Încrederea investitorilor în economia Germaniei scade pentru a doua lună consecutiv

M.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 11 noiembrie 2020

Încrederea investitorilor în economia Germaniei scade pentru a doua lună consecutiv

Achim Wambach, preşedintele institutului ZEW: "Există preocuparea că economia germană ar putea să se îndrepte din nou către o recesiune"

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut peste aşteptări în noiembrie pentru a doua lună la rând, la 39,0 puncte de la 56,1 în octombrie, evoluţie ce indică o încetinire a revenirii economice din cea mai mare economie a Uniunii Europene, potrivit datelor publicate ieri de institutul de cercetare economică. Analiştii estimau o valoare de 40,0 puncte pentru noiembrie.

Indicele situaţiei curente din Germania a scăzut până la -64,3 puncte de la -59,3 puncte în luna anterioară, uşor peste estimarea de -65,0 puncte.

Achim Wambach, preşedintele institutul ZEW, a precizat că "experţii financiari sunt preocupaţi de impactul economic al celui de-al doilea val de Covid-19 şi implicaţiile asociate".

"Indicatorul ZEW al încrederii mediului de afaceri a scăzut semnificativ din nou în noiembrie, indicând o încetinire a revenirii economice în Germania. Există de asemenea îngrijorarea suplimentară că economia germane ar putea să se îndrepte din nou către o recesiune (în trimestrul al patrulea). Potrivit afirmaţiilor făcute de experţi, nici negocierile pentru Brexit şi nici rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA nu au în prezent un impact asupra aşteptărilor economice din Germania", spune Wambach.

Totodată, indicele ZEW privind mediul de afaceri din întreaga zonă Euro a scăzut în noiembrie la 32,8 puncte de la 52,4 în octombrie, estimarea fiind de 43,3 puncte.

Creşterea puternică a cazurilor noi de Covid-19 din Europa a intensificat incertitudinile despre evoluţiile economice ulterioare. Mai multe economii importante din zona Euro au reimpus restricţii pentru combaterea crizei sanitare. O îmbunătăţire a încrederii mediului de afaceri ar putea veni însă din zona soluţiilor medicale după anunţul de luni privind eficienţa de 90% a vaccinului dezvoltat de compania americană Pfizer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb