Incendiu major în Popeşti-Leordeni, la un depozit de electrocasnice reciclabile

G.B
Miscellanea / 5 decembrie 2021

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

Actualizare - Garda de Mediu a transmis că este monitorizată calitatea aerului în urma incendiului de proporţii de la depozitul de deşeuri din Popeşti-Leordeni şi nu au fost sesizate substanţe toxice industriale, însă se înregistrează depăşiri mari la monoxid şi dioxid de carbon. După ce ISU va stabili cauza izbucnirii focului, Garda de Mediu va demara propriile verificări la operatorul economic. Din primele estimări, au ars 7000-8000 de metri cubi de deşeuri, relatează News.ro.

"Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanţele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Potrivit acestuia, nu au fost sesizate substanţe toxice industriale (STL, ŞTI), însă se înregistrează depăşiri mari la CO, CO2. Senzorii din reţeaua alternativă de monitorizare Airly, nu au înregistrat modificări ale calităţii aerului, a transmis, duminică, Garda de Mediu.

Oficialii anunţă că, după determinarea de către ISU a cauzelor declanşării incendiului, comisarii Gărzii de Mediu vor demara propriile cercetări la operatorul economic, pentru a verifica dacă acesta a respectat legislaţia în domeniul protecţiei mediului.

"Echipa de permanenţă a Comisariatului Judeţean Ilfov s-a deplasat la faţa locului, pentru primele constatări. Din primele constatări, au ars cca. 7000-8000 de mc de deşeuri electrice şi electrocasnice (DEE), cauza incendiului urmând să fie stabilită", a mai transmis Garda de Mediu.

Întrucât incendiul este încă în desfăşurare, comisarii GNM - CJ Ilfov vor continua să monitorizeze situaţia de pe amplasament, până la lichidarea completă a flăcărilor, urmând să demareze verificările privind respectarea legislaţiei de mediu, respectiv a prevederilor din autorizaţia de mediu.

La rândul lor, pompierii au transmis că încă se lucrează pentru lichidarea incendiului.

---

Actualizare -Incendiul a fost localizat, iar la faţa locului rămân 12 autospeciale pentru stingerea acestuia, a anunţat ISU.

---

Actualizare - Principala problemă a pompierilor este că în zonă nu există niciun hidrant, astfel că aceştia trebuie să plece să alimenteze de la alţi operatori economici din apropiere, a declarat, la faţa locului, purtătorul de cuvânt al ISU.

Autospecialele merg la 2 kilometri distanţă pentru a se alimenta cu apă.

Acesta a precizat că în curtea interioară a depozitului sunt stive cu electrocasnice pentru distrugere şi reciclare, înalte de 5-6 metri, care ard. Incendiul s-a dezvoltat din curte spre hală.

Incendiul se manifestă pe circa 3000 mp, cu flăcări de peste 6 metri.

Angajaţii care erau în interior au fost evacuaţi de primele echipe de intervenţie.

Este o degajare foarte mare de fum şi de aceea, deşi este o zonă industrială, dar care se află lângă şoseaua de centură a Capitalei, a fost emis mesaj RO-Alert pentru ca oamenii să evite zona.

---

Un incendiu major a izbucnit, astăzi în oraşul Popeşti-Leordeni, pe şoseaua de centură, la un depozit de materiale reciclabile, potrivit G4media.

A fost emis mesaj RO-Alert pentru populaţia din zonă, inclusiv din sudul Bucureştiului. Oamenii sunt sfătuiţi să ocolească zona.

"Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere etc.) depozitate în curtea unui operator economic din zona Şoseaua de Centură. Flăcările au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri şi au afectat inclusiv halele de depozitare. Există pericol de extindere a incendiului la vecinătăţi. Sunt alertate în total 15 autospeciale de stingere. Nu sunt persoane rănite", a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov.

"Incendiu major produs în Popeşti Leordeni, Şoseaua de Centură, zona intersecţiei cu Şoseaua Olteniţei. Degajări mari de fum. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment", se arată în mesajul RO-Alert.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb