Inculpaţii din dosarul azilului de la Bărdeşti au fost arestaţi preventiv

F.D.
Miscellanea / 30 iulie 2023

Inculpaţii din dosarul azilului de la Bărdeşti au fost arestaţi preventiv

Actualizare - Poliţistul arestat preventiv împreună cu alţi doi inculpaţi din dosarul azilului de la Bărdeşti a fost suspendat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, duminică, că l-a suspendat pe poliţistul faţă de care Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă, alături de alţi doi inculpaţi, în dosarul azilului de la Bărdeşti în care de fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane, relatează Agerpres.

"La data de 30 iulie 2023, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost informat de instanţa de judecată cu privire la faptul că, faţă de un angajat, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost suspendat din funcţie, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege", a precizat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Alături de agentul de poliţie, în dosar mai sunt cercetaţi mama acestuia, care figura ca fiind directoarea acestui azil, precum şi un angajat al Penitenciarului Târgu Mureş, care ar fi încasat chiria pe clădirea în care funcţiona azilul.

Tribunalul Mureş a admis, în Cameră de Consiliu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

"În temeiul art. 223 alin.2 Cod de procedura penală, dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul P. C. I. pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 30.07.2023, până la data de 28.08.2023 inclusiv. În temeiul art. 223 alin.2 Cod de procedura penală, dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii P. J. şi P. F.T., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data prinderii acestora. În temeiul art. 230 Cod Procedură Penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă", potrivit portalului Tribunalului Mureş.

Instanţa a respins ca neîntemeiate cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau de control judiciar formulate de inculpaţi.

Cei trei au drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

La data de 28 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au anunţat că au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Din cercetări a reieşit că, în anul 2020, suspecţii ar fi constituit un grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor persoane vârstnice ori cu dizabilităţi prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a unor sume de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători.

Banii destinaţi îngrijirii persoanelor vătămate ar fi fost folosiţi cu preponderenţă în beneficiul membrilor grupării, arată un comunicat de presă al DIICOT.

"Persoanele vârstnice ori cu dizabilităţi, internate în locaţiile gestionate de asociaţie, ar fi fost supuse unor tratamente inumane şi degradante, prin exercitarea unor acte de agresiune fizică şi psihică, privare de libertate, neadministrarea tratamentului medical adecvat, lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei. La data de 27 iulie a.c., au fost identificate cinci persoane vătămate, toate cu dizabilităţi, aflate în subsolul unei clădiri aparţinând asociaţiei, cazate în condiţii improprii, printre materiale de construcţii, cu saltele aşezate direct pe podea. În aceeaşi clădire, într-o încăpere de aproximativ 3 metri pătraţi, au fost identificate alte două victime, în stare avansată de degradare fizică şi în imposibilitatea de a comunica", a mai informat DIICOT, potrivit sursei citate.

Conform anchetatorilor, până la acest moment, au fost identificate 56 de persoane cazate în spaţiile asociaţiei, majoritatea aflate în evidenţa DGASPC Maramureş şi Covasna.

---

Cei trei inculpaţi din dosarul instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş referitor la azilul de la Bărdeşti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei şedinţe de judecată care a durat aproximativ şapte ore, relatează Agerpres.

Tribunalul Mureş a admis, în Cameră de Consiliu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş privindu-i pe cei trei inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

"În temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul P. C. I. pentru o perioadă de 30 zile începând cu data de 30.07.2023 până la data de 28.08.2023 inclusiv. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedura penală, dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii P. J. şi P. F.T. pentru o perioadă de 30 zile începând cu data prinderii acestora. În temeiul art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă", se precizează pe portalul Tribunalului Mureş.

Instanţa a respins ca neîntemeiate cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, formulate de inculpaţi.

Cei trei au drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

La data de 28 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au anunţat că au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Din cercetări a reieşit că, în anul 2020, suspecţii ar fi constituit un grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind astfel obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor victime, persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a sumelor de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, banii destinaţi îngrijirii persoanelor vătămate ar fi fost folosiţi cu preponderenţă în beneficiul membrilor grupării.

"Persoanele vârstnice ori cu dizabilităţi, internate în locaţiile gestionate de asociaţie, ar fi fost supuse unor tratamente inumane şi degradante, prin exercitarea unor acte de agresiune fizică şi psihică, privare de libertate, neadministrarea tratamentului medical adecvat, lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei. La data de 27 iulie, au fost identificate cinci persoane vătămate, toate cu dizabilităţi, aflate în subsolul unei clădiri aparţinând asociaţiei, cazate în condiţii improprii, printre materiale de construcţii, cu saltele aşezate direct pe podea. În aceeaşi clădire, într-o încăpere de aproximativ trei metri pătraţi, au fost identificate alte două victime, în stare avansată de degradare fizică şi în imposibilitatea de a comunica", a mai precizat DIICOT.

Conform anchetatorilor, până la acest moment au fost identificate 56 de persoane, cazate în spaţiile asociaţiei, majoritatea aflate în evidenţa DGASPC Maramureş şi Covasna.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cei trei,la care ar trebui adăugată Roxana Cristina Dădălău"locotenenta" și măna dreaptă a omului Dumnezeu Cosmin de la Penitenciar.Tatăl nostru a murit după doar 10zile în lagărul de la Bărdești.Tatăl unul prieten a murit în 2 luni de la primirea in lagăr.

    Să nu creadă cineva că oamenii ăștia nu aveau "sistemul" de partea lor.Domnilor de la DNA,domnilor judecători,ANAF....vă rog cercetați și faceți vă corect treaba.Dacă investigați ve ți gasi suficiente dovezi ca acești oameni să plătească ptr suferintele semenilor noștri.Nu i lăsați să plece fără a plăti.Nu are importanță atitudinea lor,de Dumbnezei,de oameni care controlau cu autoritate afacerea lagarului morții,nu are importanță luxul și mașinile scumpe sau casa,terenurile subofițerului MAI de la Bărdești.Găndiți vă că au făcut toate aceste lucruri în mod intenționat și cu bună știință. 

    Cosmin e un bun discipol al Reich ului,iar Roxana si dna Iulia,kapo și mico doctori Mengele.Dacă Reich ul va renaște,cei 4 de mai sus vor fi sigur adepți. 

    DNA,faceți că treaba.Sper că nu vă e teamă că dnul Dumnezeu Cosmin e șef la penitenciar,ca fiul dnei Iulia e șef la Bărdești,ca dna Roxana e asis.social la Penitenciar si că deține 20% din firma de avocatură Albu.

    Domnilor de la DNA,faceți vă treaba,putea fi vorba de părinții voștri,de rudele voastre.Pedepsiți caracatița și distrugeți lagărul morții de la Bărdești.Dlor judecători,dacă cei de mai sus primesc doar pedepse cu suspendare,asta înseamnă că sunteți indiferenți de suferința celor nevinovați,bătrăni,bolnavi, pe moarte....Dumnezeu să vă dea înțelepciune si să vă pună pe suflet dreptatea cu care să judecați.Nu batjocoriți din nou prin decizia dvoastră acesti bieți oameni "internați" în lagărul lui Dumnezeu Cosmin. 

    1. Cei trei,la care ar trebui adăugată Roxana Cristina Dădălău"locotenenta" și măna dreaptă a omului Dumnezeu Cosmin de la Penitenciar.Tatăl nostru a murit după doar 10zile în lagărul de la Bărdești.Tatăl unul prieten a murit în 2 luni de la primirea in lagăr.

      Să nu creadă cineva că oamenii ăștia nu aveau "sistemul" de partea lor.Domnilor de la DNA,domnilor judecători,ANAF....vă rog cercetați și faceți vă corect treaba.Dacă investigați ve ți gasi suficiente dovezi ca acești oameni să plătească ptr suferintele semenilor noștri.Nu i lăsați să plece fără a plăti.Nu are importanță atitudinea lor,de Dumnezei,de oameni care controlau cu autoritate afacerea lagarului morții,nu are importanță luxul și mașinile scumpe sau casa,terenurile subofițerului MAI de la Bărdești.Găndiți vă că au făcut toate aceste lucruri în mod intenționat și cu bună știință.  

      Cosmin e un bun discipol al Reich ului,iar Roxana si dna Iulia,kapo și mici doctori Mengele.Dacă Reich ul va renaște,cei 4 de mai sus vor fi sigur adepții nazismului. 

      DNA,faceți că treaba.Sper că nu vă e teamă că dnul Dumnezeu Cosmin e șef la penitenciar,ca fiul dnei Iulia e șef la Bărdești,ca dna Roxana e asist.social la Penitenciar si că deține 20% din firma de avocatură Albu. 

      Domnilor de la DNA,faceți vă treaba,putea fi vorba de părinții voștri,de rudele voastre.Pedepsiți caracatița și distrugeți lagărul morții de la Bărdești.Dlor judecători,dacă cei de mai sus primesc doar pedepse cu suspendare,asta înseamnă că sunteți indiferenți de suferința celor nevinovați,bătrăni,bolnavi, pe moarte....Dumnezeu să vă dea înțelepciune si să vă pună pe suflet dreptatea cu care să judecați.Nu batjocoriți din nou prin decizia dvoastră acesti bieți oameni "internați" în lagărul lui Dumnezeu Cosmin.  

      Pănă și noi oamenii simpli,vedem că aici e vorba de La Piovra,caracatița sistemului:controale fără cusur,faptul că erau anunțați din timp de controale,că în cons.de conducere au avut membru angajat la AJPIS...atătea dovezi că lagărul morții funcționa ireproșabil.Toți erau credincioși Fuhrer ului Cosmin.

      În 10zile tatăl nostru a murit în lagărul lor. 

    Cand a inceput scandalul in curte la pandele cu firea soprana, am zis intr-un comentariu la un articol al bursei ca asta e varful aisbergului la acea vreme, se vorbeau despre 4, 5 locati in voluntari si in bucuresti, iar eu ziceam ca sunt zeci de locatii in toata tara, fiece judet avand cel putin 4, 5 azile. M-am inselat amarnic, sunt mii, sifonarea banilor din asistenta sociala nu firea a inventat-o, ci dragnea prin dgasp-uri, barna prin proiecte cu handicaptii fictivi si dgasp-urile cu caminele de batrani, firea si pandele doar le-au cizelat si amplificat oferindu-le protectie. anpdh nu trebuia decat sa le dea avizele necesare si toata lumea era fericita, ceea ce tomescu si gasca lui au si facut ani de zile, pe spaga sau nu, el stie. Daca din doar 3 azile s-au sifonat 1 milion de euro pe care firea il cheltuie cu pandele prin bahamas la ora actuala, faceti o estiamre cat se fura la nivel de tara. Ciolacul zice ca trebuie desfiintate niste institutii - Daaaaa!- inspectia sociala de plati, dgasp-urile, somajul, inspectia muncii si cam toate agentiile fantoma din ministerul muncii care nu sunt decat sinecuri si posturi de asistati sociali angajati pe pile si relatii, fara calificare, fara experiente, fara a avea vreo afinitate pt postul respectiv. Institutiile astea sunt un puroi al administratiei romanesti care sunt bune doar pe hartie si atat, in realitate fiind pline sinecuri pt oameni gaunosi numiti pompos functionari publici, dar sunt doar functionari lipitori de afise la partide si nimic mai mult! Azilele nu vor disparea, parctica va fi perfectionata, banii din asistenta sociala pt batrani, copii si handicapati vor fi sifonati in continuare prin metode mult mai complicate si greu de prins, mafia se va moderniza mereu si mereu va avea reprezentanti la varful puterii. Ieri a fost firea si pandele si gasca lor, maine cine stie cine va fi, actuala sefa a anpdh fiind una din executorii de dat avize fara control. nu are ce sa caute in institutie, si nici secretarul andph, dar acum e sefa ca este un slujbas eficient pentru partid, nu pt handicapati.. De fapt, andph ar trebuii desfiintata, iar urmatoarare bomba sociala vor fi unitatile protejate care exploateaza handicapatii si persoanele sociale vulenrabile. Nu unitatile alea vitrina cu care ne laudam la UE, ci cele fantoma, sunt si acolo mii de avize date, dar nu exista control, rapoarte, verificari! Exista falsuri si poze clasa 1 cu UP model, ca si la Budai care se lauda cu ele la tv. Fix ca si in cazul azilelor O zi buna!

    1. Oamenii sistemului și acoliții lor angajați la stat sunt în stare de așa ceva.E mafia de la stat.Controalele sunt făcute de prieteni ai lor,angajați la stat...sunt toți pe o mănă.Dacă î iei prea tare pe unul,ăla va trage după el alți 10 părtași ai afacerii,angajați ai statului(inspectori,subprefec? ?i,polițiști etc).

      Mafia, e clar nu sunt extratereștri,sunt cei care delapidează statul în mod organizat.Doar că această mafie e mai puternică decăt procurori,judecători....Oare de ce?!Cam știm răspunsul. 

    Dar Doamna Marcela șefa mare de ce nu este pomenită deloc în acest dosar.A lăsat să cadă vina pe alti.????Și știu din surse sigure că la sevaflor azilu de bătrâni de 2 zile s-au adunat toți de la mic la mare cică pt o dezinfecție pt azil nu au ieșit nimeni că și angajat de acolo până nu se pune totul la punct cică dezinfecția.Iar la platou acel azil la fel se întâmplă doar că acolo exista domnul Fechete care este prieten cu directorul de la azil și tot Fechete este prieten foarte bun cu primarul actual al TG Mureș.Si atunci uite unde este protectia.Faceti-va datoria mai bine .Dacă eu că și simplu cetățean cunosc atâtea detalii.Si culmea la azilul din Bârdesti se întâmplă toate aste de mai bine de 7 anii și doar acum sa aflat .Unde sunt medici asistenți,infirmierele și femei de serviciu.De ce nu sunt respectate aceste norme .

    Ar trebui ca fiecare judet sa-si infiinteze propriile centre de ingrijire pentru persoanele varstince sau cu dizabilitati pentru a le putea monitoriza.DGASPC Maramures si Covasna,au aruncat acesti oameni in nu stiu ce comuna,au platit pentru ei din banii statului roman si s-au spalat pe maini.Nu e corect sa-i stramuti in alt loc fiindca nu sunt saci de cartofi,sunt oameni care au si ei sentimente chiar daca sunt bolnavi.Ar trebui interzis acest lucru.Fiecare beneficiar are un manager de caz in cadrul DGASPC care il monitorizeaza.Ma indoiesc ca cei din Maramures si Covasna s-au dus sa-i monitorizeze pe oamenii pe care i-au aruncat la Targul Mures.Practic s-au debarasat de ei.In cadrul unui centru de ingrijire pentru fiecare beneficiar se fac planuri si evaluari psihologice,medicale,sociale,m asaj,kinetoterapie,etc. la sase luni de catre specialisti.Exista fise de monitorizare a starii de sanatate,registru in care se consemneaza zilnic medicatia,registre in care se consemneaza daca au existat sau nu cazuri de abuz,tortura sau rele tratamente si multe altele..Legi exista in tara noastra fiindca nu e tara lui papura voda,nu suntem coborati din copac doar ca se aplica doar pentru unii.Se pare ca unele centre private fiindca nu putem sa generalizam,au geam,sunt mai cu mot si isi permit sa isi bata joc de acesti oameni.In cazul de fata nu cred ca cei sase bolnavi gasiti in magazie,baricadati ,stateau permanent acolo.Cred ca i-au ascuns pe fuga .Intrebarea este,din ce motiv?Indiferent de motiv este sinistru ca s-au gandit la acest lucru ,ar fi fost etic,deontologic sa isi asume dar cine face acest lucru nu are niciun Dumnezeu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb