Teodor Minodor Chirica îl va înlocui pe Iulian Robert Tudorache în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica (SNN), în condiţiile în care acesta a renunţat la mandatul de membru în board-ul companiei, începând cu data de 24 august, se arată într-un raport al producătorului de energie remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Teodor Chirica a fost director general al Nuclearelectrica între noiembrie 2013 şi octombrie 2017, după care a ocupat poziţia de consilier al directorului companiei.
De asemenea, Consiliul Nuclearelectrica l-a numit pe Paul Ichim ca director financiar al companiei, pentru un mandat de patru ani, începând cu data de 1 august, în urma finalizării procedurii de selecţie organizată conform prevederilor în vigoare, mai informează compania.
"Numirea are loc în baza Raportului final al procedurii de selecţie organizate de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Administraţie în colaborare cu expertul independent în resurse umane", se arată în comunicatul Nuclearelectrica.
Paul Ichim a ocupat functia de director financiar al companiei, cu provizorat, de la data de 31 martie 2020. Este absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanţe, Bănci, Asigurari, Burse de Valori şi are o experienţă de 20 de ani în domeniul financiar-bancar şi economic atât în mediul privat, cât şi în cel de stat.
Astăzi, premierul Ludovic Orban a făcut o vizită în judeţul Constanţa, iar primul obiectiv a fost CNE Cernavodă, operată de Nuclearelectrica. La finalul vizitei, Orban a afirmat că Guvernul are în plan retehnologizarea Reactorului 1 şi investiţia în reactoarele 3 şi 4, conform News.ro.
"Pentru Centrala Nucleară avem planuri mari, obiectivul nostru este să realizăm investiţii de 8-9 miliarde de euro, investiţia privind retehnologizarea Reactorului 1, de asemenea, investiţia privind construcţia reactoarelor 3 şi 4. De la instalarea Guvernului nostru, există o schimbare de abordare, vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi din zona euro-atlantică, parteneri care să aibă expertiza, tehnologia necesară pentru a putea susţine realizarea acestor investiţii fundamentale pentru dezvoltarea economică a României. În cel mai scurt timp, ca urmare a constituirii unei echipe la nivel guvernamental, mandatat să exploreze cele mai bune variante pentru realizarea investiţiilor, vom negocia şi vom semna acorduri astfel încât să putem să demarăm aceste investiţii fundamentale pentru România", a afirmat Orban.
Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 82,5% din producătorul de energie electrică.