ÎNCEPÂND DE MÂINE ŞI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI: SIF Moldova îşi va răscumpăra două milioane de acţiuni

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 17 septembrie 2019

SIF Moldova îşi va răscumpăra două milioane de acţiuni

Titlurile vor fi distribuite către angajaţi, administratori şi directorii SIF-ului, în cadrul unor programe de tip "stock option plan"

SIF Moldova (SIF2) va răscumpăra, începând de mâine şi până la finalul anului, cel mult două milioane de acţiuni proprii, într--o primă etapă a unui program aprobat de acţionari în data de 18 aprilie a acestui an, informează societatea de investiţii financiare cu sediul în Bacău printr-un raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul minim de achiziţie a unui titlu va fi cel din piaţă de la momentul efecturii tranzacţiei, dar care nu poate fi mai mare de 2,2 lei/unitate.

Acţiunile răscumpărate urmează a fi distribuite către angajaţi, administratori şi directorii SIF-ului, în cadrul unor programe de tip "stock option plan".

În aprilie, acţionarii SIF Moldova au aprobat demararea unui program de răscumpărare pentru cel mult 20,3 milioane de acţiuni proprii (2,0036% din capitalul social) din care cel mult 15,3 milioane de acţiuni (1,5101% din capital) pentru a fi anulate în vederea reducerii capitalului social, iar restul de cel mult cinci milioane de acţiuni (0,4935% din SIF2) în vederea realizării programelor de "stock option plan".

Intermediarul operaţiunii de piaţă este BT Capital Partners.

După primele şase luni ale anului, SIF Moldova a raportat un profit net de 102,63 milioane de lei, cu 91,3% peste cel înregistrat la finele lunii iunie 2018, în condiţiile obţinerii unor venituri brute din dividende de 96,35 milioane de lei, cu 41,4% peste cele raportate pentru primele şase luni din 2018.

Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) era, la finele lunii august 2019, de 2,0844 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF2 de astăzi, de 1,41 lei, oferă un discount de tranzacţionare de 32,35%.

SIF Moldova are o valoare de piaţă de 1,428 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. S-a umplut țara de escroci; toți vor să se îmbogățească repede, fără muncă și cu aparența că sunt oameni cinstiți. Ce performanță realizează aceste căpușe de la Sif-uri ca să primească milioane de acțiuni ca recompensă pentru munca depusă. Și care muncă?

    Ce face ASF-UL, ce face legiuitorul; de ce nu opresc acest jaf al conducerii Sif-urilor și a camarilei care s-a format în jurul lor? Ce face procuratura?  

    Toți își văd de interesele lor și închid ochii la faptele escrocilor.

    1. Corect!

      Sunt de aceeasi opinie. 

      ce sa opreasca, tocmai se ridica pragul la sifoane. si vine vointa actionarilor concentrati sa rada tot

      Performanta e asta: Cumpărăm acum acțiuni din piată din banii SIF-ului, pe care le dam în dar conducerii (ca doar așa au votat acționarii nu :))). La anul, SIF lanseaza o oferta de cumparare de acțiuni la un pret cu vreo 30 -40 la suta peste cel din piată. Acum, conducerea SIF vinde acțiunile primite gratuit, tot către SIF, dar nu la prețul pietei, ci al celui din oferta, care e semnificativ mai mare. Pe scurt, SIF2 cumpara din banii proprii (adică a acționarilor) acțiuni pe care le dăruiește conducerii, care le vinde inapoi SIF-ului la preturi mari, plătind tot din banii SIF-ului (adică a acționarilor). Numai cand văd sigla aia de la SIF și am un sentiment de disconfort, o senzație de greata. Când mai apar și comunicatele. ..

      Posibil, dar asa banii ajung in buzunarele actionarilor si nu in ale angajatilor, ceea ce este absolut normal. Actionarii platesc, actionarii rica i tot ei trebuie a primeasca eventualul uzufruct (i nu palme peste ochi, abuzuri si hotii ca pana acum). Angajatii sunt deja bine platiti (si asta desi le lipseste performanta) dar nu le ajunge asta asa incat fura mult pe langa salarii, bonusuri, prime si gratuite.

      Tie ti-ar conveni sa ai afacerea ta in care ai bagat bani iar angajatii sa te fure iar tie sa iti ramana doar riscul acelei afaceri si ceva maruntis?

      Nu prea intelegi cum stau lucrurile sau esti rau-voitor, adica din gasca conducerii vreunui SIF!!!! 

      Actionarii au plătit pentru acțiuni, iar angajații și conducerea SIF-ului nu. Le primesc în dar cică pentru performante (acum fie vorba intre noi, SIF2 are poate cel mai puțin slab management dintre SIF-uri, dar comparația e nasoala rau). Eu nu spun ca ce face SIF2 e ilegal ci imoral. Nu au de ce sa se premieze (bine, aici votează acționarii, dar am văzut în alte cazuri ce înseamnă votul acționarilor la SIF-uri - aia nu, aia nu! Nu mai dezvolt). Sigur ca nu mi-ar conveni ca angajatii sa ma fure, dar aici nu vorbim despre un chiosc de covrigi sau un aprozar, vorbim de o societate listata la bursa, care încă are probabil milioane de acționari. În cazul asta nici n-ar trebui sa se pună problema de furt sau palme peste ochi, ci de transparenta totala și evaluarea corecta a management-ului și da, daca performantele chiar sunt excelente, perfect de acord cu alocarea de acțiuni gratuite. Dar nu e deloc cazul. Și da, recunosc ca sunt puțin răutăcios, pentru ca mereu sunt necazuri ce aceste SIF-uri, iar ca acționar ma simt tot timpul nedreptățit. Nu sunt din conducerea niciunui SIF.

      Conducerea e obligata de lege sa primeasca o parte din retributie in actiuni si aceste actiuni SIF le cumpara la pretul pietei

      prietene vorbesti prostii.care lege? salariati si conducerea prin contractul colectiv de munca sau mandat participa larepartizarea din profit.ei au stabilit ca un procent din acea suma sa fie data ca actiuninu are treaba cu retributiile si e perfect legal.circotiti degeaba.

      corect. bani i-au bagat actionari.si au votat ptr.acest program .care e treaba .ei baga bani ei voteaza.

      Bravo bai, prostul satului!

      Te-ai trezit, te-ai uitat in oglinda si ai ajuns la concluzia ca esti geniu si in consecinta te-ai apucat de postari pe siteuri pentru oameni inteligenti.

      Cate clase ai de nu ai inteles inca cum este cu votul al SIF-uri si cu sifonarea averii in buzunarele conducerilor si ale gastilor care le sustin? 

      mai idiotule eu stiu ca actionari voteaza conform legi.daca tu stii altceva spune si aduci dovezi .poti sa faci si plingeri penale.

      legea 74

      Dacă au acțiuni gratuite au si interes să crească prețul acțiunilor.

      Sunt de acord să se ofere actiuni la pretul pieței nu mai mare așa sunt interesați să crească prețul acțiunilor.  

    ... aceeasi schema frauduloasa se petrece si la gogoasha umflata cu pompa numita TLV ... JAF !

    ce face sif2 nu e o escrocherie.se numeste arta financiara.daca legea permite nu vad care e problema.bravo lor .

    1. nu e prost cine cere....

      nu stiu cine cere dar actionari au votat asta.punct.

      Da, si Dragnea tot "arta financiara" facea.

      Unora le place sa fie furati si mai si sustin asta cu tarie. 

      E plina tara asta de prosti si de hoti (deh, hotul trage la prost precum musca la rahat). 

      Din buzunarul prostilor isi trag hotii averile.

      Esti sarac ... inclusiv cu duhul! 

      Nici "punct" nu esti in stare sa pui dar emiti opinii despre piata de capital.

      Singurul punct este in capul tau si din pacate este mult prea mic ca sa te ajute sa intelegi ce se intampla la SIF-uri si ce fac acolo conducerile alea milenare (si dinozaurii sunt mai tineri decat unii dintre aia). 

      esti dus cu pluta. pai daca actionari au votat tu ce vrei .sa nu respecte vointa actionarilor ? e penal.se va elimina pragul .cumpara 30 la suta si daca ai nevoie de un prost sa iti aduca profit sa ma cauti.

      mai anonimule .eu nu am actiuni la sif-uri.ptr.ca am fost putin mai destept ca tine.am lichidat cind trebuia.oricum cred ca nu ai bani sa treci strada.

      Avem o Maria "mai destept" ca altele. Nici sa scrii corect nu esii in stare dar te crezi destept (sau desteapta?). Nici sexul nu ti-l mai stii de atata inteligenta, dar esti bogat(a), ai bani "ca sa treci strada".

      Ai lichidat si acum astepti noile gratuite?

      Ha, ha! 

      Ai ghinion.

      Nu lucrez cu prostii, dar sunt destui hoti in cautare de prosti (altfel spus esti popular in tara asta).  

      Tu ai mare dreptate.bani ii pierzi sau cistigi pe decizia ta.dar vezi ca mai trebuie si putina stiinta sau minte.la tine nu cred ca e cazul

      Nu o lua în nume de rău dar: nu înțelegi deloc piata de capital și cu atât mai puțin capitalismul. Din ce ai scris transpare ca ai o gândire de tip joc cu miza nula, adică câștigul unuia e pierderea altuia. Asta e o prezumție de baza în socialism. Piețele de capital funcționează pentru ca au miza pozitiva pe termen lung. Prin bursa se finanțează activitatea economica, se potenteaza concurenta, de unde apare și progresul dat de produse și servicii mai bune și mai ales de noi cunoștințe, care în final îmbunătățesc viața tuturor. Crezi ca dacă la Apple sau Microsoft exista o gândire de tipul, câștigul nostru e pierderea altuia, mai aveam noi computerele și telefoanele prin care ne contram acum despre ce face SIF2? Cumperi acțiuni la o companie in primul rand pentru ca ai încredere in ce face, ca va avea profit, care pentru tine se va materializa în creșterea prețului și dividende. Îți asumi multe riscuri, inclusiv cel de incompetenta a management-ului. În niciun caz nu vrei sa vezi ca managementul ia premii în lipsa performantei. Ideea ca: dacă legea permite nu văd care e problema, bravo lor .. e. .. ca sa fiu elegant, o distorsiune de percepție. Cu o astfel de gandire vom balti în continuare în snoava de doi lei în care ne zbatem de veacuri.

      De mult nu mai crede nimeni în ce votează acționarii SIF-urilor, pur și simplu pentru ca sunt un afront fata de bunul simt. SIF-urile au pragul de 5 la suta, adică teoretic nimeni nu controlează mai mult din voturi. Dar în realitate se controlează intre ei, sunt concertați. Chiar dacă ASF nu prea a recunoscut asta de-a lungul timpului. Nu trebuie sa ai doctorat în finanțe ca sa iti dai seama. Unele lucruri se văd la vot, chiar recent a fost evident, la un alt SIF, nu 2. Eu nu am dovezi in sensul asta, nu-mi consum existenta in a descoperi concertari la SIF-uri, sunt altii care se ocupa cu asta, adica ASF, care din păcate nu face ce trebuie. Poate din incompetenta, dar probabil din altele (dar nu am dovezi). Dar oare toate nemulțumirile acționarilor mici sunt niște fantezii, oare toți sunt nebuni? Asa ca, nu e niciun punct, ci multe puncte, cu multe semne de exclamație și câteva se întrebare. Sper sa citești ce am scris aici și mai sus și chiar dacă nu ai sa spui expicit, stiu ca in sufletul tău ca recunoști ca așa sta treaba.

      De mult nu mai crede nimeni în ce votează acționarii SIF-urilor, pur și simplu pentru ca sunt un afront fata de bunul simt. SIF-urile au pragul de 5 la suta, adică teoretic nimeni nu controlează mai mult din voturi. Dar în realitate se controlează intre ei, sunt concertați. Chiar dacă ASF nu prea a recunoscut asta de-a lungul timpului. Nu trebuie sa ai doctorat în finanțe ca sa iti dai seama. Unele lucruri se văd la vot, chiar recent a fost evident, la un alt SIF, nu 2. Eu nu am dovezi in sensul asta, nu-mi consum existenta in a descoperi concertari la SIF-uri, sunt altii care se ocupa cu asta, adica ASF, care din păcate nu face ce trebuie. Poate din incompetenta, dar probabil din altele (dar nu am dovezi). Dar oare toate nemulțumirile acționarilor mici sunt niște fantezii, oare toți sunt nebuni? Asa ca, nu e niciun punct, ci multe puncte, cu multe semne de exclamație și câteva se întrebare. Sper sa citești ce am scris aici și mai sus și chiar dacă nu ai sa spui expicit, stiu ca in sufletul tău ca recunoști ca așa sta treaba.

      Buna ziua mai sunt valabile actiunile am si eu 957 de acțiuni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb