Încrederea în economia noastră a coborât în iulie la cel mai scăzut nivel din ultimele 12 luni

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 31 iulie 2008

Indicele de încredere în economia românească a scăzut în iulie cu 1,5 puncte faţă de iunie, la 101,4 puncte, nivel nemaiatins în ultimul an, Româ­nia urmând o tendinţă descendentă, asemenea celor mai multe din statele UE, potrivit datelor publicate, ieri, de Comisia Europeană.

România a înregistrat creşteri ale încrederii la trei indicatori din cinci, optimismul privind evoluţia industriei, serviciilor şi a comerţului fiind contracarat de pesimismul pentru consum şi construcţii, conform datelor publicate de Directoratul General pentru Economie şi Afaceri din cadrul Comisiei Europene (CE).

Încrederea în industria locală a cres­cut cu un punct, România fiind al patrulea stat din Uniune la încrederea în acest indicator economic, după Cipru, Bulgaria şi Cehia.

Managerii estimează creşteri de preţuri şi scăderi ale numărului de salariaţi la acest capitol.

Pe de altă parte, pentru trimestrul al treilea, aceştia estimează o evoluţie pozitivă a exportului, a comenzilor industriale, precum şi a producţiei.

În ce priveşte serviciile, încrederea a crescut cu 17 puncte, România fiind pe poziţia a opta în UE, la egalitate cu Cipru. Pentru acest indicator, managerii estimează mărirea numărului de angajaţi.

Încrederea în consum s-a diminuat cu 15 puncte, acest indicator înregistrând scăderi în ce priveşte încrederea la toate statele membre.

În iulie, potrivit datelor prezentate, s-au înrăutăţit atât situaţia financiară a gospodăriilor, cât şi situaţia economică generală din ultimele 12 luni. În schimb, între iulie 2007 şi iulie 2008 au crescut preţurile, o evoluţia similară acestora fiind prognozată şi pentru următoarele 12 luni.

Pentru comerţ, încrederea s-a apreciat cu 22 puncte, evoluţie similară celei din Cehia, plasând România pe poziţia a doua între statele comunitare, după Slovenia. Managerii consultaţi estimează că angajarea va evolua în mod pozitiv în acest sector.

Încrederea în construcţii a coborât cu 7 puncte, cel mai rău la acest capitol stând Marea Britanie, cu o diminuare de 36 de puncte. Pentru perioada următoare se estimează o diminuare a numărului de salariaţi, precum şi o creştere a preţurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb