D-LE '''''' MAKE '''''' !!! ATUNCI , INSEAMNA CA NU SANT VREDNICI SA SE NUMEASCA CETATENI ROMANI , SI CA MERITA SA MOARA !!! E TRAGIC CE VA SPUN ACUM , DAR IN SPITALELE ROMANESTI , ASTA ESTE MENTALITATEA COMUNISTA A DOCTORILOR SI A ASISTENTILOR NASCUTI IN PERIOADA COMUNISTA !!! TE-AI IMBOLNAVIT ??? DU-TE DRACU ' !!! DESCURCA-TE !!! TRAIESTI ??? BINE !!! MORI ??? SI MAI BINE !!! MAI E DE MIRARE , CA ROMANIA ESTE CU 200 DE ANI IN URMA FATA DE TARILE CU ADEVARAT CAPITALISTE ALE EUROPEI ??? NU MAI VORBESC DE SUA !!! MAI E DE MIRARE CA , DUPA SIRIA , ROMANIA ARE CEI MAI MULTI LOCUITORI DISPARUTI DIN TARA ASTA ??? SI ROMANIA , NU ESTE IN RAZBOI CU NIMENEA , EFECTIV !!! CICA , AR FI PERIOADA DE PACE !!! CARE PACE , D-LE '''''' MAKE '''''' ??? VA SPUN EU , CARE PACE , D-LE '''''' MAKE '''''' !!! PACEA MORTII !!! NUMAI IN TARA ASTA , SA NU TE NASTI !!! OAMENII NU SA VOR SCHIMBA !!! COMUNISMUL , I-A TEMBELIZAT , PREA URAT , PREA RAU , SI PREA TARE !!! OAMENII ASTIA , TREBUIE SA MOARA !!! PENTRU CA TARA SA REUSEASCA , SA FACA PASI INAINTE !!! aLTFEL , NU !!! INDRAZNITI CUMVA , SA MA COMBATETI ??? NU CRED !!! STITI MULT MAI BINE DECAT MINE , CU PUTEREA DV . DE JUDECATA , CA ASTA E SITUATIA ACTUALA DIN ROMANIA !!! ROMANIA , CE-A INCA PLINA DE COMUNISTI !!!

      În România nu sunt comuniști. Nici nu au fost! Nici în măreața Uniunea Sovietică nu au mai fost după epurările staliniste.

      România a fost pregătită, prin oameni de mare valoare, să fie condusă de un adevărat partid comunist dar, conducerea țării, a fost preluată de lichele criminale precum "tatucul" lor: Stalin. Orânduirea lor, până în ziua de azi, este o dictatura securista. Criminala clica securista este o bandă de idioti-nativ, bine organizată, având un efectiv de doisprezece-treisprezece milioane de indivizi! 

      Criminala clică a eliminat fizic toți adversarii. Deținuții politici ieșiți din închisori sunt securiști (cu contract de colaboratori). Deținuții politici, marea lor majoritate, nu au semnat contractul cu banditii și au ajuns în morminte. 

      În anii 80 cei care nu erau de acord cu politica partidului, adică a bandei, au fost încarcerați și, prin procese aranjate, declarați infractori de drept comun. 

      După lovitura de stat din dcembrie'89, pentru a mima democrația, banda s-a divizat, de ochii lumii, în așa numite partide. 

      Cine nu face parte din bandă, și este capabil într-o anume direcție, placă din această țară. Cei în vârstă sunt condamnați să rămână.  

      Marea majoritate a locuitorilor sunt mulțumiți. Imbecilii sunt pensionari luptători ai revoluției, pensionari speciali, pensionari modești care s-au ținut numai de furat și dat extemporale securității, imbecili care formează stufoasele institutii ale statului, imbecili care nu se pricep la nimic dar au societăți comerciale căpușe ale bugetului.

      Rezultatele sunt evidente! 

      ROMANIA,a doua Tara dupa Germania NAZISTA unde conducatorii ei,au reusit sa faca din Romania un nou HOLOCAUST.!

    Coruptia nu mai ucide nemernicilor,criminalilor

    erau vaccinați sau nevaccinați? Dumnezeu să-i /să ne ierte..

    In curand se va da vina pe ei, pe infectati, pe nevaccinati. 3. 2. 1..... CTP va scrie primul, apoi corul de la DigiUM24.

    1. A spus-o dl colonel acoperit securist Bogdan Chireac.

    Toti 9 erau nevaccinati, nevaccinarea ucide

    1. TOT RESPECUL PENTRU DV . !!! NU INTENTIONEZ IN NICI UN FEL , SA VA JIGNESC CU CEVA !!! DAR , M-I S-A OPRIT SI MIE , CEVA IN PIEPT !!! PREA MULT HAOS , IN TARA ASTA !!! PREA PROSTI SANT , CEI CARE TREBUIE SA FACA CEVA !!!

      Criminala clica securista, este o bandă uriașă, bine organizată, de IDIOȚI-NATIV.

    dulapul este ingrozit! a cerut cumva vreo demisie? ca nu am fost atent.....sau demisiile se cer doar de la ciuma rosie?

    Sa cada foc din Cer peste Ciuma Galbena!

    ar trebui sa strigam mereu , rusine , rusine , rusine sa va fie ! rusine ,rusine , rusine sa va fie ! in felul asta politicieni finuti , gen cseke , care a mai inchis spitale si care are niste falci cat curul lui arafat , vor avea asa remuscari , incat vor rezolva problemele . sinteti pe cont propriu , dragi compatrioti , institutiile statului platite cu bani grei , sint impotriva voastra !

    Demisia Iohanis!

    1. Ce vină are iohanis ?!

      Nu sunt vinovați nici medicii 

      Nu ei se ocupă de fire , prize etc ! 

      Sunt ingineri , tehniciani ce întrețin , repară !

      Circuitele electrice sunt vechi, poți să schimbi totul pe loc când nu s-a fâcut nimic 30 de ani ?!... 

      DAR TREBUIE SA FIE SI VERIFICARI PERIODICE, NU?! CINE le face, CAND si CUM?!

    cum sa se schimbe ceva cand toate cadrele medicale sunt angajate pe pile / politic( copiii fostilor medici , amantele, influente politice) . Sa vina ancheta la spitalul judetean Craiova sa ne spuna si noua cum cateva familii conduc tot ceea ce inseamna medicina din Dolj? cum sa iasa medicii in strada sa spuna ca sunt probleme in spital cand eu sunt toti cu capul plecat, ligunsing si pupand mana stapanului!

    trimiteti comisie de control sa nespuna si noua cati dintre medici sunt ofiteri SRI ! 

    Judecati pentru aceste crime si genocidul pandemiei!

    Lasati etichetele! Fiec stat a avut/are serv informatii si contrainfo cu oameni de bine dar si cu ticalosi si lupi in blana de oaie! Eu m-am saturat de jucatorii cu etichete! SA FIE PEDEPSITI VINOVATII, NU ACARII PAUN!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb