INCIDENT LA INSTITUTUL "MARIUS NASTA" DIN BUCUREŞTI Opt maşini de pompieri au intervenit după ce a ieşit fum dintr-un ventilator al secţiei mobile ATI

J.P. , S.B.
Miscellanea / 21 februarie 2021

Opt maşini de pompieri au intervenit după ce a ieşit fum dintr-un ventilator al secţiei mobile ATI

Actualizare - Mobilizare puternică a ISU Bucureşti la spitalul "Marius Nasta"

Un oficial al ISU Bucureşti susţine că s-a produs o mobilizare puternică a efectivelor ISU la incendiul de la spitalul "Marius Nasta". Potrivit acestuia, la faţa locului au fost mobilizate 8 autospeciale cu apă şi spumă, 2 utilaje cu scări, 3 echipaje de descarcerare, 12 echipaje SMURD şi două ambulanţe.

(S.B.)

Opt maşini de pompieri au intervenit după ce a ieşit fum dintr-un ventilator al secţiei mobile ATI

Sursa foto: Captură video

---

Actualizare - Cauza incendiului ar fi fost o pană de curent, potrivit autorităţilor

(S.B.)

---

Actualizare - Diana Şoşoacă a mers la Institutul Marius Nasta

Diana Şoşoacă a ajuns la Spitalul Marius Nasta, în urma incendiului şi a început să îl ia la întrebări pe ministrul Vlad Voiculescu, potrivit Antena3.

"Domnule ministru, câţi oameni trebuie să mai moară până să vă daţi demisia. Vorbiţi de decenţă când tot poporul vă cere demisia şi nu aţi avut decenţa să răspundeţi la solicitarea poporului român? Cum vă simţiti când vedeţi că oamenii mor sub conducerea dumneavoastră. Nu vă simţiti vinovat pentru cei 22 de morţi de la Balş?" l-a întrebat senatoarea Şoşoacă pe ministrul Voiculescu, însă acesta nu i-a răspuns.

"Voi face plângere penală pentru că am fost bruscată!" a spus senatoarea după ce gărzile de corp din curtea spitalului nu au lăsat-o să ia legătura cu ministrul Vlad Voiculescu.

(S.B.)

Opt maşini de pompieri au intervenit după ce a ieşit fum dintr-un ventilator al secţiei mobile ATI

Sursa foto: Captură video

---

Actualizare - Raed Arafat spune că nu sunt probleme

Şeful DSU, Raed Arafat susţine că nu sunt probleme şi că la faţa locului nu a fost un incendiu cu flacără, potrivit Agerpres.

"Era anunţat un incendiu la TIR-ul de terapie intensivă, însă la sosirea echipelor nu era foc cu flacără. În interiorul TIR-ului nu era fum şi nici flacără. Probabil ceva la exteriorul TIR-ului a fost. Echipele sunt acolo, nu sunt probleme. Probabil, pacienţii vor fi relocaţi până se verifică complet situaţia. Nu sunt probleme la acest moment", a declarat, la Antena 3, şeful DSU, Raed Arafat.

(S.B.)

Opt maşini de pompieri au intervenit după ce a ieşit fum dintr-un ventilator al secţiei mobile ATI

Sursa foto: Captură video

---

Actualizare - Beatrice Mahler, a declarat că personalul din camera de gardă care a sunat la 112 a declarat că a văzut "flacără cu fum care s-a stins extrem de rapid".

"Colegii din camera de gardă care au sesizat au spus că au văzut flacără cu fum care însă nu s-a extins şi s-a stins extrem de rapid", a afirmat Mahler, potrivit news.ro.

În ceea ce priveşte cei şapte pacienţi, aceştia sunt în "stare critică" şi ventilaţi non-invaziv toţi. Doi au fost duşi pe secţia de terapie intensivă i ceilalţi cinci în secţia COVID.

Mahler a explicat că toţi pacienţii care sunt în stare critică sunt ventilaţi în primă fază non invaziv cu aparate foarte performante, care asigură "o oxigenare mult mai bună" a organismului şi se amână cât se poate de mult momentul intubării în cazul lor.

Ea a menţionat că pacienţii sunt "fragili", însă sunt conştienţi şi ventilaţi non-invaziv.

(S.B.)

---

Actualizare - Reprezentanţii ISU care au intervenit la Institutul Marius Nasta au menţionat că la sosirea echipajelor de pompieri nu exista flacără.

"La prima vedere, după ce am deschis unitatea de climatizare, am observat că poate să fie şi abur, poate să fie şi fum, vom verifica şi vom stabili exact. (...) Noi când am ajuns nu am găsit flacără, nici degajări de fum, unde erau pacienţii nu a pătruns nici abur, nici fum", a declarat reprezentantul ISU.

El a menţionat că în unitatea de climatizare exterioară a TIR-ului în care este amenajată unitatea mobilă de terapie intensivă nu au fost observate cabluri arse.

(J.P.)

---

Actualizare - Beatrice Mahler, managerul Spitalului "Marius Nasta": "În unitatea mobilă erau 7 pacienţi, neintubaţi. Sunt în afara oricărui pericol. Unitatea a funcţionat bine până acum (...). Erau internaţi în unitatea mobilă pentru că aparatele non-invazivă şi ventilaţia sunt mult mai bune în ATI şi poate apărea oricând nevoia intubării (...). O să revenim cu detalii în momentul în care revizia unităţii mobile va fi finalizată."

(J.P.)

---

Actualizare - Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat la Digi24 că este vorba despre un generator care a scos fum, posibil în urma unei pene de curent. La rândul său, Raed Arafat, şeful DSU, spune că nu a fost vorba nicio clipă de incendiu, ci doar de o degajare de fum şi acum specialiştii caută cauza exactă. În prezent, nu mai este niciun pericol.

Unitatea mobilă a ATI este folosită de câteva luni de Institutul "Marius Nasta" şi nu au mai fost astfel de incidente.

"Vor fi făcute verificări la toate unităţile mobile ATI din ţară, dacă va fi găsită o problemă la cel de la Marius Nasta", a precizat Raed Arafat. Dacă nu, se vor face verificările tehnice periodice.

(J.P.)

---

Un incident a avut loc la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, unde instalaţia de climatizare de la unitatea mobilă de tratare a pacienţilor Covid (un TIR special amenajat) a scos fum puternic. Pompierii ISU au intervenit rapid şi au închis unitatea, iar pacienţii au fost mutaţi în clădirea spitalului. Nu există victime, conform G4media.

În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi. Au intervenit 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Un echipament care scoate fum este suprasolicitat, altfel n-ar avea motive să scoată fum.

    La români știrea a fost tratata in stil romanesc "bine că n-a fost foc". Nimeni nu-si pune problema că, daca fumul se degaja în interiorul acelui TIR, puteau exista victime.

    Un echipament care azi scoate fum mâine poate scoate foc "pe nari' 

    1. Există multe alte motive pentru care un echipament poate scoate fum, în afară de suprasolicitare. De exemplu, un vârf de tensiune, în cazul unui echipament electric. Nu este cazul să vedem doar posibilele catastrofe, ci este util să analizăm situația reală punctuală.

    Care prosti au ales-o pe Sosoaca ??

    1. Care prosti au ales usr pnl?

      Care prosti au ales usr pnl?

    Panaramele de la ISU au trimis 8 masini cu echipaje pentru un echipament extern care a scos fum. Salariile absolut exagerate ale vitejilor de la ISU se justifica astfel. Scarba imi e de panaramele astea, incompetenti specializati in regii de parada. Pentru ca pentru ei banii nu conteaza ! Prostii prostilor inaltati la rang de eroi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb