ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Acţiunile Agroland Agribusiness intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

A.I.
Piaţa de Capital / 15 iunie 2021

Acţiunile Agroland Agribusiness intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

Compania vine la bursă cu o capitalizare anticipată de 30 milioane lei

Actualizare - Capitalizare de 39 milioane lei pentru Agroland Agribusiness, după primele patru ore de tranzacţionare

Capitalizarea bursieră a Agroland Agribusiness (AAB), companie ce face parte din Grupul Agroland, se ridica la 38,9 milioane de lei, după primele patru ore de tranzacţionare a acţiunilor în Piaţa AeRO.

Astfel, în jurul orei 14:00, titlurile AAB se tranzacţionau la 34,6 lei, cu 28,15% peste cel din plasamentul privat, de 27 lei. După primele patru ore de la începerea sesiunii bursiere, valoarea schimburilor cu acţiunile companiei era de aproape 1,9 milioane de lei.

---

Acţiunile Agroland Agribusiness (AAB), companie ce se ocupă în principal cu vânzarea de input-uri pentru agricultură convenţională şi organică, intră astăzi la tranzacţionare în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania vine în piaţă cu o capitalizare bursieră anticipată de 30,37 milioane de lei, după ce la jumătatea lunii aprilie a derulat un plasament privat ce a implicat o majorare de capital prin care a atras de la investitori 6,07 milioane lei, operaţiunea de piaţă încheindu-se la preţul de 27 lei. Anterior derulării plasamentului, compania a fost transformată din Societate cu Răspundere Limitată (SRL) în Societate pe Acţiuni (SA).

"Fondurile vor putea fi folosite pentru dezvoltarea activităţii emitentului atât organic, prin finanţarea investiţiilor în active fixe şi a nevoii de fond de rulment sau a altor cheltuieli curente, cât şi prin eventuale fuziuni sau achiziţii (...). Fondurile vor putea fi folosite inclusiv pentru participarea în start-up-uri din domeniul agriculturii", se arată în memorandum-ul de listare.

Agroland Agribusiness şi-a început activitatea în 2016 ca divizie a companiei - mamă Agroland Business System (AG), companie de asemenea listată în Piaţa AeRO ce este controlată de Horia Cardoş. Din 2017, Agroland Agribusiness a funcţionat independent juridic şi financiar. În urmă plasamentului privat, participaţia Agroland Business System s-a redus la 56% din capitalul social al Agroland Agribusiness, în timp ce Florin Radu, care este şi manager general, deţine 24% din companie.

Compania comercializează fertilizanţi, pesticide, seminţe şi combustibili, iar segmentul său ţintă de piaţă este format din fermierii de cultură mare (cu suprafeţe cultivate de peste 500 de hectare) care cultivă cereale (grâu, orz, porumb, triticale, orzoaică, etc. ) şi plante oleaginoase (rapiţă, floarea soarelui). În prezent, societatea are circa 400 de clienţi.

Agroland Agribusiness activează în zona de Sud-Vest a ţării, dar urmăreşte extinderea în toată zona de Sud şi în zona de Vest, se menţionează în memorandum-ul de listare. Conform documentului, societatea şi-a mărit constant cota de piaţă în Sud-Vestul ţării, de la 8,8% în anul 2018, la 10,3% în anul 2019, până la 12,2% anul trecut.

Pentru anul trecut, compania a raportat venituri totale de 18,3 milioane lei, cu 82,8% peste cele din 2019. Categoria cu cea mai mare creştere a fost reprezentată de Pesticide, veniturile crescând de la 3,2 milioane lei în 2019, la 6,77 milioane lei în 2020, echivalentul unui avans de 111,4%. Ponderea categoriei în veniturile totale a fost de 32% în 2019 şi 37% în 2020. Categoria Fertilizanţi a crescut de la 3,9 milioane lei în 2019, până la 6,95 milioane lei în 2020, reprezentând o creştere de 78,1%, fiind şi categoria cu cea mai mare pondere din venituri, de 38%, anul trecut. Categoria Seminţe a crescut cu 57,6%, de la 2,9 milioane lei în 2019, până la 4,58 milioane lei în 2020. Ponderea categoriei în veniturile totale a fost de 25% anul trecut.

"Cea de-a două linie de business, respectiv trading-ul cu cereale, este operaţională din anul 2020 şi este aşteptată să contribuie la veniturile societăţii din anul 2021", se arată în memorandum, estimându-se că în următorii trei-patru ani va reprezenta 30% din venituri.

Pentru anul trecut, compania a raportat un profit net de aproape 1,26 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât cel din 2019.

Agroland Agribusiness face parte din Grupul Agroland, format din Agroland Business System, Agroland Agribusiness, Agroland Professional Farm, Agroland Megastore, Magazinul Micului Fermier, Devest Farmatech, Astradriving, Sports Games, Asociatia Sportiva Agroland.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. BUN , PREZENTAREA E FRUMOASA , DAR IN PROSPECT SCRIE , MAI PE ROMANESTE , CA ACTIONARII N-OR SA VADA BANI DE LA EI , SUB FORMA DE DIVIDENDE , SI IN SCHIMB V-OR FACE MAJORARI DE CAPITAL SOCIAL , ANUALE , RETINETI , ANUALE DECI !!! ADICA V-OR CERE BANI DE LA ACTIONARI PENTRU DEZVOLTAREA FIRMEI !!! ACTIUNI GRATUITE , NUMAI ATUNCI CAND SA V-A PUTEA , SI DOAR O PARTE DIN EVENTUALUL PROFIT !!! DACA V-A FI !!! CEI CARE INTENTIONEAZA SA LE CUMPERE ACTIUNILE , SA SE GANDEASCA FOARTE BINE , DACA SE MERITA SA SCOATA BANI DIN BUZUNARE , IN FIECARE AN , CEL PUTIN IN PRIMII 3 - 4 - 5 !!! LA CASTIGURI , AI SFATUIESC SA NU SE PREA GANDEASCA !!! INVESTITORII SE V-OR TRANSFORMA IN VEHICUL DE INVESTITII , PENTRU ACEASTA COMPANIE !!! M-I SE PARE , CITITI SI VOI , CA INTENTIONEAZA SA RASCUMPERE CU BANII FIRMEI , ACTIUNI DIN PIATA , PE CARE SA LE DARUIASCA GRATIS , CONDUCATORILOR COMPANIEI , DECI UN FEL DE '''''' STOCK PLAN '''''', IN STILUL FRATILOR LOGOFATU , DE LA BITNETT , CA DUPA AIA S-A LUAT TOATA LUMEA DIN CONDUCEILE COMPANIILOR LISTATE !!! ASTA INSEAMNA , CAM ADIO PROFIT !!! OAMENI BUNI , GANDITI-VA BINE , DACA VRETI SA VA BAGATI IN ASA CEVA !!! A-MI PLACE TOTUSI , CA SANT SINCERI SI SPUN TOATE ASTEA , IN PROSPECTUL LOR DE EMISIUNE !!! PE TOATE PARTILE , OR SA CASTIGE EI , SI NUMAI EI !!!

    1. E ORA 10 , SI 2 MINUTE !!! TOCMAI A INTRAT LA TRANZACTIONARE , LA PRETUL DE 36 LEI !!! VA CONVINE SA LE LUATI LA BANII ASTIA , SI PE URMA SA BAGATI BANI NOI , IN FIECARE AN , ALTII SI ALTII ??? DREPTU-I AICI SA V-A VEDEA DIFERENTA INTRE INVESTITORI SI SPECULATORI !!!

      Ok.

      Nu ...36Lei 

      Dar la 10 Lei se merita și după să se bani noi.

      Sau răspunsul face parte din strategia de brokeraj??? 

    Vad ca si-a adus aminte fix azi si HUNT ca a cumparat la 4 plasamente!!!Hai ca ultimul e procesat vineri,insa la restul?Ca sa ridice AAB,desigur.

    Cum se simt oare cei care baga bani la majorare sau in obligatiuni la BNET,HUNT cand vad ce mare strategie se aplica cu banii lor?Se cumpara pe intelegeri in plasamente ca sa ridice cotatiile si apoi sa faca profit pe financiar,ca operational probabil ca scartaie treaba.

    E manevra cam ca la sifuri,bine acolo cumpara incrucisat ca sa aiba controlul,aici il au si nu le pasa de asta dar isi iau actiunile ca sa faca profit scriptic din evaluarea la piata a detinerilor financiare. 

    1. Asta pare a fi noua "combinatie" financiara de pe bevebica.

      Cam da !! Se fac multe mișcări gen bnet logofătul și marmota care învelea ciocolata. Sper sa pot vinde tot bnet in toamna și să uit de ei sunt mult mai neserioși de cat am crezut.

      Apropo ABB la 35 și AG 20 asta stins că este același grup și deținere majoritară 56%  

      Nu prea vad logica...

      O alta perspectiva ar fi ca la un cupon de 9% pe an nu trebuie sa faci nimic, doar le detii si incasezi, nu ai mari batai de cap si nici mult timp pierdut aiurea pentru a urmari bursa si a reusi sa faci investitii an de an cu un randament superior lui 9%.

      Ai perfecta dreptate, cel putin la situatia actuala, facem un exercitiu de imaginatie....presupunem ca ai "loc" la plasament...pui 150000, subscriere de 15 ori, prinzi de 10000 ron, un aprox 30% in prima zi, ca sigur directia e doar in jos dupa(sunt extrem de supraevaluate) , ai un profit de 3000 ron.....hai sa mergem la inceput, "risti" 150000 in plasament ca sa obtii 3000....nu e fezabil...ce.i drept restul de 140000 se deblocheaza imediat dupa plasament, ....dar daca nu se bate nimeni si prinzi mai mult(blochezi mai mult si cu siguranta nu va fi bataie nici la listare), dar daca se listeaza dupa un an sau mai mult, ca nu garanteaza nimeni ca sunt doar 2 luni....etc etc, puneti voi in balanta si vedeti cum va da...

      Sa mai punem la socoteala, ca nu intotdeauna pretul de listare e cu 30% mai mare, s-ar putea sa apara supriza sa fie un 10% sau chiar la scrt timp sa intre in zona cu minus, mai ales ca brokerii au cam inceput sa umfle la pret....

      Dupa ce ai scris aici, m-am documentat si am gasit " raportul de investitii pe termen scurt si mediu" ce infectie....sa "pacanesti" banii actionarilor sau celor care au luat obligatiuni(negarantate), in plasamente private.....te mai miri de unde suprasubscrieri ISTORICE la plasamente....sau de unde o sa apara urmatoarele deafaulturi...in loc sa folosesti banii celor ce au crezut in tine cand ti-au cumparat infectiile de actiuni sau obligatiuni negarantate la consolidqrea si cresterea afacerii, bagi la aparate....pai p..lea spatariu o sa se mai bage la plasamente private de obligatiuni negarantate....hai dati banii la baieti ca ii pacanesc ei ca oricum e negarantat....BVO inca o data pentru vigilenta...cine are ochi sa vada ...

      Cu referire la comunicatul iHUNT

      Ai perfecta dreptate cu obligatiunile negarantate!E incredibil cum se risca banii celor care le-au cumparat prin cumpararea de plasamente,la care habar nu ai daca se vor lista vreodata,cand.

      Sau sa cersesti bani pentru majorare de capital si apoi sa te trezesti Buffett dambovitean cand tu ai administrat cel mult bufetul garii.E si cam penala treaba,ca la hotararile de majorare ziceau ca fac altceva cu banii.Ii baga la morisca fiind coordonati de brokerul cu plasamentul si consultant care le spune sa bage mare si sa tina de actiuni,sa urce pretul in piata.Pe astia nu-i intereseaza sa vanda ,pe ei ii intereseaza sa faca profit pe hartie ca la FNI.

      BNET vadca incepe sa cada bolovan,cred ca HUNT e urmatoarea.Nu s-au lecuit dupa ce au vazut cum a spart farfuriile NRF.Actionarii baga bani peste bani si se aleg doar cu gaurile iar managementul isi da actiuni fiindca fac profit hartie igienica la pacanele. 

      Ai dreptate. Sper ca in toamna sa pot scapa de ihunt si NRF. Bvb, o bursa de cacao. Asemenea operatiuni trebuiau verificate de Bvb, Asf, organe penale . Ma mut pe alte burse.

      Am preluat datele din comunicatul HUNT de pe BVB, ce investii s-au facut pe banii celor multi si p...sti.:

      HUNT23-obligatiun i negarantate in val de 7 mil RON 

      citez in contrast si declaratiile conducerii preluat din articole online 

      Cezar Stroe, fondator si Director General, iHunt: 

      “Ne face o deosebita onoare sa listam prima emisiune de obligatiuni iHunt, sub simbolul HUNT23. Suprasubscrierea si inchiderea anticipata a emisiunii de obligatiuni HUNT23 reflecta increderea investitorilor in business-ul iHunt. Finantarea dobândita gratie increderii investitorilor va servi ca fundatie pentru dezvoltarea brand-ului in 2021.”” 

      HUNT25-junkuri negarantate in val de 7 mil RON 

      "Cezar Stroe, fondatorul şi directorul general al iHunt, a declarat: "Ne face o deosebită onoare să listăm a doua rundă de obligaţiuni iHunt, sub simbolul HUNT25. Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti au răspuns rapid la nevoia noastră de finanţare prin suprasubscrierea şi închiderea anticipată a emisiunii de obligaţiuni HUNT25, care vine la mai puţin de trei luni distanţă de HUNT23, astfel încât se reflectă încrederea investitorilor în business-ul iHunt. Finanţarea dobândită graţie încrederii investitorilor întregeşte planul de DEZVOLTARE iHunt pe 2021"" 

      BUN ....ca am lamurit de unde au aparut banii pentru investii si dezvoltare,,sa vedem incotro merg 

      Detineri: 

      AST -Arctic aprox 1 mil ron (la o subscriere de 7 ori, inseamna ca s-au subscris in plasament aprox 7 MILIOANE RON) 

      AAB-Agribusiness 413559 ron(la o subscriere de 15 ori, inseamna ca s-au subscris in plasament aprox 6.2 MILIOANE RON) 

      ALW-Allview 953680 ron(la o subscriere de 6 ori, inseamna ca s-au subscris in plasament aprox 5.7 MILIOANE RON) 

      CLAIM-182853 ron(la o subscriere de 13 ori, inseamna ca s-au subscris in plasament aprox 2.4 MILIOANE RON) 

      citand un clasic "AICI SUNT BANII DVS" 

      Intermediarii ofertelor Goldring si Tradeville, aparent nu a prins pe la altii, ca se mai INVESTEAU si pe acolo ceva bani... 

      Cum spuneau colegii, au aparut Warren Buffeti peste tot.... 

      Nu blamez, nu acuz, nu denigrez, doar am expus niste situatii reala...e treaba voastra cum, prin cine si unde va investiti banutii... 

      Bafta in investitii...  

      Pentru mine nu e "fezabil" in primul rand pt.ca e vorba de prea mult "cascaval" in joc. Ca sa subscriu intru'un plasament 30k euro, as trebui sa am 600k euro ca sa pot respecta regula de aur: "Maxim 5% din portofoliu investit intr'un instrument".

      Ei le'au cumparat foarte ieftin in plasament, chiar daca pretul din piata ar scadea cu 50%-80% fata de cat e acum, tot ar castiga. 

    Sa le fie rușine celor de la Tradeville, care accepta ofertele firmelor listate de ei pe Aero pentru a participa la plasamentle private pe care le organizează. Hunt, BNET și alții au participat, cu banii investitorilor, la plasamente private, luând locul unor persoane fizice care își investesc banii proprii dar nu au loc de smecheri. Pana și la plasamentul privat organizat de Tradeville pentru AAB (Agroland Agribusiness/ce-o avea HUNT cu agricultura? ) au participat 5 persoane juridice ( între ele și HUNT, poate și BNET). RUȘINE, TRADEVILLE! Nu-ți respecți clienții persoane fizice!

    1. un adevar crud, pacat....

      Ziarul Bursa ar trebui sa declanseze o investigatie jurnalistica sa vada ce raport contractual exista intre firmele care au devenit brusc fonduri de investitii cu intermediarul ofertei, cum de-i invita in scara in plasamentele altioa, daca le sunt si consultanti, daca firmele-fonduri au aprobarea actionarilor sa subscrie milioane de euro in plasamente, daca si cum au semnat hartiile ca indeplinesc cerintele de risc sa intre in plasament(activitate care presupune un risc mare), daca indeplineau cerintele prudentiale sa subscrie de valiri asa mari in raport cu cifra lor de afaceri si mai ales capitalurile proprii(entitatea BNET care a subscris peste 2 mil de euro ce facea daca primea de toti banii... si cine a permis boardului asta, ca ei au capitaluri proprii mici neconsolidat).

      Cum se coordoneaza aceste entitati cu Tradeville si Goldring de primesc informatia ca nu vor lua de sumele enorme subscrise? Ca daca ar lua ar intra in insolventa! Prin cine tranzactioneaza ele? Sunt astia consultanti autorizati dar si traderi dar si aranjorii plasamentelor? E legal? 

      Cine crede ca pun astia atatia bani reali la bataie? Cand li se trimite invitatia de participare cunoaste brokerul situatia lir financiara, ca joaca la pacanele sume enorme pentru nivelul lor? Sau le spune cat se subscrie si la final sa bage sume cat pentru leverage?

      Au cunostinta Zahan Virgil, Biciu Mihaela si Secara Daniela despre tranzactii efectuate despre acesti emitenti-hedge funds imediat dupa listare? Stiu ca se coordoneaza sau chiar ei tin telefonul? Altfel cum ar avea tupeul sa bage o groaza de bani cand ele sunt companii modeste financiar?  

      Legal au dreptul sa investeasca, pentru ca iau hotarari in AGA, unde de obicei toti isi pastreaza majoritate covarsitoare(in mod evodent sa faca ce vor), moral? ..in nici un caz...de asta si se preteaza la plasamente private in propriile listari, nicio banca, fond s-au alta entitate nu baga bani in compania ta, ca tu sa pacanesti pe la fel si fel plasamente...coordonare daca exista?...EVIDENT, dar din pacate nu poate fi demonstrat, decat daca asculti convorbiri...informatii din interior despre cat se se pluseze?....la fel de EVIDENT...si la fel de nedemonstrabil...cum spuneai in comentariu, daca le-ar bloca suma integrala, s-au kkt pe ei....vin cu bani de acasa sa mearga sandramaua, sau cu bani din plasament de obligatiuni negarantate,....cred ca asta este o lectie pentru toti investitorii mici si cinstiti,...sa nu mai bage bani in obligatiuni NEGARANTATE si in orice petarde de companii....2. Cred ca dupa acest episod si nu numai, vezi NRF care desi ar trebui consiliati de cei ce i.au adus in ringul bursier , respectiv Goldring, ei au dat cu mucii in fasole la raportari, si ghici ce?...a aparut acel audit fix dupa ce p..limea a participat la majorare de capital, stand cu banii blocati pana in ziua de astazi, ca intermediarul nu s-a grabit deloc sa inregistreze noile actiuni, si stai precum broasca si te uiti la bordura, si astepti sa iti scoti banii, deja cu mult in pierdere si fata de cele mai pesimiste calcule...sa mai participi la majorare de capital , cu pret de discount?...never ever...3. Nu ca-s mai breji dar BT Capital spre deosebire de cei doi brokero enumerati de tine , au impus limita superioara de subscriere parca la 1 mil de ron, tocmai sa nu mai apara tot felul de entitati, noile "fonduri" de investitii private(aprozare, vulcanizari listate cu alt scop, dar ai caror manageri si-au descoperit apucaturi de wall street) si sa subscrie de-amp..lea sa dezechilibreze plasamentele si sa creeze aceste recorduri de susprasubscrieri, ca vezi doamne ce de succes si cautare au...dar mai fac 2-3 scheme din astea si o sa ramana cu marfa pe taraba, iar intermediari care s-au bucurat de asa succes , or sa revina la vechile obiceiuri sa dea telefone sa caute doritori de plasamente , nu sa fie implorati de investitori sa prinda un loc in plasament...usor usor romanul se educa, in conditiile de romania, si apoi realizeaza ca mai bine baga banii in bursele de afara, decat la BVB, si asa se va pierde inca o sansa reala de a ne comporta civilizat ca natie...

      Ai dreptate.

      Toata treaba serioasa cu finantarea dezvoltarii s-a transformat in finantarea unei scheme ponzi. Macar de o faceau la sume uriase sa fie si spectaculos, creatia unor mari finantisti verosi, asa par doar gainarii facute de niste mici gainari.  

      Vantu cu 300 mil usd si 300.000 de pagubiti in urma cu 20 de ani a facut ceva, titluri serioase de ziar chiar si pentru occident, astia fura coji de seminte sa de dea mari.

      Pastrand stilul, ma astept sa fi imprumutat doua linguri de Moet pe care le-au bagat in damigeana cu apa de la robinet, ca sa le iasa spritul cu stil. 

    Oameni buni cine mai crede ca astia care cumpara ca fondurile in plasamente nu sunt intelesi dimpreuna cu brokerul?

    bnet are grad de indatorare 85% si cap. proprii 35 milioane RON si baga 33%intr un plasament privat stiau din start de cati bani prind altfel era ruleta ruseasca era faliment 

    in care AGA au obtinut ei aprobarea sa bage peste 20% din activele imob. minus creante, cum scrie la lege? ca pentru alte achizitii au cerut aprobarea.... insa aici au considerat numai suma de 2 milioane cat au prins, doar ca brokerul trebuia sa inregistreze subscriere cu banii toti in cont 

    e caz penal subscrierea fara aprobarea actionarilor daca se depaseste pragul legal 

    actionarii mari trebuie sa ceara raspunderea adninistratorilor 

    HUNT aceeasi poveste a bagat la ruleta banii actionarilor cand firma are active imob. de sub 1 milion RON.... au bagat mai mult decat capitalurile proprii in chestii extrem de riscante, companii nelistate pe care nici nu stii de unde sa le iei 

    daca BVB ar fi bursa cu ocazia asta actiunile s ar face praf pana pleaca marii manageri de fonduri speculative  

    sa vedem cine mai subscrie la Goldring si Tradeville ca sa ia teapa ca noi odata ajunse pe bursa face majoritarul ce vrea in dispret cu legea si restul fraierilor ca noi

    pe urma pune cornerstone sa bage minciuni cum se dezvolta 

    1. Era si de mirare ,cum de ceva ce se voia a fi un ajutor pentru companii si bursa, nu a fost imediat deturnat in scop personal....am primit deja raspunsul, pe Goldring deja ii suspectam mai demult de manarii, pacat ca si Tradeville care se voia a fi vocea retailarilor, implicit a maselor de oameni teoretic cinstiti ce vor sa investeasca la BVB s-au pretat la asa ceva, dar pana la urma ..banu e ban, brokeru e broker, tipic balcanic, de ce sa cresti ceva frumos in timp, cand poti da bufu si te muti la tzara:))..legal nu se ca intampla nimic, important e totusi ca investitorii sa fii cat mak informati, si mai bine cu banu la saltea erodat de inflatie , decat in obligatiuni NEGARANTATE, pacanite de smenari in plasamente....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb