ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Acţiunile Brikston Construction Solutions intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 martie 2022

Acţiunile Brikston Construction Solutions intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

Evaluare bursieră anticipată de 391 milioane de lei Austriecii de la Leier controlează 98% din companie Societatea vrea să-şi majoreze capitalul social, operaţiune ce poate include şi un plasament privat adresat investitorilor instituţionali

Acţiunile producătorului de blocuri ceramice şi cărămizi Brikston Construction Solutions intră începând de astăzi la tranzacţionare în Piaţa AeRO, sub simbolul BKS, conform unui anunţ al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania, ale cărei acţiuni au fost listate în Piaţa Rasdaq între 1997 şi 2015, revine la bursă cu o capitalizare anticipată de 391,4 milioane de lei, evaluare făcută pe baza activului net preliminar de la finele anului trecut, conform informaţiilor prezentate în memorandum-ul întocmit de Estinvest.

Capitalul companiei este format din 160,22 milioane de acţiuni, ceea ce conform calculelor noastre, echivalează cu un preţ anticipat de 2,44 lei/titlu. Faţă de profitul obţinut anul trecut, de 59,38 milioane de lei, Brikston Construction Solutions are un raport Price to Earnings Ratio de 6,6.

Compania produce o gamă largă de blocuri ceramice cu goluri verticale, cărămizi, ţigle din argilă arsă şi buiandrugi în cele două centre din Iaşi şi Sighişoara. Unitatea din Sighişoară face parte din Brikston începând de anul trecut, în condiţiile în care la finele lui 2020 compania a finalizat absorbţia Siceram SA.

Brikston vine în piaţă cu afaceri în creştere, pentru anul trecut producătorul de blocuri ceramice raportând o cifră de afaceri preliminară de 259,11 milioane de lei, de peste două ori mai mare decât cea din 2020, de 117,1 milioane de lei. În 2019, Brikston a avut afaceri de 101,49 milioane lei. Circa 90% din afacerile companiei provin din producţia blocurilor ceramice.

"Creşterea cifrei de afaceri în ultimii ani a fost generată în special de creşterea preţului de vânzare aferent produselor proprii şi orientarea spre vânzarea de produse cu valoare adăugată ridicată. În anul 2021, creşterea cifrei de afaceri faţă de anul precendent se datorează şi reunirii prin fuziune a operaţiunilor societăţii absorbite şi extinderii pieţei de desfacere", se arată în memorandum.

În ceea ce priveşte profitabilitatea, rezultatul net preliminar al anului trecut de 59,38 milioane de lei a fost cu 77,2% peste cel din 2020. În 2019, compania a avut un profit net de 26 milioane de lei.

Societatea nu a distribuit dividende în anii 2020 şi 2019, profitul fiind folosit pentru investiţii, iar conducerea intenţionează să propună la adunarea generală de bilanţ din 28 aprilie ca Brikston să nu distribuie dividende în următorii trei ani, pentru realizarea investiţiilor de modernizare şi mărirea/diversificarea capacităţilor de producţie.

Tot în acea zi, în cadrul unei adunări extraordinare, se va vota demararea unei operaţiuni de majorare de capital, prin emiterea de până la cel mult 16,02 milioane de acţiuni, în două etape. În prima, subscrierile se vor face pe baza drepturilor de preferinţă, urmând ca în cea de-a doua titlurile rămase nesubscrise iniţial să fie oferite printr-un plasament privat adresat investitorilor instituţionali şi profesionişti.

Pentru acest an, Brikston Construction Solutions şi-a bugetat o cifră de afaceri netă de 250,6 milioane de lei, cheltuieli de exploatare de 229,9 milioane de lei şi un profit brut de 20,6 milioane de lei.

"Premisele bugetului au fost legate de creşterea costurilor operaţionale determinate de creşterea preţurilor utilităţilor, materiilor prime şi materialelor, carburanţilor, salariilor şi amortizărilor. Piaţa materialelor de construcţii este posibil să se mai contracte spre sfârşitul anului, având în vedere că cererea va mai stagna sau poate chiar se va reduce", se arată în memorandum.

Compania este controlată de Leier Rom SRL, ce deţine 97,9% din Brikston Construction Solutions. Leier Rom este parte din grupul austriac Leier Holding Gmbh, prezent în şapte ţări europene.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. inca una care a plecat cu scandal ca sa vina spalata si parfumata COVG,CERE,curand refacem Rasdaqu ala mare

    cu apucaturile de odinioara desigur 

    vezi alde BRK si Goldring 

    prima ne-a procopsit cu CAB,FRB 

    CAB la sfarsit de 2021 venea pe cai mari,buget 2021 12 m ron venituri si profit 0 

    au mai trecut cateva zile si s-a sfarsit anul 1,5 venituri si pierderi 3,5 

    pentru 2022 ne promiteau 37 m venituri si 6,6 profit 

    acum,dupa 3 luni s-au razgandit,totusi vor doar 2,9 m venituri si alea jumatate in ultimul trimestru si pierdere de 2,8 m ron,cat veniturile! 

    in cateva luni de la 37 m s-a ajuns la 2,9 m cu veniturile,misto prognoze 

    de unde in 2021+2022faceau profit 6,6 m acum fac tot atat,dar pierderi

    ce poate fi mai ofertant? 

    1. esti praf cu bursa, nu te uiti si la pretul actiunilor ? vreu vrei sa cumperi cu 0.15 profit 50% ? cautati ceva de munca daca la investitii nu esti bun

      Pune tu toate cuvintele aici ca le aranjam noi.

    Buna,

    Acum ma uitam la bid/ask. Astazi nu s-a realizat nicio tranzactie. In ask e gol, in bid ceva de samanta. concentrarea actiunilor este de 97%, deci un free float de 3% (asta daca acel 3% este de vanzare). De ce mai este cotata? ca si nr? ca nu inteleg  

    1. pentru ca BVB e expozitie cu vanzare,se mai agata unul de cate un gablont, mai mult din greseala

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb