ÎNCEPÂND DE IERI,  Bittnet Systems a listat o nouă emisiune de obligaţiuni la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2017

Bittnet Systems a listat o nouă emisiune de obligaţiuni la BVB

O nouă emisiune de obligaţiuni corporative ale societăţii Bittnet Systems (BNET), integrator IT&C şi furnizor de servicii de training IT, a intrat la tranzacţionare, începând de ieri, pe Sistemul Alternativ al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), această operaţiune având loc la paisprezece luni de la primul eveniment corporativ similar al BNET.

Destinaţia principală a fondurilor atrase prin aceste obligaţiuni, ce vor fi tranzacţionate sub simbolul BNET22, este finanţarea achiziţiei companiei Gecad Net, fondată şi controlată anterior de Radu Georgescu, au arătat oficialii companiei.

Prezent la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare de ieri, Mihai Logofătu, CEO Bittnet, a declarat: "Achiziţionarea unui business înseamnă, în primul rând, oameni, echipă şi, desigur, parteneri, adică furnizori şi clienţi. Ne vom strădui ca trecerea la noua structură să fie eficientă şi binevenită pentru toate părţile implicate. Noua echipă va fi aliniată la obiectivele şi planul de dezvoltare detaliat de Bittnet atât la momentul listării, cât şi în rapoartele anuale şi semi-anuale: consolidarea poziţiei de lider pe piaţa de training IT şi cel mai mare integrator multi-cloud din România".

Pe data de 21 august 2017, compania anunţa, printr-un raport remis bursei, cu privire la încheierea cu succes a negocierilor pentru preluarea companiei Gecad Net SRL şi semnarea contractului de vânzare - cumpărare, valoarea tranzacţiei fiind de 600.000 de euro.

Ulterior, pe data de 21 septembrie a acestui an, societatea finaliza înregistrarea transferului de părţi sociale a Gecad Net, devenind asociat unic al companiei.

Emisiunea listată ieri la BVB este formată din 45.000 de obligaţiuni negarantate, cu o valoare nominală de 100 de lei, având o scadenţă de 5 ani, până în luna septembrie a anului 2022 şi o dobândă anuală de 9%, plătibilă trimestrial. Oferta a fost intermediată de Ieba Trust.

În perioada 28 august - 8 septembrie, a avut loc oferta de vânzare prin plasament privat a obligaţiunilor, în cadrul căruia au fost înregistrate subscrieri de 4,5 milioane de lei, acestea fiind realizate de către 19 persoane fizice, potrivit unui raport al BVB.

La rândul său, Lucian Anghel, preşedintele BVB, a precizat că Bittnet este cel mai bun exemplu despre cum poate o companie listată să folosească în mod extins oportunităţile oferite de piaţa de capital pentru a-şi finanţa dezvoltarea.

"Compania a făcut pasul spre piaţa de capital în 2015 odată cu listarea pe piaţa AeRO, a emis apoi drepturi de preferinţă şi a lansat două emisiuni de obligaţiuni corporative, în valoare totală de aproape două milioane de euro", a precizat oficialul BVB.

Bittnet Systems este prima companie românească din sectorul IT listată la BVB, pe piaţa AeRO, în aprilie 2015.

În primul semestru al acestui an, societatea a raportat un profit net de 13.156 lei, faţă de 245 lei, în aceeaşi perioadă din 2016, pe fondul unor afaceri de 8,5 milioane de lei, cu 73,4% mai mari.

Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 3 milioane euro, în creştere cu 36% faţă de 2015.

Profitul brut al companiei a ajuns în 2016 la 1,2 milioane lei, în creştere cu 13% faţă de 2015, în timp ce profitul operaţional a urcat cu 131%, la 1,7 milioane lei.

În 2016, 10% din cifra de afaceri a provenit din servicii prestate pentru clienţii din afara României.

Compania Bittnet Systems, înfiinţată în 2007, este specializată în formarea profesională în informatică şi furnizare de soluţii pe zona de infrastructură IT.

La data de 5 iulie, cea mai mare parte a acţiunilor era deţinută de Cristian Logofătu (29,21%), urmat de Mihai Logofătu (27,89%), Răzvan Grosanu Capatina (15,97%), iar restul de mai multe persoane fizice şi juridice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb